Kurum: Silivri’ye sadece fidan dikim töreni için gelmedik

Kurum: Silivri’ye sadece fidan dikim töreni için gelmedik

6.08.2022 11:39:39

Silivri Millet Bahçesi Fidan Dikim Töreni'nde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Silivri, Cumhur İttifakımızın en önemli örneklerinden biridir” vurgusunda bulunurken, “Silivri'ye sadece fidan dikim töreni için gelmedik” dedi “Silivri'ye katkı sunmaya devam edeceğiz” ifadeleri ile yeni yatırımların sinyalini verdi. Kurum, Silivri Millet Bahçesi tamamlanma tarihini de Temmuz'dan Nisan 2023'e, erkene çekti.

296341500_622326652588671_171216417294875137_n

Silivri'de 35 bin metrekare büyüklüğündeki Silivri Millet Bahçesinde ilk fidanlarını toprakla buluşturan Bakan Murat Kurum, İstanbul'un 39 ilçesi, 964 mahallesi, her bir caddesi ve sokağına en güzel şekilde hizmet etmenin gururunu taşıdıklarını söyledi. Bakan Kurum, “Şehrimizin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz. Çünkü hepimiz şunu çok iyi biliyoruz; İstanbul'a hizmet etmek, bu şehri ihya etmek; sadece Türkiye'ye değil, tüm insanlığa hizmet etmek gibi bir anlam taşıyor.” dedi.

 “13 MİLLET BAHÇEMİZİ DE TAMAMLAYARAK İSTANBUL'UN GÜZEL İNSANLARINA ARMAĞAN ETTİK”

Silivri'den istikbale uzanan ağaçlar yetiştirmek için bir araya geldiklerini belirten Bakan Kurum, Silivri Millet Bahçesi'nin önümüzdeki Nisan ayının sonunda vatandaşların hizmetine sunulacağını duyurdu. Bakan Kurum konuşmasında şunları ifade etti: “Biz millet bahçelerimizi sıradan bir bahçe olarak değil; aksine atalarımızın doğaya bakışının bir simgesi, ecdadımızın bahçe kültürünün bir işareti olarak yapıyoruz. Şimdi, TOKİ Başkanlığımızla 35 bin metrekare alanda yapacağımız millet bahçesini şöyle bir gözlerinizin önüne getirin. Buraya dikeceğimiz her bir fidanın kocaman gövdelerine gençlerimiz yaslanarak kitap okuyor. Bu ağaçların dalları İstanbul'un en güzel kuşlarına yuva oluyor. Yaşlılarımız gölgelerinde serinliyor. Millet bahçemizin içinde yapacağımız bisiklet yollarını kullanarak anneler, babalar, işlerine; çocuklar okullarına gidiyor. Silivri'nin güzel yüzlü çocukları bu bahçede oyun oynuyor, spor yapıyor. Ninelerimiz pastalarını, çöreklerini yapmış, sepetlerini hazırlamış evlatlarıyla, torunlarıyla şu karşıdaki alanda piknik yapıyor. Dedelerimiz torunlarının elinden tutmuş mescitte cemaatle namazlarını kılıyor. Arabasıyla gelmek isteyenler de park sorunu yaşamadan aileleriyle birlikte rengârenk çiçeklerin arasında hoşça vakit geçiriyor. Ne güzel bir görüntü değil mi?”

296057906_622320975922572_3574072904414326631_n

“ “KENTSEL DÖNÜŞÜM” DEDİNİZ, “YEŞİL ALAN” DEDİNİZ AMA BUGÜN BAKTIĞIMIZDA KARNENİZ KOCAMAN BİR SIFIR”

“İşte biz, bu milletin değerleriyle, kültürüyle ilgisi olmayan sözde çevrecilerin rant dediği, İstanbul'umuzun en kıymetli yerlerini, en değerli alanlarını yeşil alan yaptık.” diyen Bakan Kurum, şöyle devam etti: “Onlar sahteliklerine devam edebilirler. Üç buçuk yıldır görev yapıyorsunuz. Görev süresi içerisinde aziz İstanbullulara birçok sözler verdiniz; kentsel dönüşüm dediniz, yeşil alan dediniz ama bugün baktığımızda karneniz kocaman bir sıfır. Biz 13 millet bahçemizi de tamamlayarak İstanbul'un güzel insanlarına armağan ettik. Kararlıyız, Allah'ın izniyle 18 milyon metrekarelik 46 millet bahçesini tamamladığımızda İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını bir metrekare daha artıracağız. 16 milyon İstanbullu kardeşimize armağan edeceğiz, Silivri'ye hediye edeceğiz.''

 “SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ SİLİVRİ İÇİN HER TÜRLÜ HİZMETİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR”

“Silivri Belediye Başkanımız gerçekten Silivri için her türlü hizmeti yapmaya çalışıyor. Gerek bizle gerek bütün bakanlıklarımızla bu yönde çalışmalar yürütüyorlar” diyerek sözlerini sürdüren Bakan Kurum, “İstanbul mazlumların, hamisi, velisi, sığına olmuştur. Biz o tohumun derdinde, ekilen fidanın izindeyiz. Ve o rüyanın peşindeyiz. Biz o rüyayı hakikate yeniden dönüştürmek için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

“SİLİVRİ'MİZİ DAHA DA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Silivri Millet Bahçesi Fidan Dikim Töreninde, “Bugün Silivri'ye bakınca aslında Söğüt'teki keçe çadırında büyük rüyaları gerçekleştirmek için kurulan bağdaş da buradadır. Bursa'daki gibi pusatların gölgesinde tutulan söz de buradadır. Edirne'de Şaki topraklarının önündeki kararlı duruş kanlı canlı şekilde Silivri'dedir. Ecdadımızın emanetlerini koruyacağız. Büyük güçlü Türkiye'yi birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Silivri'den istikbale uzanan ağaçlar yetiştirmek için onlara gözümüz gibi bakacağız. Silivri'mizi daha da güzelleştireceğiz.

296389097_622320995922570_1614135961927152700_n

“SİLİVRİ, İSTANBUL ORMANLARININ EFENDİSİ”

Silivri, İstanbul'umuzun Trakya'ya açılan kapısı, son ilçesi. Ve burası tarif edildiğinde gürgen, kayın ve ardıçları ile İstanbul'un ormanlarının efendisidir. İstanbul'daki saklı Cennet Bahçelerimizden en önemlilerinden biridir” dedi.

“SİLİVRİ, CUMHUR İTTİFAKIMIZIN EN ÖNEMLİ ÖRNEKLERİNDEN BİRİDİR”

“Silivri, Cumhur İttifakımızın İstanbul'daki en önemli en güzel de örneklerinden biridir” diyen Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin şahsında kurulmuş olan Cumhur İttifakımız aziz milletimiz 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmek için kurulmuş bir gönül birliğidir. Ve bu birlik 15 Temmuz'da sahada şehitlerimizin, gazilerimizin kanıyla kurulmuştur” ifadelerini kullandı.

“SİLİVRİ'YE SADECE FİDAN DİKİM TÖRENİ İÇİN GELMEDİK”

“Tabi bu birlikteliğin; Cumhur İttifakının simgelerinden olan Silivri'mize de biz sadece fidan dikim töreni için gelmedik” diyerek Kurum sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin en büyük, en kapsamlı sosyal konut hamlesini başlattık. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Eylül ayında bu projemizi tüm detaylarını açıklayacak.'' ifadelerini kullanan Kurum, şöyle devam etti: “81 ilimizde olduğu gibi; İstanbul'umuza da yeni on binlerce konut kazandıracağız. Vatandaşımız büyük bir heyecan içerisinde bekliyor. İnşallah Cumhurbaşkanımız müjdeyi verecek; biz de tüm ekibimizle gece gündüz gayret edip; Silivri'mizin de emeklilerini, engelli kardeşlerimizi, özellikle de gençlerimizi ve yeni evli kardeşlerimizi bu kampanyadan en güzel şekilde faydalandıracağız.”

“SİLİVRİ'YE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Her zaman Silivri'nin hizmetinde olacağız” diyen Kurum, “Başkanımız açıkladılar, göreve geldiği andan itibaren milletvekillerimizle, belediye başkanımızla Silivrili kardeşlerimizin ne sorunu varsa, teşkilatlardan gelen nasıl bir talep olursa gerek mülkiyet, gerek yeşil alan, gerek kentsel dönüşüm ve sosyal konut taleplerine karşılık verdik.

Silivri'de Ortaköy Mahallemizdeki 16 derslikli ilkokulumuzda minik yavrularımız okuyor. Yine Alipaşa Mahallemizde 1, 2 ve 3. Etaplarda 1839 yeni yuvamız da, okulumuz da, camimiz de, dükkanlarımız da Silivrili kardeşlerimiz için hazır.

Silivri'mizin yeşiline yeşil katmaya, Silivri'mizin ekonomisine, istihdamına, geleceğe geçlerimizin daha güvenle bakmasına katkı sunacağız.”

İLAVE SPOR SAHASI MÜJDESİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da Silivri Millet Bahçesi Fidan Dikim Töreni'nde ayrıca “İlave spor sahası inşallah Belediye Başkanımızla görüşeceğiz” müjdesini de verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri millet bahçesinde ilk fidanları toprakla buluşturdu.

Törene TBMM MHP Başkanvekili Celal Adan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, MHP İl Başkanı Birol Gür, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Milletvekilleri, bakanlık bürokratları, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP