İYGAD’ın ödülleri dağıtıldı

İYGAD’ın ödülleri dağıtıldı

25.10.2016 12:09:29

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneğinin düzenlediği 'Yılın zirvedekileri' ödülleri sahiplerini buldu. Cumartesi günü Beykent Kaya Milenyum'da bulunan dernek merkezi ve konferans salonunda gerçekleşen ödül törenine gazetecilerin yanı sıra siyaset dünyasından da davetliler katıldı.

İYGAD üyeleri arasından katılımcıların başvurularını; Türkiye Gazeteciler Cemiyet Başkanı Turgay Olcaytu, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yengin, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Ercan Arslan, gazeteci Mustafa Dolu ve İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert'ten oluşan jüri değerlendirdi.

8 DALDA 8 ÖDÜL
Değerlendirme sonucu '2015 yılının
zirvedekileri' şöyle belirlendi:
Haber dalında
Kent Yaşam/Tuncay Dağlı
Fotoğraf dalında
Gazete 365/Aykut Kaya.
Röportaj dalında
İstanbul Times/Çağla Pekgüleç
Sayfa Düzeni dalında
Gazetemistanbul/Seef Kabak
Köşe Yazarı dalında
Yerel Kulis/Cengiz Alçayır
İnternet haber sitesi dalında
SHA.com.tr/Yusuf Eker.
Gelecek vaat eden gazeteci
Gırgır/Mehmet Ali Çatal
Yaşam Boyu Onur Ödülü
Durum/Erhan Kızılyar

Kazananlara birer laptop ve fotoğraf makinesi hediye edildi.
Törene Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Büyükçekmece Belediye Başkan vekili Ahmet Şahin, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, eski Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci, eski Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük, CHP Esenyurt Eski İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Beylikdüzü Belediyesi Özel Kalem Müdürü Yavuz Saltuk, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Selami İnce, Kars Ardahan Iğdır İşadamları Başkanı Orhan Gökçe, İstanbul Dernekler Platform Başkanı Gürsel İlgüz, CHP Beylikdüzü meclis üyeleri Fuat Beyazıt, Haluk Karataş, Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Rahmi Yazıcı, Eski MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, Yerel Katılımı Dernek Başkanı Kösal Çebi, sanatçılar; Çılgın Metin ve Gökhan Yağmur ve çok sayıda STK temsilcisi ile gazeteci katıldı.

MERT: İYGAD ARTIK GÜÇLÜ BİR MESLEK ÖRGÜTÜ
İYGAD Başkanı Mehmet Mert törende açılış konuşması yaparak, “2002 yılında kurulan İYGAD, bu günlere zor yollardan geçerek geldi ve az veya çok yerel gazeteciliğe katkılar sundu. Bugün İYGAD 14. yılını geride bırakırken, kurumsal kimliğe sahip, yaklaşık 200 gazeteci üyesi olan, İstanbul genelinde yüze yakın yayın organını bünyesinde barındıran, her yayın organının en az bin okuru olduğunu düşünürsek 100 bin okura hitap eden bir meslek örgütü olmayı başarmıştır” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP