Koçer: Umutsuzluğa teslim olmak yok!

Koçer: Umutsuzluğa teslim olmak yok!

4.06.2021 10:55:48

Tüm dünya ve sektörleri derinden sarsan pandemi koşullarında küçük esnaf en çok etkilenenlerin başında geliyor. Salgının   etkisini azaltması ile gevşeyen kısıtlamalar sonrasında iş hayatı geçirdiği durgun dönemden çıkmanın gayretini ortaya koyarken, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, umutsuzluğa teslim olmamak gerektiğinin altını çizdi.

Azalan salgın etkisi ve gevşeyen tedbirler ışığında iş sektörleri yaz sezonu ile beraber canlılık kazanmanın yollarını arıyor.

“HİZMET VE KALİTEDEN TAVİZ VEREMEYİZ”
2019 ile 2021 yılları arasında iş yeri açılıp-kapanma verilerini Hürhaber ile paylaşan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, “Her şartta üretime devam etmek ve çalışmanın yolunu bulmalıyız” derken, tüm sektörler için; hizmet ile ürün kalitesinden taviz verme şansının da kalmadığını söyledi. “Hizmette süreklilik ile devamlı iyileştirme küçük esnafı tercih edilir” kılar diyen Koçer, üyeleri ile sürekli istişare halinde kalarak gündemlerini takip ettiğini söyledi.

SİLİVRİLİLERE YEREL İŞLETMELERDEN ALIŞVERİŞ YAPMA DAVETİ
Koçer, salgın şartlarında ciddi sorunlar yaşayan esnafların işlerine yeniden ve umutla sarıldığını söylerken, tüm Silivrililerden yerel işletmelerden alışveriş yapmaya özen göstermelerini rica etti.

KOÇER: UMUTSUZLUĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ
Pandeminin tüm dünyayı olduğu gibi ilçemiz esnaflarını da sıkıntıya soktuğunu söyleyen Koçer, “Umutsuzluğa teslim olmadan çalışmaya, ürütmeye devam edeceğiz. Dayanışma ile her zaman olduğu gibi bu defa da olumsuzlukları aşacağız” dedi.

SAYILAR İLE ESNAFIN AÇILIP KAPANMA DURUMU
2019 yılında salgın öncesinde 326 açılış ve 312 kapanış kaydettiklerini belirten Koçer, 2020 yılında 606 açılış ve 297 kapanış gerçekleştirdiklerini söyledi. 2021'in ilk 5 ayında 176 yeni açılış ile 100 kapanış olduğunu ifade eden Koçer, küçük esnafın ayakta kalma kararlılığına dikkat çekti.
Yıl Açılış Kapanış
2019 326 312
2020 606 297
2021 176 100
(ilk 5 ayda)

“FALİYETLERİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN ODA OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”
Üye ziyaretleri ile sorunları ve beklentileri yerinde takip ettiklerini söyleyen Koçer, “Esnaf ile sanatkarlarımızın çalışmaları esnasında karşılaştıkları her türlü pürüzü aşmaları hususunda elimizden gelen desteği sunuyoruz. Üyelerimizin yanındayız. Birlik içinde bu sıkıntılı günleri de en kısa sürede aşacağımıza dair inancımız tam” dedi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP