İmza gününe yoğun ilgi

İmza gününe yoğun ilgi

19.12.2017 10:27:48

2017 Yunus Nadi Ödülü sahibi şair-yazar İhsan Tevfik, Ataç Kırtasiye'de düzenlenen imza gününde okurlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

72 yıldır Cumhuriyet Vakfı tarafından aralıksız düzenlenen, bu yıl “Edebiyat” ve “Bilimsel Araştırma” olmak üzere iki ana dalda verilen, Seçici Kurulu'nda Ataol Behramoğlu, Egemen Berköz, Muzaffer İlhan Erdost, Turgay Fişekçi ve Doğan Hızlan'ın bulunduğu 2017 Yunus Nadi Ödülleri 25 Kasım 2017 tarihinde sahiplerini buldu. “Gözleri Muhacir” kitabıyla İhsan Tevfik, “Şiirin Kıyılarında” kitabıyla Abdülkadir Paksoy, 2017 Yunus Nadi Şiir Ödülü'ne uzandı. Yunus Nadi Öykü Ödülü'nün sahibi “Pera Mera” adlı kitabıyla Murat Yalçın oldu. Roman Ödülü'nü “Sibop” ile Başar Başarır kazandı. Sosyal Bilimler Ödülü'ne “Mahalledeki AKP” adlı çalışmasıyla Sevinç Doğan layık görüldü.
Şair Ahmet Erhan'ın “Kaybolmuş Bir Köpek İlanı” adıl şiir kitabından sonra yine Silivri'de yazılan “Gözleri Muhacir” adlı şiir kitabıyla ikinci Yunus Nadi Şiir Ödülü'nü alan İhsan Tevfik, ilçemize büyük gurur yaşattı.
15 Aralık 2017 tarihinde Ataç Kırtasiyenin ev sahipliğinde şair İhsan Tevfik'le bir araya gelen ve kitaplarını imzalatan okurlar, aldığı ödülden dolayı kendisiyle gurur duyduklarını paylaştılar ve tebrik ettiler.

İHSAN TEVFİK: CUMHURİYET DEĞERLERİ ÖDÜLÜ OLARAK GÖRÜYORUM
İhsan Tevfik, imza gününde yaptığı konuşmada ödül hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “Yalnız Cumhuriyet Gazetesi'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük emeği bulunan Yunus Nadi'nin anısına verilen bir ödüle layık görülmek öncelikle benim için büyük bir onurdur.
Ben bu ödülü bir Cumhuriyet değerleri ödülü olarak görüyorum. Ve Türkiye'de kurumsallaşmış, adı Cumhuriyet değerleri ile özdeşleşen böyle önemli bir yarışmada değerli jüri üyeleri tarafından bu ödüle layık görülmek çok büyük bir mutluluk ve onurdur benim için. Sayın seçiciler kuruluna çok teşekkür ediyorum bu Cumhuriyet ödülü için.

“ŞİİRDEN BİR GÜZ ÇELENGİ OLSUN”
Ahmet Erhan, “Kaybolmuş Bir Köpek İlanı” adlı Silivri'de yazdığı güzel şiir kitabıyla 2004 yılında Yunus Nadi Ödülünü ikinci kez kazanmıştı. Şiirler ve aydınlık içinde uyusun. Şimdi ben de Silivri'de yazılan “gözleri muhacir” adlı şiir kitabımla bu değerli şiir ödülünü 13 yıl sonra yeniden Silivri'ye taşımanın onurunu ve gururunu yaşıyorum.
Hayatta olsa elbette ödül töreninde abi-kardeş yine beraber olurduk. 13 yıl önce tören sonrası keyifle onu Silivri'ye götürmüştüm. Şimdi bu değerli ödülü alıp mavi kasabama, ilçemize getirdim. Silivri'de Şair Ahmet Erhan parkımız var. Güzel ve aydınlık bir geleceğe yine de inanmak gerekiyor. Ödülümü adlarını andığım amcam şair Cemal Kırca'ya, Necati Cumalı'ya, sevgili Ahmet Erhan'a ve özgürlüklerinden yoksun Cumhuriyet gazetesi yazarlarına armağan ediyorum. Şiirden bir güz çelengi olsun onlara.”
Silivri Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, geçmiş dönem İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Dağaşan, Türk Eğitim-Sen Silivri Şube Başkanı Cem Tan, Ahmet Demir, Eğitim İş Şube Başkanı Hasan Okan ve yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda eğitimci, öğrenci ve dostları imza gününde İhsan Tevfik'i yalnız bırakmadı.

Renginar SALİ

YORUM YAP