Edis: Türk milliyetçiliği, Türk Milletinin özü

Edis: Türk milliyetçiliği, Türk Milletinin özü

6.05.2024 16:18:30

MHP Belediye Meclis Üyesi Deniz Edis, 3 Mayıs Türk Milliyetçiler Günü'nün anlam ve önemine ilişkin açıklamada bulundu.

MHP Belediye Meclis Üyesi Deniz Edis, Silivri Belediye Meclisinin Mayıs Ayı Toplantısı'nın 1. Birleşimi'nde söz alarak 3 Mayıs Türk Milliyetçiler Günü'nün anlam ve önemine ilişkin açıklamada bulundu.
EDİS: TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ, TÜRK MİLLETİNİN ÖZÜ, İSTİKLAL VE İSTİKBAL İRADESİNİN ÖZGÜVENİDİR
Edis, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Türk milliyetçiliği; devleti kuran, vatanı kurtaran, milletin tarihsel ve kültürel varlığını şuurla savunan, aynı şekilde milli birlik ve dayanışma hissiyatını felsefi bir derinlikle sahiplenen fikir zenginliğidir. Türk milliyetçiliği, Türk milletinin özü, istiklal ve istikbal iradesinin özgüvenidir.
“MÜSTESNA BİR UYANIŞIN ADI”
Bu bağlamda 3 Mayıs, Türk Milleti ve onun cefakâr, fedakâr evlatları olan Türk Milliyetçileri için çok büyük anlam ve önem taşıyan bir gündür.
3 Mayıs Milliyetçiler Günü; müstesna bir uyanışın adı, muhteşem bir mücadele ufkunun anısıdır.
80 yıl önce, Türklüğü gönüllerinde bayraklaştıran dava insanları; adamlığın, adanmışlığın ve ahlaklı duruşun en mümtaz örneklerinden birisini sergilemişlerdir.
Merhum Hüseyin Nihal Atsız'ın milliyetçiliğe karşı başlatılan linç kampanyasına cesurca direnişe geçmesi 3 Mayıs 1944 olaylarının fitilini ateşlemiştir.
Türk milliyetçilerini sindirmek, yıldırmak, karanlıkta boğmak isteyeler, inanmışlık karşısında gerilemek, cesaret ve dirayet karşısında diz çökmek zorunda kalmışlardır.
Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in de aralarında bulunduğu 23 şuurlu milliyetçi dava insanı; Türk milletinin maddi ve manevi varlığına kast eden odaklara unutulmayacak ders vermişlerdir.
Türk ve Türkiye düşmanı akım, görüş, fikir ve yabancı ideolojilere karşı demokratik itirazlarını, meşru reflekslerini, sivil tepkilerini cesurca gösteren dönemin Türk milliyetçileri her türlü takdir ve övgünün üzerindedir.Onlar bizim heyecan ve iftihar kaynaklarımızdır.
3 Mayıs 1944 olaylarıyla Türk milliyetçiliğine kurulan sinsi ve kirli tuzak kalbi vatan aşkıyla çarpan sinelerde parçalanmıştır.
“MİNNETLE ANIYORUZ”
Bir uyanış ve uyarı günü olan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nde; başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere, Necdet Sancar, Zeki Velidi Togan, Hasan Ferit Cansever, İsmet Tümtürk, Hikmet Tanyu, Fethi Tevetoğlu, Mustafa Hakkı Akansel ve hakkın rahmetine kavuşan tüm dava büyüklerimizi şükran ve minnetle anıyor ve Yüce Allah'tan sonsuz rahmet diliyoruz.
3 Mayıs Milliyetçiler Günü kutlu olsun.”
“ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM”
Konuşmasının son bölümünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına da atıfta bulunan Edis, “Ben de bir Samsunlu olarak bu salonda bulunan kıymetli hazirunun, Silivrili hemşerilerimin ve asil Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor.
19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP