Kalfalık/Ustalık belgesi almak isteyenlere duyurulur

Kalfalık/Ustalık belgesi almak isteyenlere duyurulur

2.11.2017 12:39:15

Silivri Mesleki Eğitim Merkezi, Kalfalık/Ustalık Sınav ve belgelendirme başvuru şartlarının yeniden düzenlendiğini duyurdu.

Silivri Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İrfan Şenkal, Kalfalık /Ustalık Sınavı ve belgelendirme konusunda yeni gelişmeleri ve yapılan düzenlemeyi, gazetemiz aracılığıyla şu sözlerle duyurdu: “Önceki öğrenmelerin tanınması kapsamında Kalfalık/Ustalık Sınavlarına başvuru yapabilmek için en az 22 yaşını bitirmiş, ilköğretim okulu mezunu veya ortaokul/imam hatip ortaokulu öğrenimini tamamlamış olmak gerekir.

DENKLİK BAŞVURULARI BİR AY ÖNCESİNDEN YAPILMASI GEREKİR
Önceki öğrenmelerin tanınması ve denklik başvurusunun Mesleki Eğitim Merkezi Programı uygulayan okul/kurum müdürlüklerine sınav döneminin başlangıcından en az bir ay öncesine kadar yapılması gerekir. Süresi içerisinde yapılmayan başvurular, bir sonraki sınav dönemi için kabul edilir.
Başvuru tarihinde; mesleklerinde en az beş yıl çalışmış olduğunu Ek-1 formda beyan edip Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak işyeri unvan listeli prim dökümü veya Bağ-Kur Hizmet Belgesi ile birlikte Vergi Dairesinden onaylı vergi mükellefiyet belgesi ile belgelendirenler öncelikle kalfalık sınavlarına alınırlar. (Kalfalık Sınavı'na girmek için başvuru yapacağı meslekte 1 günlük sigorta yeterli olmaktadır.) Bunlardan başarılı olanlar, Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıkları dönemden sonra açılacak ilk ustalık sınavlarına alınır. (Ustalık sınavlarına girebilmek için başvuru yapacağı meslekte 5. yıl sigortalı çalışması yeterli olmaktadır.)
Mesleki Açık Öğretim Lisesi yüz yüze eğitimi tamamlama belgesi, dördüncü seviye yaygın eğitim kurs bitirme belgesi veya kurs süresi olarak bu belgeye denk yaygın eğitim kurs bitirme belgesine sahip olun Ek-1 form ile başvuru yapanlar, ilgili alan/daldan ustalık beceri sınavına alınırlar.”
Renginar SALİ

YORUM YAP