Sevginar Sali

İmamoğlu’nun ardından...

Seçildiği günden ve hatta adaylık sürecinden itibaren siyasi ayrım gözetmeme iddiasının altını sürekli çizen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son Silivri ziyaretinde de bu yaklaşımını ne denli özümsediğini kanıtladı.
İki seçim arasında Silivri oylarının %17 oranında arttırmasında İmamoğlu'nun, ilçemiz seçmenine “Volkan Yılmaz ile uyumlu çalışacağız” sözü de etki etti diye düşünüyorum.
Yılmaz, İBB Başkanını ilçemizde misafir etme konusunda sıkı bir hazırlık yaptığını, etkileyici bir izlenim bırakma gayretini ortaya koydu.
Tercihler ve zevkler ayrı olabilir ama saygı bekleyen, göstermek zorunda; titizlik, dikkat, gayret isteyen için de aynısı geçerli…
Kaldı ki hiçbir şey tek taraflı sağlıklı ilerlemez. Bir tarafın gayreti ile asla ikisinin ortaya koyması ile kat edilecek mesafe alınmaz.
Silivri Belediye Başkanı bir ev sahibine yaraşan nezaketi gösterdi, İBB Başkanı da içtenlikle Silivri konularına ve ihtiyaçlarına yaklaştığını ortaya koydu.
Volkan Yılmaz, siyasi baskılardan kurtulduğu izlenimini vermeye çalışırken İmamoğlu bu konuya hiç takılmadığını CHP'lileri üzecek derecede hissettirdi. İmamoğlu'nun gördüğü siyasi baskının %10'u Yılmaz'da yokken, aralarındaki mesafeyi koruma çabası ve İBB Başkanının iyi niyetinden etkilenmemiş gibi davranmak için kendini zorladığını gözlerden kaçmadı.
Aday gösterdiklerini siyaset, seçildikten sonra kendi kontrolü ve güdümünde tutmak adına koşulları zorlamak yerine; seçenlere emanet edebilse keşke... Çok mu şey istiyorum? İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara demişler : ))
Gelirdi-gelmezdi tartışmalarının arasında çok da güzel geldiğini İmamoğlu, Silivri'ye hissettirdi.
Seçtiği iki başkanın bir aradalığını kamuoyu çok olumlu karşıladı, bu birliktelik insanları umutlandırdı. Siyasetin umut aşılama sanatı olduğunu hatırlatarak, politik farklılıklarına uygun davrandılar mı, davranmadılar mı gibi soru işaretlerinden kurtulabiliriz!
Bu buluşmanın ardından İBB ve ilçe seçimlerinde ideolojik farklılıkları gözetmeksiniz kişiye oy verenlerin doğru tercihleri konusunda rahatladığını düşünüyorum.
Sırf iş olsun diye yapılan bir ziyaret ve ağırlama olmamakla birlikte, Silivri sorunlarının çözümleri hususunda ciddi bir tavır, ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik güven veren söylem ve adımlar kazındı hafızalara.
İdeolojik farklılıkları, yöntem ve tarzları değişik olabilir ama hizmet hassasiyetleri, yaptıkları işin hakkını teslim etme, çalışkanlık özelliklerinde İmamoğlu ile Yılmaz çok benziyor birbirine…
Pek çok can sıkıcı gelişme arasında İmamoğlu ve Yılmaz ikilisinden İBB ve Silivri Belediyesi işbirliği adına inşa edilen diyalog ve hizmet süreci umut verici; daim olması dileğiyle…

YORUM YAP