Engin Akın

Liderler de yalnız kalabilir

Hemen her ortamda spor ve sporcular hakkında bol keseden atıp tutanlar ortalarda yok.
Varlıkları sadece seçim zamanlarında görülüp sezilebilen siyasiler ise gündemde bile yok.
Unutmayın yakında erken seçimler gündemde ve siz ortalıklarda yoksunuz. Çıkın ortaya korkmayın varlığınızı, büyüklüğünüzü hissettirin spor kulüplerine.

Son haftalarda alınan sonuçların ardından Silivri'de yıllardır amatör faaliyetlerde bulunan ilçenin lokomotif kulüpleri Alibeyspor, Kavaklıspor ve Gazitepespor vura vura gidiyorlar.

Babalar gibi Silivri'yi temsil ediyorlar.
Alibeyspor, adeta sporcu fabrikası, bünyelerinde folklordan tutunda birbirinden değerli spor branşları var. Kıt kanaat lige girip geçimlerini sağlayabiliyorlar. Ayrıca ilçenin tek profesyonel ligde bayan takımı olan kulübüdür Alibeyspor. Ali Tonta bu kulübü birkaç iyi isimle birlikte yürütmeye çalışıyor ama O da yalnız.

Gazitepespor, bana göre Silivri'nin en gariban takımı. Mahallesinde bir tek küçük kahveleri var gelir getiren gerisi hikaye. Hep cepten hep cepten. Özal ve Taner Gürkan kardeşler bir de bunlara Gürcan Orta da eklenince tam bir kulüp oluyorlar. Mahalle'nin desteği ile ligde fırtınalar estiriyorlar. İkili ilişkilerle her sene kurulan takım rakiplerine korku salıyor.

Kavaklıspor ise diğer iki güzide kulübümüz gibi her sene lider. Bir düğün salonları var, akmasa da damlayan. Mahallede birbiri arkasına şikâyet edilen düğün salonundan da gelen bütçe ligde lisans parasına kadar yetiyor. Üstüne bir de şikâyetler var. Buradan gelen para mahallenin gençlerine harcanıyor ve hala şikâyet edilebiliyorsa bunda büyük bir art niyet var. Bu şikâyetçilere kulübü teslim etsen takım lige giremez.

Demem odur ki amatörlere sahip çıkalım.
Varlıkları ilçemiz için ayrı bir özeldir.
İlçenin yükünü çekerler.
Kahır çekerler.
Deplasmanlarda dayak yerler.
Ağır hakaretlere uğrarlar.
Alınan puanlar belki burunlarından gelir amma lig sonunda alınan keyfin de tarifi olmaz.

Birbirimizi kırmayalım, yalnız bırakmayalım.
En önemlisi ise kaderlerine terk etmeyelim.
Bol bol tesis yapalım.
Gelir getirici işletmeleri arttıralım.
Yarın öbür gün ‘ben nerede yanlış yaptım' demeyelim.

Çok şey istemiyorlar bizden, biraz destek verelim el atalım da araba çalışsın.
Yoksa birbirimizi şikayet etmekten ziyade asıl kendimize zarar veriyoruz.
Küçük küçük mahallelerde insanlar birbirini çekemezken, ilçenin sporunu kurtarmaya gönüllü olmuşları da kırıp küstürmeyelim.
Yoksa sizin bir haltı kurtaracağınız yok. Bari elini taşın altına sokanlara gölge etmeyin yeter...

YORUM YAP