Kendilerini Güçlendirmiş, Belediyeyi Fakirleştirmişler

Kendilerini Güçlendirmiş, Belediyeyi Fakirleştirmişler

29.07.2009 10:29:54

Kendilerini güçlendirip, belediyeyi fakirleştirdikleri için oluşan borç yükünü ödemek için mücadele veriyoruz. Bıraktıkları borç ile ilgili bizi en son eleştirecek durumdaki insanlar bilmeli kitaplıkları şarlatanlıklarla artık kimseyi kandıramazlar. Silivri halkı cezalarını zaten verdi!" dedi.

AKP Silivri İlçe Başkanlığı imzasıyla dağıtılan "Başkanından satılık Silivri" broşürlerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın tepkisi gecikmedi.

"Şarlatanlıklarla kimseyi kandıramazlar" diyen Başkan Işıklar, eski yönetiminin beceriksizliği ile "Raydan çıkmış" olarak açıkladığı Silivri'yi yeniden raya oturtmak için uğraş verdiklerini belirtti. Işıklar, "Biz gelmeseydik de satılacaktı" derken, Silivri Belediyesi'nin acil borçları nedeniyle satışa çıkartılan arsalar nedeniyle eleştiride bulunan AKP'ye, "Tek amacımız icra, haciz ve her gün kapımıza gelen insanlara geçmiş yönetimin fütursuzca, hesapsızca yaptığı harcamadan doğan alacakları ödemek" şeklinde yanıt verdi. Işıklar, "Yolsuzluk, rant çivilerini, sökmek yağmayı önlemek için fedakarlık yapıyoruz" diye konuştu.

IŞIKLAR: TAM BİR ENKAZ DEVRALDIK

İşte, Işıklar'ın AKP Silivri İlçe Başkanlığı imzasıyla dağıttığı "Başkanından satılık Silivri" broşürüne yanıtı: "AKP'li yerel yönetim 5 yıl boyunca 500 dönüme yakın yer sattı.

37 trilyon riskleriyle beraber 40'a yaklaşan, çok ciddi bir borç yükü tam bir enkaz devraldık. Aslında uçurumun ucundan dönmüş, raydan çıkmış bir Silivri'yi tekrar rayına oturtmaya çalışıyoruz.

Borcun ödenmesi için satılması planlanan 100 arsanın toplamı 250 dönüm civarında. Bu arsaların tamamının satılacağını hiçbir zaman düşünmedik. Bu şekilde çıkarma nedenimiz, acilen belediyeyi altında bulunduğu borç yükünden kurtarmaktı. İcra, haciz ve her gün kapımıza gelen insanların geçmiş yönetimin fütursuzca, hesapsızca yaptığı harcamadan doğan alacakları ödemek amacındayız.

"NE DİŞLİ NE DE AZİDİŞLİ OLAYLARI BUNDAN

SONRA SİLİVRİ'DE YAŞANMAYACAK"

Eski yönetimin Silivri'yi sürüklediği kendini zenginleştiren, halkı ve belediyeyi fakirleştiren noktadan çıkartmak istiyoruz. Silivri esas geçmiş dönemde yağmalandı. Silivri geçmiş dönemde satıldı, biz bundan sonra sattırmayacağız, kimselere peşkeş çektirmeyeceğiz. Ne dişli, ne azı dişli olayı yaşanmayacak!

"KENDİLERİNİ GÜÇLENDİRMİŞ,

BELEDİYEYİ FAKİRLEŞTİRMİŞLER!"

Belediyeyi ticarethane olmaktan çıkartacağız. Geçmiş yönetim belediyeyi resmen bir ticarethane gibi yönetmiş. Kendi varlıklarını güçlendirmişler, belediyeyi ve kamuyu fakirleştirmişler.

"SATIŞ SADECE VE SADECE

GEÇMİŞTEN GELEN

BORCUN

ÖDENMESİ

İÇİNDİR"

Satıyorlar dedikleri yerler belediyenin 18. maddeden kazandığı, kıyıda köşede, birilerinin elinde kalan, işgal edilen yerler. Bu değerlendirmemiz sadece ve sadece geçmiş döneme ait borç yükünün kapatılması içindir! Buradan elde edilecek para kesinlikle belediyenin kasasına girmeden Vergi Dairesi'ne gidecek, 10 trilyona yaklaşan bir borç ödenecek. Yaklaşık 10 trilyon da esnafın çok acil ve sıcak beklediği alacakları ödenecek.

"ÖNCEDEN ALINAN SATIŞ

KARARININ SADECE MECBURİ

UYGULAYICISIYIZ"

Geçmişin hatalı yönetimi ile biriken borçlar, belediyenin kendi yarattığı arsa değeri satışa çıkartılarak ödenecek. İfrazlardan, arsa üretmek zaten belediyenin görevidir, bizim satışa çıkarttığımız arsalar ile ilgili zaten kapatılan belde belediyelerinin satış kararları var, önceden alınmış. Kendileri ve belde belediye başkanları bu arsaların satış kararlarını zaten almışlardı.

"BİZ GELMESEYDİK

ARSALARI

KENDİLERİ SATILACAKTI"

Bu arsalar biz gelmesek de satılıyordu. Örnek Çanta, Selimpaşa, Değirmenköy, Ortaköy'deki, satışa çıkarttığımız bu arsaların hepsinin satış kararları var. Biz sadece onların aldığı kararları uygulamaya koyuyoruz.

"SİLİVRİ'YE ÇAKILAN YOLSUZLUK

ÇİVİLERİNİ SÖKMEYE GELDİK"

Görevi devralırken bir Başkan Yardımcısı, "Öyle bir batırdık ki, 1,5 sene çivi çakamazsınız" demişti bana. Doğru söylemiş. Silivri'ye çakılan bu yolsuzluk, rant çivilerini, sökmek yağmayı önlemek için fedakarlıkta bulunuyoruz.

AKP'liler bugün "Başkanından satılık Silivri" diyecek durumda değiller. Çünkü Silivri'yi bugünkü borç durumuna getiren onlar! Silivri Belediyesi'nin hesaplarında her gün hacizde sıra bekleten duruma getiren zihniyeti ilçemizden tamamen uzaklaştıracağız.

"AKP'NİN ANLATTIĞI KENDİ İCRAATLARIDIR"

AKP'nin bugün dağıttığı o afiş, kendi yaptıklarını yüzüne vurmaktır. Biz Silivri'ye sahip çıkıyoruz! Silivri bundan sonra rant kapısı olmayacak. Belediyeyi mazot parasına muhtaç bırakıp, başkaların kucağına ittirenlerden Silivri'yi kurtardık. Bir gecede sağladıkları rant kadar tutmaz bu arsaların bedeli. Kipa'ya bir gecede sağladıkları rant kadar tutmuyor hepsinin satış bedeli.

"ŞARLATANLIKLARLA

KİMSEYİ KANDIRAMAZLAR"

Belediyeyi ticarethane olarak gören zihniyetin yarattığı borç yükü, bu batak, çamur durumundan Silivri'yi kurtaracağız. Kararı alınmış arsaların satışını uygulayacağız, Silivri'yi düşürdükleri utanç durumundan kurtaracağız. Bir aracına dahi mazot koyamayacak durumda teslim aldık Silivri Belediyesi'ni aydınlık yarınlara taşıyacağız! Bunun için gerekli tüm fedakarlıkları yapacağız. Yüzsüzlükleri halkımız zaten cezalandırmıştır, Silivri'ye yardımcı olmak istiyorlarsa sahip çıksınlar. Şarlatanlıklarla kimseyi kandıramazlar!"

IŞIKLAR, AKP'Yİ HALKA

ŞİKAYET ETTİ; İMARI

KİLİTLEMEYE ÇALIŞIYORLAR!

Eski yönetimin imara açılan, 80 Ada ile ilgili bugünkü tutumunu da halka şikayet eden Başkan Özcan Işıklar, "80 ada'ya plan yaptılar. Oybirliği ile geçti meclisten. 800 Milyar TL'ye kendi yaptırdıkları ve anlaştıkları işi İBB'de ret ettirdiler. İhalesi yapılan ve 250 Milyar'ı ödenen planı ret ettiler. Kamuoyuna şikayet ediyorum bu kadar paraya, kaynağa, imkana hakaret ettiler. İmarı kilitlemeye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi imkanını Silivri'ye ve halkına karşı silah olarak kullanmaya çalışıyorlar. Bunu İBB Başkanı ve tüm yetkili kurumların yanı sıra Silivri halkına da şikayet ediyorum."

"BELEDİYENİN BORCUNU

ÖDEMEK YERİNE BİLGİSAYAR,

KÖMÜR DAĞITANLAR ASIL SUÇLU"

Ortaköy'de bulunan arsanın icra yoluyla satış konusu ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunan AKP'lilere yönelik değerlendirmede bulunan Işıklar, "Ortaköy'deki arsa daha önce satışa giriyor. Değerinin %75'in üzerinde fiyat verilmediği için tekrar satışa çıkmış. Bu arkadaşlar paraları pulları varken bilgisayar, kömür dağıtmışlar, borcu ödememişler. Bizim dönemimize geldiğimizde 2. defa satışa çıkıyor ve ben avukata talimat veriyorum. Satışa giriyorum. Satışı durdurmak istiyoruz. İcra memuru yasal olmayan bir şekilde satış yapmış. Biz onların açtığı bu hasarı durdurmak için avukat ile bloke çekle satışı durduruyoruz. Ve yasal olmayan bir şekilde satış yapılıyor. Dava açtık. Sattım demeden müdahale edilmiş, elimizde tutanak var. İnanıyoruz ki 1. duruşmada bu yasal olmayan satış bozulacaktır.

Olayları bu noktaya getiren paraları varken bu borcu ödemeyen, satışta bulunanlar esas suçludur. Biz onu durdurmak için elimizden geleni yaptık ve arsa bugün satılmayacak durumda. Satış da bozulacak."

                                                      İlhan UYGUN

YORUM YAP