İYİ Parti’de Gökhan Ceylan dönemi

İYİ Parti’de Gökhan Ceylan dönemi

5.12.2022 10:20:05

İYİ Parti'de yaşanan ilçe kongresinin ardından sadece teşkilatta değil, Silivri siyasetinde de büyük değişim süreci başladı.

İYİ Parti'de merakla beklenen kongre yarışının kazananı Gökhan Ceylan ve ekibi oldu. 384 delegenin oy kullandığı yarışta 2 geçersiz oyun dışında Gökhan Ceylan 207, Refik Bek 132, Varol Karadeniz 43 delegenin desteğini aldı… Bu sonuca göre de İYİ Parti'nin yeni İlçe Başkanı Gökhan Ceylan oldu.kullan (3)_3

YENİ YÖNETİM

Gökhan Ceylan başkanlığında yeni yönetim kadrosu şu şekilde oluştu: Ali Güvenç, Aysun Çiçek, Alper Dursun, İpek Yürekli, Orhan Yamaç, Dündar Konuk, Haşim Doğan, Hakan Koç, Cenk Öpçin, Mehmet Emir, Ömer Eren Topçu, İlknur Rende, Akif Saika, Yeşim Uçal, Polat Ekiz, Gürcan Çakır, Ahmet Murat Evcimen, İlknur Aybar, Berrin Algöz, Salim Seçkin, Nazım Gürsoy, Levent Özerel, Celalettin Yürekli, Aysel Arican, Ali Özkök, Ahmet Subaşı, Vahit Uç, Salih Şişman, Elif Memiş, Özdemir Rende, Ömür Kıvılcım, Erhan Yeni.

CEYLAN TEŞEKKÜR ETtİ VE İKTİDAR SÖZÜ VERDİ

Genel kurulda oylama sonuçlarının açıklanmasından sonra Gökhan Ceylan kendi ve ekibi adına teşekkür ederken, genel ve yerel iktidar sözü verdi.

KONGRE SAKİN BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞTİ

Beklentilerin aksine İYİ Partililer sakin bir atmosferde kongrelerini gerçekleştirerek yeni dönem Başkan ve yönetimini belirlediler. 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan'ın divan başkanlığında gerçekleştirilen kongreye İYİ Parti'nin 3. Bölge ilçe başkanları, CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve yönetimi, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu ve yöneticileri, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Ümit Beyatlı ve yönetimi, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan katılanlar arasındaydı.

EN ETKİLEYİCİ KONUŞMA BEK'İNDİ

Genel kurulda katılımcılara sırasıyla hitap eden İlçe Başkan Adayları Gökhan Ceylan, Varol Karadeniz ve Refik Bek arasında en etkileyici konuşmayı mevcut ilçe başkanı gerçekleştirdi. Ceylan ve Karadeniz heyecanlarına yenik düşerken, hitabet konusunda neredeyse hayal kırıklığı yaşattılar.

KARADENİZ BEKLENENDEN İYİ, BEK ALTINDA OY ALDI

İYİ Parti kongresinin Refik Bek ile Gökhan Ceylan arasında geçeceği en baştan beri bilinirken Varol Karadeniz'in yarışı sonuna kadar götürmesi kadar 43 oy alması da sürpriz oldu. Teşkilat Başkan'ı Ceylan'ın adaylık ve delege seçimlerindeki hayal kırıklığı sonrasında Bek'in toparlandığı izlenimini delegeler sandıkta karşılıksız bıraktı. Bıçak sırtı gelişmesi beklenen yarışta Bek ciddi bir yenilgi aldı.kullan (2)_4

ARTIK CEYLAN DÜŞÜNSÜN

Ekibinin daha hevesli olduğu ilçe başkanlığı görevine delegelerin layık gördüğü Gökhan Ceylan için son derece zorlu bir süreç başlamış oldu. Bek'in kongre konuşmasında ifade ettiği vakit ve nakit konuları, ihtiraslı bir ekibe sahip oluşu Ceylan'ın ilçe başkanlığında sırtlamak zorunda olduğu somut meseleler olarak ortada.

İYİ PARTİ'DEN ZİYADE SİLİVRİ SİYASETİ İÇİN YENİ BİR DÖNEM

Gökhan Ceylan'la beraber İYİ Parti yepyeni bir sayfa ve esasen ciddi de bir belirsizliğe yol açtı. İBB'de iş  beklentileri ve yerel seçimde kariyer hayallerinin etkili olduğu yeni yapılanmada  İYİ Parti'nin alacağı genel seçim sonucu hayallerin kısa mı, uzun mu süreceğinin dönüm noktası olacak.

MİLLET İTTİFAKINDA DENGE CHP'DEN YANA AĞIRLAŞTI

Refik Bek döneminde Millet İttifakında İYİ Parti ile CHP'nin ağırlığı neredeyse eşitlenirken, Gökhan Ceylan karşısında Berker Esen tecrübe farkıyla ciddi bir üstünlük kazandı. İYİ Parti'de kongre sürecinde yaşanan bölünmeler ile ilgili toparlanma süreci siyasi etkinlik konusun hem parti, hem de Millet İttifakını olumsuz yönde etkiler.kullan_5

İYİ PARTİ'DE CEYLANLAR DÖNEMİ

Ceylan ailesinin Silivri siyasetindeki geçmişini de hatırlatmakta fayda var. Demokrat Parti geleneği ile yoğrulan ailede Ayhan Ceylan (DYP İl Genel Meclis Üyesi), Gürkan Ceylan (DYP-AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi), Cihan Ceylan (DYP), Murat Ceylan (Köy Hizmetleri Müdürü/İYİ Parti), Çetin Ceylan Güreş Ağası bulunuyor.

Sevginar SALİ

 kullan (7)_3

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP