Kadın girişimiyle tarıma can suyu

Kadın girişimiyle tarıma can suyu

5.10.2016 11:26:39

Güler Yılmaz'ın girişimleriyle Gazitepe'de kurulan kalkındırma kooperatifi kadınları tarımsal üretime dahil ederek güçlendirmeyi amaçlıyor. Doğal bir ortamda üretilen ürünlerden herkes istifade ederken kadınlar ekonomik değer de kazanıyor.

Güler Yılmaz, Gazitepe Kadınları Kalkındırma Kooperatifinin kurucu başkanı. 18 dönüm arazi üzerinde kadınların elbirliğiyle yetiştirdiği ürünler işlenerek satışa hazır hale getiriliyor. Gazitepe'de ve çevre mahallelerde oturan kadınlar, tarımsal üretime katılarak satışlardan sağlanan gelire ortak olabiliyor.

KADIN VE TARIM İŞBİRLİĞİ İÇİN MUHTEŞEM FIRSAT
Gazitepe sınırlarını aşarak bölgeye yayılmaya başlayan kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi veren kurucu Başkan Güler Yılmaz, “Her hafta sonu farklı köy ve mahallelerde bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Yeni kurulan bir kooperatif olmamıza rağmen, projemiz bölgemizde yaşayan ev hanımlarının ilgisini çekti. 18 dönümlük kooperatifimize ait olan alanda kendi yetiştirdiğimiz katkısız doğal ürünleri işleyerek satışa hazır hale getiriyoruz. Kısa süre içerisinde doğal ürünlerimiz aranır hale geldi. Anlaşmalı olduğumuz firmalar aracılığıyla satışı yapıyoruz isteyen bizzat merkezimize gelerek satın alınabiliyor. Gazitepe'de kime sorsanız yerimizi gösterir. İsteyen ev hanımlarımız kooperatifimiz hakkında merkezimize gelerek bilgi alabilir ya da mahallesinde yapacağımız bilgilendirme toplantılarına katılarak detaylı bilgi sahibi olabilirler. Ev hanımları kooperatif çatımız altında boş zamanlarında bir şeyler üretip aile bütçelerine katkı sağlayabilirler. Gazitepe Köyü Kadılarını Kalkındırma Kooperatifinde şimdiye kadar tarhana, turşu, ev eriştesi, makarna, reçel gibi onlarca ürün doğal ortamlarda hazırlanarak satışa hazır duruma getirildi” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP