“Kocaman yürekler kocaman başarılar elde etti”

“Kocaman yürekler kocaman başarılar elde etti”

31.08.2018 09:32:57

Odak Eğitim Kurumları 2018-2019 Öğretim yılı Oryantasyon Programında açılış konuşması yapan Genel Müdür Gülgün Narinç, “Kocaman yürekler, kocaman başarılar elde etti” diyerek ilk yıllarını özetledi ve hedeflerini açıkladı.

Odak Okulları Silivri Kampüsü, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı Oryantasyon Programını Kumburgaz Marin Princess Otel'in toplantı salonunda düzenlendi. 27 Ağustos 2018 Pazartesi günü başlayan programa okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Odak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı da program açılışında eğitimcileri yalnız bırakmadı. Türkçe Öğretmeni Eyüp Can Balaban'ın sunumunda gerçekleştirilen program bir yıllık eğitim-öğretimi özetleyen bir video gösterimi ile başladı.

NARİNÇ: KOCAMAN YÜREKLER, KOCAMAR BAŞARILAR ELDE ETTİ
Açılış konuşması Odak Okulları Genel Müdürü Gülgün Narinç tarafından yapıldı. Narinç, okul olarak ilk eğitim-öğretim yılları olan geçmiş 2017-2018 döneminin değerlendirmesini yaptı ve hedeflerini şu açıkladı: “Bir yıla sığdırdıklarımız anıları ifade etmek hem kolay hem çok zor. Kocaman yürekler kocaman başarılar elde etti. Bu yıl da çıtamızı yükselterek, neler yapabiliriz, akademik anlamda katma değer olarak öğrencilerimize verebileceklerimizi konuşacağız. Hep birlikte güzel bir yıl yaşayacağımızı ümit ediyorum.

“İNSANİ VE MESLEKİ BAŞARIYI TÜM YÖNLERİYLE GELİŞTİRMEK EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZDİR”
Odak Okulları, temel insani değerler doğrultusunda, öğrenci merkezli, sürekli kendini yenileyen bir eğitim kurumudur. Okul için değil, hayat için öğrenci yetiştirmek, insani ve mesleki başarıyı tüm yönleriyle geliştirmek okulumuzun en önemli hedeflerindendir. Kurumumuz, bilgi aktarımını zenginleştirildiği ve öğrenim sürecine anlam katan bir okuldur. Sürekli gelişen ve düşünce tarzların değiştiği bir dünyaya adapte olmayı ve bilgi ediniminin en etkin koşullarını araştırıp bulmaya, kişisel gelişme ve iş hayatında uyum içinde birlikte çalışmaya, bununla beraber branşlar arası araştırma imkânı sağlamak bizler için vazgeçilmezdir. Gerçek eğitim, evrensel olandır. Tıpkı gün içinde farklı deneyimlerle öğrencilerimizin değişik kazanımlar elde etmelerini sağlar.”

“GELECEĞİ YETİŞTİRENLER DE BİZLERİZ”
Narinç, konuşmasında yıl boyunca yaptıkları etkinlikleri sıralayarak, “Dönem boyunca yüksek enerjiyle çalıştık. Herkes yüreğiyle çalıştı. Özellikle öğretmenlik, yüreğiyle yapılması gereken bir meslektir ve iştir. Sadece onu içselleştiriyorsunuz, içinizde yaşıyorsunuz. İnsanın hayatına değebilmek, rehberlik yapabilmek gerçekten de çok önemli.
Bize küçükken hep “Gelecek sizin” derlerdi. Evet, gelecek bizim. Kendi çocukluğumuza göre artık geleceği yaşıyoruz. Şu anda yetişkin olarak gelecek yine bizim, çünkü geleceği yetiştirenler de bizleriz. Bir kişinin hayatına dokunabilmek, kişisel gelişimine katkı sağlayabilmek, bunu yapabilmek için değişikliği kabul edip çocuğa aktarabilmek, ezber yöntemiyle değil, farklı yöntemlerle mutlu olmalarını sağlayabilmek en önemli vazgeçilmezimiz. Ama birini mutlu edebilmek için önce bizim mutlu olmamız lazım. Mutlu olabilmemiz için mutlu bir ortamda çalışıyor olmamız lazım.”

Gülgün Narinç'in ardından, yöneticilerden Fevzi Babalık, yeni eğitim-öğretim yılında Odak Okulları Silivri Kampüsü ve Ortaokul Müdürü görevini yürütecek olan Rabia Karabulut, Zehra Mülküt de konuşmalar yaptı.
Odak Eğitim Kurumları 2018-2019 Öğretim Yılı Oryantasyon Programı hafta boyunca çeşitli etkinlikler eşliğinde sürecek.

Renginar SALİ

YORUM YAP