İspanya’da eğitim ve stajlarını başarıyla tamamladılar

İspanya’da eğitim ve stajlarını başarıyla tamamladılar

7.02.2019 10:31:34

Erasmus projesi kapsamında İspanya'nın Kanarya Adaları'nda bir haftalık eğitim alan ve iki haftalık stajlarını başarıyla tamamlayan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi yurda döndü.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2018 yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında İspanya, Kanarya Adaları, Tenerife şehrine eğitim almak ve staj yapmak amacıyla 13.01.2019 tarihinde, 8 öğrenci 2 refakatçi öğretmen ile birlikte yola çıkan ekip eğitimlerini başarı ile tamamladılar. İlçemiz okul ekibi, 02.02.2019 tarihinde yurdumuza geri döndü.
İspanya'ya bağlı Avrupa'nın en uzak noktasında yer alan Kanarya Adaları'nın Tenerife şehrine giden ekibimiz, öncelikle Santa Cruz kentinde 1 hafta teorik eğitimi aldı, daha sonra da Puerto De La Cruz kentindeki Weare La Paz Oteli'nde 2 haftalık stajlarını başarı ile tamamladılar.
Okulumuz eğitimcilerinin paylaştıkları bilgilere göre Weare La Paz Oteli'nde mutfak ve servis departmanlarında çalışan öğrencilerimize, staj esnasında Otel personeli çok yardımsever ve her daim güler yüzlü davranması ekibimizi çok mutlu etti. Mutfak personeli bir geceyi Türk yemekleri gecesi olarak belirleyip öğrencilerimizin hazırladığı yemekleri sundular ve çok beğendiklerini dile getirdiler.
Stajın bittiği son gün otel yönetiminin düzenlendiği yemek davetiyle ekibimize sürpriz yaparak yapılanların sadece stajdan ibaret olmadığını güzel dostlukların oluştuğunu göstermiş oldular.

UZMAN: ÇOK VERİMLİ GEÇTİ
Proje Sorumlusu Müfit Uzman, projenin 1.akışının çok verimli geçtiğini, çok iyi ağırlandıklarını, güzel dostlukların oluştuğunu dile getirerek, 2. akış için öğrencilerin şimdiden heyecanlandığını belirtti. Uzman, “Projemizin, ikinci akışı 14.04.2019 - 04.05.2019 tarihlerinde gerçekleşecek olup, okulumuzun Konaklama ve Seyahat Hizmetleri öğrencileri önbüro ve kat hizmetleri alanlarında eğitim ve staj faaliyetinde bulunacaklar. Ülkemizi ve oklumuzu en iyi temsil edeceklerine inanıyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.”

Haber Merkezi

YORUM YAP