Işıklar: Belediyecilik sadece belediye ile olmuyor

Işıklar: Belediyecilik sadece belediye ile olmuyor

27.04.2016 13:06:05

Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan'ın evsahipliğinde yönetim kurulu ve üyeleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve Başkan Vekili Arif Kanık, Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı ve Başkan Vekili Aliş Eren, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi Sorumluları Orhan Öpçin ve Önder Çolak ile Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Taner Şafak'ı ağırladılar.

ÇALIŞKAN: DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Mayıs ayında kongreye gidecek olan Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifinin Başkanı Ercan Çalışkan, programın açılış konuşmasında şunları söyledi: “Eskiden belediyeden hizmet almak için biz gidiyorduk. Şimdi taleplerimizi dinlemek için Belediye Başkanımız bizim yanımıza geliyor. Tüm hizmet taleplerimizde kısa sürede dönüşler yapılıyor. Bu konuda Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Hasan Solak'a da teşekkür ederiz.
Esnaflarımız ve üyelerimize sorumluluklarımızın bilinciyle, üstlendiğimiz görevin hakkını vererek hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediyemiz ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

IŞIKLAR: BELEDİYECİLİK SADECE BELEDİYE İLE OLMUYOR
Esnaflara hayırlı haftalar ve bereketli kazançlar dileyerek konuşmasına başlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ortak akıl ve hareketle tüm sorunlarımızın üstesinden daha kolay gelebileceğimizi vurguladı. “Belediyecilik sadece belediye ile olmuyor. Sivil Toplum Kuruluşları ve odalarla ortak bir dil ile hareketi geliştirmek zorundayız” diyen Işıklar, yerel yönetimin %75'nin insanlara dokunmak, %25'nin de yatırım ile oluşturduğu iddiasında bulundu. “İnsanların yaşantısında huzur ve barışı sağlayamadıktan sonra ne hizmet yaparsanız yapın bir kıymeti yok” diyen Işıklar, büyük bütçeler ile değil küçük dokunuşlar ve birlikte hareket ederek Silivri'nin gelişimini öz dokusunu koruyarak sağlama hedeflerinin sınırlarını çizdi.

“SİLİVRİ'NİN YAPISINI BOZMAYACAĞIZ, DEĞERİNİ ARTTIRACAĞIZ”
Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde yapılacak yatırımlar hakkında esnafları bilgilendiren Başkan Bey, kentimizin doğal yapısını bozmadan ve tarihi kimliğini açığa çıkartacak projeleri hakkında kısaca bilgiler verdi. “Daha çok insanı Silivri'ye çekecek, insan sirkülasyonunu arttıracak çalışmalar yapacağız. Tüm bunları gerçekleştirirken Silivri'nin yapısını bozmayacağız, değerini arttıracağız” diyen Başkan, 5 yıl sonra Silivri'nin İstanbul'un vahası olacağını iddia etti.

“EN BÜYÜK ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZ İNSANA VERİLEN DEĞER”
“Yaptıklarımız kadar yaptırtmadıklarımızın da değerini bilelim” diyen Işıklar, sözlerine şöyle devam etti: “Biz rezidanslar, güneşi kesen kat kat binalarla gururlanmayacağız. Bizim en büyük övünç kaynağımız insana verilen değer ayrıca huzur ve barış içinde, birbirine saygı göstererek inşa ettiğimiz yaşam biçimi. Kişilere olmasa bile kurumlara saygı gösterelim. Bir işi severek yapmanın önemini unutmayalım. Severek birbirimizin kusurlarını örtmeyi başlarız. Bu sıcaklık bizlere pek çok sorunun üstesinden gelmek için imkan yaratır.”

“BULGARİSTAN'DAKİ TÜRKLERLE GURUR DUYDUM”
Pazar günü Sofya'da Bulgaristan'da Türkleri temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin kurultayına CHP Genel Merkez Yöneticileri, Milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla katıldığı ve burada edindiği izlenimleri aktaran Işıklar, şöyle konuştu: “Türklerin bulundukları yerde ne kadar vakur ve ne denli demokrat bir biçimde haklarını koruduklarını gördüm. Biz Türkiye'de bunu niye yapamıyoruz diye düşündüm. Bulgaristan'daki Türklerin yaşadıklarına rağmen uzlaşmacı, kabullenen, ayrıştırmadan barış içinde yönetime katılma yaklaşımıyla gurur duydum. Düşmanlık gütmüyorlar. Biz sevgiyi tüketip ayrıştıra ayrıştıra, böle böle geriye bir şey bırakmadık. Nefret dilini bir kenara bırakmamız lazım.

“MUHALEFET OLMAK, DÜŞMAN OLMAK DEMEK DEĞİL”
Siyasi çekişmeleri seçimden sonra bitirmek lazım. Muhalefet olmak düşman olmak demek değil. Biz de Silivri'de iktidar, İstanbul'da muhalefetiz. İki kazık çakıp yıllarca uğramamak, yaptırmamak için uğraş verdikten sonra ‘yapamadı' diyerek sıkıştırmak siyaset değil. Siyasetçinin görevi ya çare bulmak, ya yol açmak ya da yoldan çekilmek.

“SİYASİ GİRGİNLİK TOPLUMU FELÇ EDER”
İnsanlarımız uzlaşmacı, gerginlikleri körükleye, bunlara prim veren taraf olmamak lazım. Siyasette gerginlik Türkiye'yi, toplumu felç eder.

“SİLİVRİ'DE HUZURU KORUMAK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ”
Silivri'de huzuru korumak yerel yönetim olarak bizim en önemli görevimiz. Silivri'ni kıymetini bilelim. Görevimizi yaparken insanlığımızı, iyi niyetimizi koruyacağız. Kamu yararı için çalışan tüm kurumlarımız arasında koordinasyonu sağlamak, huzuru korumak sonra hizmet etmek görev sıralamamız.”
Işıklar konuşmasını katılımcılara teşekkür ederek tamamladı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP