Korsan: Danamandıra’da doğa cinayeti işlenecek!

Korsan: Danamandıra’da doğa cinayeti işlenecek!

6.06.2016 09:54:40

Danamandıra Mahallesinde bulunan Danamandıra Tabiat Parkının 49 yıllığına Esenyurt Belediyesine tahsis edilmesi, sürdürülebilir ekolojik yaşam için savunuculuk çalışmaları gerçekleştiren Silivri Çevre Derneği yönetiminin tepkisine neden oldu.

“GÖLET ESENYURT BELEDİYESİNİN TALANINA KURBAN EDİLİYOR”
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, “Danamandıra göletini Millipark'lardan kiralayan Esenyurt Belediyesi “piknik alanı yapıyoruz” diye 1. derece sit alanı olan Büyük Kopmuş ve Küçük Kopmuş göllerini talan ediyor… Biz çevreciler gölleri şirketlerden kurtardık ama Esenyurt Belediyesinin talanına kurban ediliyor...” tarzındaki ifadesiyle büyük bir çevre katliamına göz yumulduğunu ileri sürdü.

RIFAT KUTLU ESENYURT BELEDİYESİNE SAHİP ÇIKTI

Sürpriz bir şekilde Esenyurt Belediyesine verilen Danamandıra Tabiat Parkı kamuoyunun tepkisini çekerken, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu yaptığı basın toplantısında Esenyurt Belediyesine sahip çıkan açıklamalarda bulunmuştu. Kamuoyunu manipüle etmeye dönük bir algı operasyonu girişimi olduğunu söyleyen Kutlu, yapılmak isteneni büyük bir çevre yatırımı olarak değerlendirdiği konuşmasında şu görüşlere yer vermişti: “Gölet ve çevresinin durumu çok kötü durumda. Oysaki Bolu Abant neyse Danamandıra'daki de aynı. Atıl bir vaziyetteydi. Güvenlik sorunu olan bir alandı. Esenyurt Belediyesi kiralamak suretiyle bir çalışma içine girdi, buna sevinmemiz lazım. Esenyurt Belediyesini rant, Kürtçülük ve garip insanlarla eşleştiren zihniyet yanlış bir algı yerleştirmeye çalışıyor.

“BÖYLE BİR HİZMETİ SİLİVRİ'YE KAZANDIRAN KADIOĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İBB ve Silivri Belediye Meclis üyesi ve de AK Parti İlçe Başkanı olarak Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na teşekkür ediyorum böyle bir hizmeti Silivri'ye kazandırdığı için. Kadıoğlu'ndan önce Özcan Başkan düşünseydi bu teşekkürü nasıl etmişsem ona da etmiş olurdum. Vatandaşların yüzde 90 yapılan çalışmadan memnun. Bir beceriksizliği ön plana çıktı, üstü örtülmeye çalışılıyor, bastırma refleksi devrede. Kazanma garantisi olmadan kimse o bölgeye yatırım yapmazdı. Silivri Belediyesi yapsa Belediye Başkanına daha çok teşekkür ederdim. Yatıp yatıp yapanları paralamak doğru bir mantık değil.”
Çevre hakkı savunucularının ve yerel halkın tepkisinin yükseldiği Danamandıra Tabiat Parkında ise başlatılan arazi düzenleme çalışmaları hummalı bir şekilde sürdürülüyor.


Haber: Hazal BAŞARAN

YORUM YAP