Kupada Çatalca büyük keyif verdi 4-1

Kupada Çatalca büyük keyif verdi 4-1

16.09.2022 09:34:36

Türkiye Kupası 1.Tur maçında sahneye çıkan Çatalcaspor kendi sahasında ve seyircisinin önünde çıktığı maçta Edirnespor'u üstün bir oyunla 4-1 mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

İzzettin Stadı'nda oynanan maça 52 Ordu önündeki on birden farklı bir kadroyla çıkan Çatalcaspor rakibi önünde oyunu 90 dakika domine etti. Ligin ilk haftasında deplasmanda 2-0 mağlup ettiği Edirnespor'u kupada da saf dışı bırakan sarı kırmızılılar oynadığı mükemmel oyunla da alkış topladı. 52 Ordu maçının aksine maça oldukça tempolu başlayan, ilk dakikalardan itibaren oyununu rakibine kabul ettiren ev sahibi ekip 8. dakikada Doğancan Aynacı'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra baskılı oyununa devam eden temsilcimiz 28. dakika Reha Kurt'un golüyle 2-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu.

İkinci yarıya konuk ekip daha arzulu ve istekli başladı. Konuk sarı kırmızılı ekip 54. Dakikada Sergen Yakupçebioğlu'nun attığı golle umutlandı: 2-1. Edirnespor'un rüzgarı kısa sürdü. Çatalcaspor golden sonra yeniden oyuna ağırlığını koydu. Özellikle ikinci bölgede rakibine tamamen hakimiyet kuran Çatalcaspor maçı tek kaleye çevirerek farka koştu. 86. dakikada sahneye çıkan Selahattin Seyhun skoru 3-1 yaptı. 90+1. dakikada sahneye çıkan Buğra Civek maçın skorunu belirledi: 4-1. Çatalcaspor takım halinde kompakt bir oyunla kazanırken ikinci bölgede rakibine kurduğu üstünlükle de Edirnespor'u sahadan adeta silerek kazandı. Çatalcaspor'da sağ kanadı kullanan Efe Geçili ile oyuna sonradan dahil olarak takımın son golünü atan Buğra Civek takımda öne çıkan isimler oldu. Buğra Civek uzatmada attığı jeneriklik golle de tribünleri ayağa kaldırdı. Çatalcaspor bu galibiyetle ikinci turdaki rakibini beklemeye başlarken Edirnespor'un Türkiye Kupası serüveni de bir maçla sonlanmış oldu.

Haber: İskender KORDU

Foto: Engin AKIN

YORUM YAP