“İttifakı yıpratmayın” talimatı

“İttifakı yıpratmayın” talimatı

14.02.2018 17:22:57

Antalya kampında 81 il ve 957 ilçe başkanı ile bir araya gelen MHP lideri Bahçeli'nin, yaklaşan yerel ve genel seçimlere ilişkin parti yöneticilerini bilgilendirdiğini belirten MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, “Genel Başkanımız mahalli idareler seçiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi ile kurulan milli ittifakın yıpranmasına, olası siyasi kamplaşma ve kutuplaşmalara izin verilmemesi gerektiğini ifade etti” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Başkanları toplantısı için gittiği Antalya kampının ardından ayağının tozuyla Hürhaber'e süreci değerlendirdiği ziyarette bulundu. Yalçın'a Hürhaber ziyaretinde Teşkilatlanma Başkanı Gökhan Daşgın ve yönetim kurulu üyesi Erdal Bilir de eşlik etti.
Yalçın, Hürhaber ziyaretinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin il ve ilçe başkanları ile Antalya'da bir araya gelerek seçim sürecine ilişkin gerçekleştirdiği değerlendirmeyi yorumladı.

“TÜRKİYE ÇAREYİ MHP'DE BULACAK”
Bahçeli'nin verdiği bilgileri Yalçın şöyle iletti: “Genel Başkanımız MHP İl ve İlçe Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, ağır sorunların altında ezilen Türkiye'nin içine düştüğü ümitsizliğin çaresini, karartılmak istenen geleceğinin aydınlığının MHP'de bulunacağını söyledi.
MHP'nin vatana, millete ve bayrağa eşsiz sevgi, emsalsiz sadakati olduğuna dikkat çeken Yalçın, ‘MHP'nin, milli duruşun, şühedaya vefanın, millete bekanın onurlu daveti olduğunu, yoksul toplumun, yarını üstüne kumar oynanan milletin yegane umudu olduğunu' dile getirdi.
Bahçeli'nin Türk milleti için yapılan ve yapacak fedakarlıklarda MHP'nin hiçbir zaman sınır tanımadığını belirttiğini aktaran Yalçın, özellikle 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçiminden sonra partilerinin akla hayale gelmeyecek saldırılarla karşılaştığını ifade etti ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Oyunları bozduk, oyuncuları bozguna uğrattık. Bunu hep birlikte yaptık, hep beraber başardık. Tertemiz arkadaşlarımızı istismar ettiler; amaç Türk milletinin son kalesini kapatmak, son siperini karıştırmaktı. Başardılar mı? Hayır. Sonuç aldılar mı? Elbette asla. Davamız dualıdır, himaye Allah'tandır, destek aziz Türk milletindedir. Böyle bildik, buna inandık. "

YALÇIN: ZAFER SABREDENLERİNDİR
Dava adamlığının karşılıksız adanmayı gerektirdiğinin altını çizen Yalçın, sinsi hesap ve gizli plan yapanlardan MHP karşısında bozguna uğradığını belirtti ve ekledi: "Herkes kendi tıynetine yakışanı yapacak, herkes kendi niyetinin, kendi mizaç ve meşrebinin karşılığını bulacaktır. Unutmayınız, odunlaşanlara karşı olgunluğumuzu göstereceğiz. Zafer sabredenlerindir, sefer hak edenlerindir."

“BİZİM DAVAMIZ TÜRKLÜĞÜN BEKASI”
Bahçeli'nin vurguladığı gibi iç huzur ve düzeni sarsacak hiçbir dengesizliğe müsaade etmeyeceklerini aktaran Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Egolarına boyun eğenlerle davanın ilerlemesi imkansızdır. Hizipçilik yapan, huzursuzluk çıkaran, ekipçilik ve dar kadroculuktan medet uman kim olursa olsun gözümüz üzerlerindedir. Bizim davamız Türklüğün bekası. Merhamet, meşruiyet ve muhabbetten ayrılmadan önümüze bakacağız. Küskünlükleri telafi edeceğiz, dargınlıkları gidereceğiz, gaflete kapılıp, yanılıp yenilip yanlışa düşen sonra da vicdanen pişmanlık duyan, safiyane ve dürüst bir şekilde hatasını kabullenenleri tekrar kazanacağız. Ancak bu davaya ihanet etmişleri, mahkeme kapılarında, korsan kurultay salonlarında her kepazeliğin başını çekmişleri dünya durdukça affetmemiz söz konusu bile olmayacaktır. Trenden inenler, indikleri yerde kalmışlardır. Rüzgarla savrulanlar, gaza gelip sivrilenler kaybetmişlerdir."

“18 MART KURULTAYIMIZ, 'MİLLİ DURUŞ: ŞÜHEDAYA VEFA, MİLLETE BEKA' KURULTAYIDIR”
12. Olağan Büyük Kurultaylarının 18 Mart'ta yapılacağını hatırlatan MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, "Onur ve omurgalarını kaybedenlerin, merkez iddiasıyla siyasette boy göstermeleri, CHP ve HDP limanına yanaşmaları trajik yol kazası olarak her daim hatırlanacaktır. 18 Mart kurultayımız, 'Milli Duruş: Şühedaya Vefa, Millete Beka' Kurultayıdır. Huzur ve beka için güç birliği diyoruz" ifadelerini kullandı.

“MAHALLİ İDARELER SEÇİMİNDE ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İLE KURMUŞ OLDUĞUMUZ 'MİLLİ İTTİFAKIN YIPRANMASINA, MEYDAN VERMEYECEĞİZ”
Bahçeli'nin yerel seçimlerle ilgili değerlendirmesini de aktaran Yalçın, “Genel Başkanımızın da vurguladığı üzere, mahalli idareler seçiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi ile kurmuş olduğumuz 'milli ittifakın yıpranmasına, olası siyasi kamplaşma ve kutuplaşmalara izin ve meydan vermeyeceğiz. Hassas propaganda sürecini, ilkeli ve ittifakın ahlaki doğasına uygun şekilde yürüteceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi 2019 yılının Mart ayında, Silivri'nin şartlarına, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve eğilimine göre tavır ve tutum alacak, mutlaka başarıya ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

“SİLİVRİSPOR'UN SEBEBİ SİYASİ MÜDAHALELER”
Silivri gündemindeki konulara ilişkin de kısa değerlendirmeler yapan Yalçın, “Silivrispor artık siyasetin malzemesi, gündemi olmaktan çıksın” dedi. Sportif bir başarı kaydetmekten uzak seyir sergileyen kulübün durumunu siyasilerin müdahalesi sonucu olarak değerlendiren MHP İlçe Başkanı, “Sorumlular kendini biliyor, sonucu da gayet net görebildiklerine inanıyorum. Buna ilişkin ayrıca bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

“SİYASİLER KENDİ SEÇİMLERİ İÇİN ÇALIŞSIN”
Nuray Koçer'in ezici bir çoğunlukla kazandığı Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimine de değinen Yalçın, “Nuray Koçer'i tebrik ediyorum. Siyasilerin müdahalesinden payına düşen zararı alan bir seçim süreci daha olmakla birlikte her iki ekibin de güzel mücadele ettiğine inanıyorum. Siyasetçilerin kendi arenasındaki mücadeleye odaklanması, halka hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum. STK ve meslek odası seçimleri yerine kendi seçimlerine yönelik tasarruflarda bulunmaları daha doğru. Belli noktalara getirdikleri veya tuttukları ‘adamları' ile değil de halkla birebir, yüz yüze daha da önemlisi hizmetler, yatırımlarla desteklenen bir gündemleri olmalı. Silivri'de önümüzdeki dönemde yapılacak seçimler çok ilginç değişimlere ve dolayısıyla sonuçlara gebe” şeklinde konuştu.
Sevginar SALİ

YORUM YAP