Kanburoğlu: Dileriz Gümüşyaka halkının beklentisi dikkate alınır

Kanburoğlu: Dileriz Gümüşyaka halkının beklentisi dikkate alınır

14.02.2023 16:05:51

CHP Gümüşyaka Mahalle Başkanı Ekrem Kanburoğlu, bölge halkının ‘köy meydanı' olarak adlandırdığı arsanın satışından Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın vazgeçmesi ile ilgili beklentilerini dile getirdi.
Silivri Belediyesi'nin 15 Şubat'ta satışa çıkartacağı 12 yerler arasında bulunan Gümüşyaka'da eski Tıryol olarak bilinen Lütfü Vardar Caddesi üzerindeki 8182 Ada / 2 Parseldeki 684,02 m2 arsanın satışından vazgeçilmesi isteğini bölge halkı adına dile getiren CHP Gümüşyaka Mahalle Başkanı Ekrem Kanburoğlu, “Belediyenin arsa satışına genel olarak bir karşıtlık içinde değiliz. Sadece çevre sakinlerinin yeşil alan ve nefes alabildikleri bir bölüm olarak düşündükleri yerde özel bir yapılaşmaya gidilmesin diyoruz” şeklinde konuştu.
Kanburoğlu, “ ‘Köy meydanı' olarak adlandırdığımız bu yerin manevi açıdan yeri mahalle halkında ayrı. Yeri deprem zamanında özellikle toplanma bölgesi olarak düşünmüşüzdür yıllarca. Yeşil alan olarak görmek istiyoruz. Arsa satışına karşıtlık değil bölge halkının yeşil alan olarak kullanma refleksi geliştirdiği bu bölgenin muhafazası, kamuda kalmasına, belediye hizmet alanı şeklindeki tasarrufuna yönelik halkımızın beklentisini Belediye Başkanımızın dikkatine sunmak istiyoruz. Halkın beklenti ve isteklerini önemseyeceğini düşünüyoruz ve böyle olursa mutlu oluruz” dedi.
“Bölge halkımızın ileriye dönük de nefes alacağımız bir yer olarak yerin belediye mülkiyetinde muhafaza edilmesi ortak isteğidir” şeklinde konuşan Kanburoğlu, “Umarım Belediye Başkanımız Gümüşyakalı hemşehrilerinin beklentisini dikkate alır, bundan çok mutlu olur ve kendisine teşekkür ederiz” şeklinde görüşlerini tamamladı.
Satışına karşı çıkılan alan 684,02 m2 olup imar durumu 3 kat konut alanı olarak belirtilmekte. Yer 3 Milyon 420 bin muhammen bedel ile satışa çıkıyor.
Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Sevgi
Sonraki » Hepimiz kardeşiz

YORUM YAP