Kredi Kefalet’in yerinde sona doğru

Kredi Kefalet’in yerinde sona doğru

9.09.2019 15:02:59

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifin hizmet binası kazandırma hedefinde çözüme bir adım daha yaklaşıldı. Kooperatifin uzun zamandır üyelerine kazandırmak için mücadele ettiği hizmeti gerçekleştirmede yer ile ilgili prosedür konusunda sona geliyor.

Silivri Belediyesi mülkiyetindeki Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 933 ada, 1 parsel sayılı taşınmaz üzerinde Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın ilçede bulunan esnaf ve sanatkârlara meslek ve beceri kazandırmak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerini geliştirmek üzere ve ayrıca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin esnaf ve sanatkarlara kredi sağlamak suretiyle ilçenin ekonomi ve ticaretinin gelişmesi amaçları doğrultusunda hizmet verilmesi için Hizmet Tesisi yapılması amacıyla Ortak Hizmet Projesine Dair Protokol, 12 Kasım 2018 yılı tarihinde, dönemin belediye Başkanı Özcan Işıklar ve esnaf temsilcileri ile imza altın alındı. Ancak tahsis yerine Kooperatif, yatırım yapacağı alanın tapusunu alarak ilerleme kararlılığından vazgeçmedi.
Konunun çözüme kavuşması adına Eylül meclisinde gündeme gelen Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 30.07.2019 tarih ve 823268 sayılı Başkanlık oluru ile Silivri İlçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi 933 ada 7 parsel ile kısmen 8 ada 130 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, Belediye Meclisinde görüşülerek İmar Komisyonunun da oybirliğiyle olumlu görüş belirtmesi doğrultusunda onaylandı.

KOMİSYON KARARI
Konuya ilişkin Celalettin Yazıcı Başkanlığında, Şenoğlu Türkyılmaz, Mustafa Çolakoğlu, Süheyl Kırkıcı, ve Doruk Bulut'un üyeliğindeki İmar Komisyon kararı şöyle ifade edildi: “Silivri İlçesi Piri Mehmet Paşa Mahallesi 933 ada 7 parsel ile kısmen 8 ada 130 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi, 8 ada 130 parsel sayılı taşınmazda toplam kesinti oranı %30'dan az olmamak şartıyla yol ve otopark olarak düzenlemesi suretiyle Komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”

ÖPÇİN: HİZMETTEN BAŞKA HİÇBİR DÜŞÜNCEMİZ YOK
2015 yılında Kredi Kefaalet Kooperatifi genel kurulu öncesinde Başkan Sebahattin Öpçin, yer tahsisi konusunda şu açıklamalarda bulundu: "Hamdolsun birikimimiz var. Kooperatif Hizmet Binası örnek projesi çizdirdik. Allah nasip ederse ustalık dönemimizde Silivri'de bir hizmet binası yapmak istiyoruz. Bu yer otobandan çıkarken, hastaneye dönen ışıkların olduğu Aslan Yoğurt önünde. Silivri'mize kazandıracağımız güzel hizmet binamızı hemşerilerim de, Trakya'ya gelen turistler de görsün, özensinler istiyorum.
Bu hizmet binasının çatısı altında Şoförler Odası, Esnaf Odası, Halkbank, toplantı ve konferans salonu, yemekhane, otopark ve mescitimiz olsun istiyorum. Hiç kimse endişe etmesin, Kredi Kefalet Kooperatifi'nin bunu yapacak gayrimenkullerden sonra parası da var.”

ÖPÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Cuma günü oybirliğiyle alınan Meclis kararından sonra Öpçin, uzun süredir mücadele ettikleri konu hakkında çözüm yolunda emeği geçen tüm meclis üyelerine herkese teşekkür etti. Öpçin ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Volkan Yılmaz ile de bir araya gelerek, çabaları için memnuniyetlerini ifade ettiler.
Kararın İBB'den onaylanması için her iki meclis grubumuzun üyeleri destek vermeye hazır olduklarını belirtirken, Kooperatif yerin tapusunu aldıktan sonra hizmet yeri projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Sevginar SALİ

YORUM YAP