Kent Konseyi’nden proje toplantısı

Kent Konseyi’nden proje toplantısı

8.08.2019 15:29:15

Silivri Kent Konseyi'nin ‘Mutlu Silivri' hedefi doğrultusunda hayata geçirmeyi planladığı projelerin lansman toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi. Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral'ın başkanlık ettiği toplantıda, ‘Marka Kent Silivri' için projeler gündeme geldi.

28 Haziran 2019 tarihinde 13. Olağan Genel Kurulu'nu yapan Silivri Kent Konseyi, projelerin kamuoyuna tanıtılması ve içerikleri ile ilgili olarak basın mensuplarına detaylı bilgi vermek amacıyla 7 Ağustos Çarşamba günü, Silivri Belediyesi Çok Amaçlı Salon binasında kahvaltılı lansman toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Silivri Kent Konseyi Başkanı ve Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, Silivri Kent Konseyi Yönetim Kurulu ve Çalışma Grubu Üyeleri katıldı. Toplantıda Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu da hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ile devam etti.

SARISALTIKOĞLU: KENT KONSEYLERİ SİVİL İNİSİYATİFİN ÖNEMLİ BİR ORGANI
Açılış konuşmasını kaydeden Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı: “Bildiğiniz gibi Kent Konseyi, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu çok kıymetli bir demokratik yapı. Bu platformda aslolan ortak akıl ve uzlaşmacı yaklaşım.

“ÇALIŞMALARINIZI 5 YILLIK KALKINMA PLANIMIZIN İÇİNE DÂHİL EDECEĞİZ”
Ben bu projeleri bir hafta önce görüp inceleme fırsatına sahip oldum. Hem şahsım hem de kurumum olarak yapmış olduğunuz çalışmalar için çok heyecan duyduğumuzu söylemek istiyorum. Sevgili Kent Konseyi Başkanım ve ekip arkadaşları, kadın ve gençlik meclisleri başta olmak üzere çeşitli çalışma gruplarıyla geçmişten geleceğe çok ciddi köprüler kurmaya yönelik çalışmalar hazırlamış. Bu çalışmaları çok kıymetli bulduk ve 5 yıllık kalkınma planımızın içerisine yerleştirmeyi uygun görüyoruz. Bu konuyla ilgili konsey üyelerinin ve basın mensuplarının önerileri bizim için çok önemli. Bu anlamda lansmandan sonra bizlere fikirlerinizi ilettiğiniz takdirde kurumsal olarak çok mutlu olacağız. Bu kıymetli çalışmaya emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz Silivri Belediyesi olarak Kent Konseyi'nin ne önünde ne de arkasındayız. Onlarla birlikte omuz omuza yol almaya gayret edeceğiz.”

ÖZYARAL: DÖRT MECLİS İLE BERABER ÇALIŞACAĞIZ
Silivri Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, konuşmasında şunları söyledi: “Bizim Kent Konseyi kavramımız, Silivri'de ‘Mutlu Silivri' adı altında yürüyecek. Burada dört meclis ile beraber çalışacağız; Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi, Gençlik Meclisi ve engelli demek istemiyorum Engelsiz Meclisimiz ve ilgili 14 Platformdan oluşan organizasyon yapılanmasına sahip. Şu anda geldiğimiz noktada 420 üyemizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mahalle platformlarının kurulmasını düşünüyoruz. Muhtar arkadaşlarımla yaptığımız görüşmelerde bunun çok önemli olduğunu söylediler. Her mahallenin kendi platformu olursa, onların ihtiyaçlarını daha güzel yerine getirebiliriz.

“ORTAK HEDEF, MUTLU BİR KENT”
Silivri'yi ilçe olarak değil, kentimiz olarak görüyorum. Yüzünü Avrupa'ya dönerek İstanbul'un son noktasından bakıyoruz. Bütün güzel karakterleri toplayıp dünyaya seslenmek istiyoruz. Kent Konseyi olmak demek; sivil yaşama dokunmak, insanlara dokunmak demek. Bu doğrultuda çalışmalarına başlayan Yürütme ve İcra Kurulları, Meclislerimiz ile Çalışma Platformları yönetimlerimiz Belediyemizin 5 yıllık Stratejik Planlama programın dâhilinde uygulanabilir, sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek üzere Yönetim Kurulları kararlarını almış bulunmaktadır.”

KENT KONSEYİ'NİN PROJELERİ AÇIKLANDI
Özyaral, ‘Onlarca arkadaşımın fikir emeği ve desteği var” diyerek Silivri Kent Konseyi'nin kültür, sosyal, turizm, tarım, hayvancılık, şehircilik çalışmaları başlıkları altında 2 yıllık stratejik eylem planını şöyle sıraladı:

MARKA KENT SİLİVRİ PLATFORMU
Kentin Sahipleri, Burada Bir Köy Var O Köy Sizin Köyünüz (Cittaslövv),
Sanatın Mayası (Değerlerine Sahip Çık- Belgesel),
Silivri Tiyatro Buluşmaları, Çocuk Şenliği (Geleneksel Oyunlarımız), Marka Kent Silivri Festivali Kültürel Tarım Fuarı,
Geçmişi Gelecekle Buluşturuyoruz (Yaşayan Tarihin İzinden Silivri / belgesel), Kent Müzelerin Planlanması, Kurulması ve Yürütülmesi kapsamında; Belediyecilik Müzesi, Tarım müzesi, Dünya Folklorik Bebek Müzesi, Silivri Evrakları Arşivi, Engelsiz Yaşam Parkı Marka Kentin Marka Ürünleri başta olmak üzere;

BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PLATFORMU
Eğiticinin Eğitimi Programları, Yolu Silivri'den geçenler Projeleri (Oğuz ARAL Karikatür Parkı), Silivri'nin Karbon Ayak İzi

SİLİVRİ KÜLTÜR MİRASI VE TARİH PLATFORMU
Gel Silivri İle Tanış, Baba Çocuk Atölyesi

SİLİVRİ KENT KONSEYİ MECLİSİ
2019-2021 dönemi Silivri Kent Konseyi Meclisi, şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Oğuz Özyaral-Kent Konseyi Başkanı, Ufuk Çapkur-Kent Konseyi Genel Sekreteri, Elif Yılmazer ve Seda Konakçı-Kent Konseyi Başkan Yardımcısı, Sema Arcan ve Serbay Koçoğlu-Kent Konseyi Başkan Danışmanı, Ezgi Yılmaz ve Gülay Partal-Kent Konseyi Onursal Üyesi, Aysel Akbulut, Engin Girgin, Nergis Yönet, Mübeccel Çeşmecioğlu, İslam İbracık, Can Dağaşan, Oğuz Kağan Aydos, Ferhat Yılmaz, Ali Yaşar Dülgeroğlu, Orkun Çetinkaya, Burçin Sarısaltıkoğlu, Ramiz Aksu ve Öznur Kırkıcı İcra Kurulu Üyesi, Nuray Koçer, Hakan Kocabaş Muharrem Eren, Samet Türkoğlu, Ercan Çalışkan, Halide Avlu, Çiçek Vişne, Ali Gencer, Ümit Şerin, Seher Coşkun, İnci Aydar, Aslı Demiray, Özcan Sütçüoğlu, Yunus Emre Kılıç, Can Cihangir Turan ve Eray Göktürk Yürütme Kurulu Üyesi.

SİLİVRİ KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ
2019 – 2021 dönemi Silivri Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde şu isimler yer alıyor: Sema Arcan-Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı, Sühendan Öncel, Berrin Tek Tunalı ve Sibel Ercan Danışma Kurulu Üyesi, Burcu Girgin, Filiz Oral, Gülveren Türkeş, Aynur Süleymanoğlu, İlknur Sönmez, Elif Özvarnalı, Serap Daş, Hülya Koç, Yeşim Selimoğlu, Ayşe Ural, Derya Erdim, Ebru İlgün, Zerrin Çimen, Nihal Konakçı, Dilek Yıldız, Göksu Böğrek, Nurten Genç, Hazan Kaplan, Hürriyet Değirmendere, Saliha Şimşek, Hilal Daşgın ve Cemile Kapucu Yürütme Kurulu Üyesi.

SİLİVRİ KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ
2019 – 2021 Silivri Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nde ise şu isimler görev almakta: Oğuz Kağan Aydos-Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı, Can Dağaşan, Serbay Koçoğlu, Ümit Şerin, Özcan Sütçüoğlu, Yunus Vuran, Mübeccel Çeşmecioğlu, Alpay Yavuz, Güray Kartal ve Yahya Ustaoğlu Danışma Kurulu Üyesi, Burak Ayata, Polatkan Polat, Ekin Kepçeli, Furkan Çevik, Batuhan Tok, Kerem Özler, Mert Sapmaz, Yeşim Çakır, Tan Hüseyin Kıroğlu, Emine Albas, İbrahim Gürhan, Serkut Aykurt, Mahmut Bozkırlı, Kübra Koçoğlu, Tugay Erdoğan, Atalay Arda Toygar, Seray Keskin, Fatma Ceren Iran, Serkan İyigün, Emrullah Kocabaş ve Talha Ramazan Takıl Yürütme Kurulu Üyesi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP