Işıklar: Eğitim ve üretimden başka çaremiz yok

Işıklar: Eğitim ve üretimden başka çaremiz yok

26.11.2016 11:16:29

Silivri Belediyesi, İşkur, KOSGEP, Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde 24. Etap kursiyerlere girişimcilik sertifikalarının verildiği törende, ilçemiz esnaflarına önemli katkıları bulunan ebediyete intikal etmiş iki isim ölümsüzleştirildi. Tadilat sonrası hizmete açılan esnaf ile sanatkarlarımızın eğitim merkezine yapılan Atatürk büstü de açıldı.

Silivri Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ortaklığında 24. Etabı tamamlanan KOSGEP Girişimcilik Kurslarının sertifika töreni dün Sanayi Sitesi Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, CHP Başkan Vekili Asım Kıyıcı, Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Belediye Meclis Üyeleri Lütfü Vardar, Devrim Uzun ve Mustafa Zorlu, Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı ve Başkan Vekili Aliş Eren, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, Kredi Kefalet Kooperatifi Müdürü Oktay Erdem, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, İŞKUR, KOSGEP yetkilileri ve kursiyerler törene katılanlar arasındaydı.

ATATÜRK BÜSTÜ AÇILDI
Sertifika töreninden önce Eğitim Merkezine Silivri Belediyesi katkılarıyla yapılan Atatürk büstünün açılışını Başkan Özcan Işıklar, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer birlikte gerçekleştirdiler.
Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından tören, İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

KOÇER'DEN IŞIKLAR VE YILMAZ'A TEŞEKKÜR
Günün anlam ve önemine ilişkin söz alan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, odalarından desteklerini esirgemeyen yetkililer ve programlarına katılanlara teşekkür etti. Silivri'de yaşamaktan dolayı şanslı hissetme konusuna dikkat çeken Koçer, “Belediye Başkanımız yanımızda böyle dik durduğu sürece daha da güzel çalışmalara imza atarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi. “Bizlere her zaman sahip çıkan ve yanımızda olan Birlik Başkanıma da huzurunuzda çok teşekkür ediyorum” diyen Koçer, kursiyerlere yönelik ilk günden son güne kadar sarf ettiği “Kendinizi evinizde gibi hissedin” cümlesi ile ifade ettiği anlayışı anlattı.

ÖPÇİN VE AŞKIN'IN İSİMLERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ
Sertifika töreni ile birlikte programda iki anlamlı açılış da gerçekleştirildi. Atatürk Büstünün yanı sıra yenilenen eğitim merkezinde hayatını kaybeden esnaf camiasının önemli iki ismi de yaşatacaklarını belirten Koçer, Selahattin Öpçin ve Zafer Aşkın isimlerini iki sınıfa verdiklerini ifade etti. Koçer konuşmasında, “Odamız, esnaf ve sanatkârlarımıza bugüne kadar hizmet eden, katkı sunan herkese teşekkürler. Eli öpülesi esnafımız için kim bir çivi dahi çaktıysa teşekkür ediyorum. Göreve gelirken “Ben yok”, “Biz var” diyerek geldik bu mantıkla da bugüne kadar hareket ettik. Bu günkü program vesilesiyle Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum; bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı, önemli katkılarda bulundu, her daim sahip çıktı” diye de ekledi.
Kısa bir süre önce hayatını kaybeden Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Başkan Vekillerinden Selahattin Öpçin ve 2013'te hakkın rahmetine kavuşan Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın'ı rahmetle yad eden Koçer, her iki ismin adlarını yenilenen eğitim merkezinde sınıflara verilerek ölümsüzleştirildiğini belirtti.
Koçer sözlerini KOSGEP kursiyerlerine esnaflık hayatlarında başarı ile aydınlık dileyerek tamamladı.

YILMAZ: KÜÇÜK OLMADAN BÜYÜK OLMAZ
İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı ve şunları söyledi: “Tüm katılımcıları sevgiyle selamlıyorum. Bugün Öğretmenler Günü; tüm öğretmenlerimizin ellerinden öpüyoruz. 2014 senesinde divan başkanlığı yaparken, Silivri Esnaf Başkanımız “Eğitimlerimiz devam edecek” diye bir çalışma programı verdi. Başkanımız Nuray Koçer'i sözünü yerine getirdiği için kutluyorum. En büyük alkışı da Belediye Başkanımız için istiyorum; hiçbir zaman esnaf ve sanatkarlarımızı yalnız bırakmadı. Hizmetlerinin devamını diliyorum. Sevgili kursiyerler sizler bugün sertifikalarınızı alacaksınız, yarının esnafı olacaksınız Allah nasip ederse. İş yeri açacaksınız, istihdam sağlayacaksınız. Ülke böyle gelişecek. Büyüyeceksiniz sanayici olacaksınız. Küçük olmadan büyük olmaz. Önce küçüğü yaşatacağız, büyüteceğiz, ondan sonra ülkemizi kalkındıracağız.
Başkanımıza çok teşekkür ediyorum anılarımızı tazeledi. Dünü unutursan geleceğini kaybedersin. Dün buraya, esnaf ve sanatkarlarımıza hizmet eden herkese teşekkür etti. Biz de kendisine teşekkür ediyoruz. İki arkadaşımıza Allah gani gani rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar, çok güzel hizmetleri vardı. Bu ülkeye bir ağaç dikenden bile Allah razı olsun.”

IŞIKLAR: EĞİTİM VE ÜRETİMDEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK
Sertifika töreninde söz alan Başkan Işıklar, kursiyerlere başarılar dilediği konuşmasında sürece ilişkin duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bugün Öğretmenler Günü. Eğitimin, öğretimin, bizi bugünlere getiren öğretmenlerimizin günü; hepsinin ellerinden öpüyorum. Öğretmenlik mesleğinin değerini hiç unutmamamız gerekiyor. Eğitime yapılan katkı aslında bizim geleceğimize yapılıyor, temellerini sağlamlaştırıyor. Eğitim olmadan üretim olmuyor. Üretim olmadan refah, zenginlik olmaz. Zenginlikten kast ettiğim; gönül zenginliği. Kişilerin değil, toplumun zenginliğinden, huzur içinde yaşamaktan söz ediyorum. Çocuklarımızın geleceğini; işle, güçle, imkânlarla donatmalıyız. Ülkemizde çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bu süreçteki olumsuzlukların tek panzehir; eğitim ve üretim. Daha çok, akılla üreteceğiz. Allah vergisi zenginliğimizi koruyacağız, geliştireceğiz. Silivri, Türkiye'nin gayrisafi milli hasılasının %3'ü oluşturuyor. Bunun anlamı 24 Milyar Dolar değer. Bu dünyanın birçok ülkesinden yüksek. Bunun kıymetini bileceğiz. Küçücük bir çoban ateşiyle başlayacağız. Çok güzel başarı hikâyeleri yazan, engin düşünen insan gücümüz var. Onların ihtiyacı olan eğitimi de sağlıyoruz. Eğitime ne kadar katkı yaparsak yapalım az olduğunu düşünüyorum. Bu yolda devam edeceğiz; başka çaremiz yok. Refah ve huzur içinde bir memleketi hak ediyoruz.”
Program protokol üyelerinin kursiyerlere sertifikalarını takdim etmesiyle devam etti.

BERKSOY'A TEŞEKKÜR
Kursun eğitmeni Yekta Berksoy'a günün anısına Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer bir buket taktim ederek, teşekkürlerini iletti.


Sevginar SALİ/Ersin ERGİN

YORUM YAP