İYİ’ler Silivri’den ses yükseltti

İYİ’ler Silivri’den ses yükseltti

25.04.2022 12:37:46

Anlat İstanbul diyerek yola çıkan İYİ Partililer Cumartesi günü Silivri'de bir araya geldiler. Halk ile kaynaşan, teşkilatlanmalarını destekleyen çalışmaların yanı sıra İYİ'ler demokrasi, adalet ve özgürlük diyerek Alp Emeç için seslerini yükselttiler.

Anlat İstanbul programlarının Silivri ayağını İYİ Partililer Atatürk Anıtında başlattılar. Cumartesi günü saat 12.30'da gerçekleştirilen basın açıklaması ile Silivri programının startını veren İYİ'ler 9 gündür, attığı bir tweet sebebiyle tutuklu bulunan Alp Emeç için adalet ve özgürlük istediler.

YURTSEVER: İNŞALLAH GENÇ OLDUKLARINDA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SAĞLANDIĞI, YARGININ BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ OLDUĞU, EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİN OLDUĞU BİR TÜRKİYE'DE YAŞARLAR

İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever, Silivri Sahili, Atatürk Anıtı önünden seslenerek, “Bugün Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Dolayısıyla tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum.

Bugünün çocukları aslında yarının da gençleri için bir temenniyle başlamak istiyorum. İnşallah onlar genç olduklarında ifade özgürlüğünün sağlandığı, yargının bağımsız ve tarafsız olduğu, eğitimde fırsat eşitliğinin olduğu bir Türkiye'de yaşarlar.

Bugün bize sunulmayan ortamı, bugün bayramını kutlayan çocuklara yarınlarında sunabilmek için taşına altına elimizi koyduğumuz için buradayız. Alp Emeç arkadaşımız 9 gün önce attığı ve aslında 15 dakika sonra sildiği bir tweet sebebiyle Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı, akabinde tutuklandı ve 9 gündür cezaevinde. Tam 9 gündün ailesinden, sevenlerinden ve eğitiminden ayrı düştü. Sebep sadece bir tweet ve aslında doğrudan Cumhurbaşkanını hedef alan bir tweet değil” dedi.

ERDEM: 20 YAŞINDAKİ BİR GENÇ ALP EMEÇ'İN TUTUKLANMASI SADECE VE SADECE BÜTÜN GENÇLİĞİ KORKUTMAK AMACIYLA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem toplantıda yaptığı konuşmada,  demokrasi, adalet ve özürlük çağrısını yenilerken, “Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bugün Hamza'ların ve arkamda duran İYİ Partili gençlerin konuşma zamanı. 20 Yaşındaki bir genç Alp Emeç'in tutuklanması sadece ve sadece bütün bu gençliği korkutmak amacıyla. Başka hiçbir amacı yok. Haksız, hukuksuz, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde okuyan bir vatan evladını 15 dakika bir tweeti retweet etti diye özgürlüğünü elinden almanın gençleri ve milletimizi korkutmaktan başka hiçbir amacı yok. Alp bir beyanat vermiş ve diyor ki: “Arkadaşlarım ümitsizliğe kapılmasın ve korkmasın. Ben sadece beni tutuklayanlar adına utandım.” Vicdanlı bir Türk genci kendisine yapılan haksızlığa tepkisi bu…” diye konuştu.

KAVUNCU: ISRARLA HUKUKUN İÇERİSİNDE KALACAĞIZ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Genel Başkanları Meral Akşener ile kendisinin ve partililerinin uğradığı haksızlıklar, adalet sürecinde bunların hak ettikleri karşılığı bulamamasını örneklendirerek, “Bunlara karşılık verece gücümüz var mı? Çok daha fazla yüreğimiz ve bileğimiz var ama biz ısrarla yine hukukun içerisinde kalacağız. Bir grup vatansever genç, İstanbul'un dört bir yanına “Hudut namustur” pankartı astı. İyi ki de astılar. Keşke daha fazlasını assalar. Bugün geldiğimiz noktada bu konunun bizi nasıl üzdüğünü ve acıttığını görüyoruz. Bu çocukları apar topar göz altına aldılar. Cumhuriyet Savcılığına giderek bu çocuklara destek olduk. Birileri bundan rahatsız oldu. Bu arkadaşlardan birisine yine aynı zulümle, bir gece yarısı eve aldılar. Tehditle şantajla annesi ve nişanlısının ev adresi üzerinden korkutarak, şunu söylediler: “Bize para karşılığında Buğra Kavuncu astırdı” Sonra bu arkadaş oradan çıktı ve kendisine yapılanları tek tek anlattı. Hukuken ne oldu? Yine koca bir hiç. Alp bir tweet attı, 15 dakika sonra sildi…” şeklinde düşüncelerini ifade ederek demokrasi, adalet ve özgürlük vurgusunu yeniledi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP