İstanbul’un 564. yıldönümü kutlandı

İstanbul’un 564. yıldönümü kutlandı

3.06.2017 10:07:01

İstanbul'un Fethi'nin 564. yıldönümü kutlama programı Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanıp sunuldu.

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi'nin 564. yıldönümü kutlama programı Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 29 Mayıs 2017 tarihinde okulun gösteri salonunda düzenlenen programa Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen, Eğitim Bir-Sen Silivri Şube Başkanı Yusuf Güven, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ÖZCAN: İSTANBUL, DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ
Okulun Müzik öğretmeni Mehmet Kıssal yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Tarih öğretmeni Nurdan Özcan, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “'İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biridir' sözü gerçeği ancak kısmen yansıtır. İstanbul'u bilenler İstanbul'un dünyanın en güzel şehri olduğunu da bilirler. Elbette dünyada hem tarihiyle, hem coğrafi konumuyla, hem de doğasıyla güzel sıfatını hak eden birçok şehir vardır. Ama, tarihin, coğrafyanın ve tabiatın İstanbul'daki kadar güzel bir terkiple bir araya geldiği bir başka şehir gösterilemez. Boğaziçi, denizin ve yeşilin yeryüzünü güzelleştirmek için yarıştığı muhteşem bir coğrafyadır. Dünyanın ‘Altın Boynuz' adıyla tanıdığı Haliç gibi nefis bir deniz kıvrımlarıyla ikiye bölünen Avrupa yakası, bir şehir için düşünülebilecek en güzel konumdur.
Tarih, İstanbul'un bu güzelliklerine adeta tabi bir uzantı gibi eklenmiş ayrı bir güzelliktedir. Bizans, Ceneviz ve Osmanlı mimarları, elbirliğiyle İstanbul'u güzelleştirmek için çabalamışlardır. İstanbul'un güzelliğine yapılan katkılarda aslan payı, hiç kuşku yok ki Osmanlı'ya özelde de mimarlarının zirvesini teşkil eden büyük mimar Sinan'a aittir. Bu vesileyle gerek şanlı tarihimiz, gerekse dünya tarihinde önemli bir yere sahip İstanbul'un Fethi programı için toplamış bulunuyoruz. Hazırlamış olduğumuz programa hoş geldiniz.”
İstanbul'un Fethi'ni anlatan video gösterimi sunuldu, öğrenciler tarafından şiirler okundu, Mehter Marşları söylendi. Kutlama programı Kum Sanatı gösterisiyle son buldu.
Renginar SALİ

YORUM YAP