Sevginar Sali

İmamoğlu Belediye Başkanlığı mı, siyaset mi yapacak?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Çarşamba günü Silivri'deydi… Seymen Örnek Köy Projesi ile alakalı kimin aklında ne kaldı tartışılır da İmamoğlu'nun inatla sürdürdüğü siyasi söylemler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da eleştirdiklerimizin küçük çaplı sarsıntısıydı.
İmamoğlu, Silivri'ye gelmeden önce Büyükçekmece'de konuştu…
"Ne yapacağız biliyor musunuz? Biz, gidip Ankara'yı da teslim alacağız. Bu başka düzelmez. İktidar değişmeden, bu işler düzelmez. Dolayısıyla hizmetlerimize en güçlü şekilde devam edebilmemiz için, milletimizin huzur içerisinde, barış içerisinde, adil, eşit hizmet alabilmesi için, her yerde geçerli olan -ama Büyükçekmece'de ama Beylikdüzü'nde ama İstanbul'da ama Ankara'da- o bir avuç insanın aklının yerine, milletin aklının hakim olması için gece gündüz çalışacağız. Bu aksiliklerin tamamen sona ermesi için; Büyükçekmece'de, Beylikdüzü'nde, Büyükşehir'de kazandığımız gibi, milletçe iktidarı da hep birlikte kazanacağız ve Türkiye'de her şeyin çok güzel olması için, çok mücadele edeceğiz" dedi.
Silivri'de aynı söylemi hafifletilmiş halde sürdürdü İBB Başkanı, "Okul bizim işimiz değil. Milli Eğitime söyleyin onlar yapmazsa seneye onları göndereceğiz. Biz yaparız…" dedi.
Siyasette sorun oluşturan konulara ilişkin çok net bir tablo çıkıyor karşımıza.
Genel iktidarı değiştirmek İBB Başkanının işi mi? Yerel iktidarı değiştirmek Cumhurbaşkanının işi mi? Bu iki kişinin yaklaşımı arasında bir fark var mı? Yok, yok, yok…
İmamoğlu bu konuşmaları CHP Meclis Üyeleri, Millet İttifakı İlçe Örgütlerinin her hangi bir programında yapsa yine bir nebze kabul.
İlçe Belediyelerine, İBB kaynakları ile yapılan çalışma sunumlarında bu tarz siyasi mesajlar vermenin ne yeri, ne zamanı ne de bir gereği var! Bu yanlış bilinerek (AK Parti'ye yönelik eleştiri konusu bu…) neden yapılır? İmamoğlu İBB Başkanı olarak yanlış yapmayı önemsemediği için olabilir ancak. Çünkü gözü daha büyük hedeflere yelken açmaya göz kırpmaktan başka bir şeyi görmüyor. İstanbul'u küçümseyen anlayış Türkiye'yi nasıl kazanacaksa!
İmamoğlu'na Silivri'de oy veren %62'nin içinde genel iktidara da ilçe belediyesine de oy veren insanlar var. Kaldı ki siyaseti kamusal alanları işlevsiz kılacak pervasızlıkta kullananlardan bu milletin sıtkı sıyrıldı artık. Siyaset yapmak isteyen gitsin partide çalışsın, kamusal göreve seçilen her siyasi anlayışa eşit durabilsin.
AK Parti'nin ortaya koyduğu zihniyetten farklı olduğu ve olması için seçilenler onların 20 yılın sonunda yaptıkları hataları 3. yıllarında yapmaya başlarsa umut değil, olsa olsa hayal kırıklığı olurlar.
Cumhur İttifakından aday olup seçilen bir Belediye Başkanı yanı başında dururken, misafiriyken Hükümet adresli göndermeler yapan İmamoğlu'nun nezaketini sorgulamak bir yana da kendisine umut bağlayan milyonlarca insanın beklentilerini boşa çıkarması moral bozucu.
Hükümet yetkilileri ile parti büyüklerinin dikkatini çekmeye çalışırken İmamoğlu, bugünkü konumunu borçlu olduğu tabanın gözünden düşüşünü ıskalıyor gibi. İlçe ilçe gezip Hükümete ne yapacağını değil, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptıklarına odaklanması İmamoğlu için elzem. Bindiği dalları kesmeye devam ederse en büyük yararı düşmanlarına, zararı kendisine güvenenlere dokunur. Biz kendisinden hizmet ve İBB'ye Başkanlık görevini layıkı ile yerine getirmesinden başka bir şey beklemiyoruz. Hükümeti değiştirecekse siyasi partiler ve genel başkanları aslı görevleri olan bu hususta gerekeni yapar. Yapamazlarsa zaten İmamoğlu'nun mevcut konumunda yapacağı iş değil.
Ha bu arada biri İmamoğlu'na İstanbul'un 39 ilçesi olduğunu, Büyükçekmece ve Beylikdüzü, CHP'nin kazandığı ilçelerden ibaret olmadığını hatırlatsın!
Lafla peynir gemisinin yürümediğini de…
Canı her yaz kiraz yemek istediğinde gelsin ama Silivri'ye hizmet ve yatırım getirdiği bahanesini ileri sürmesin çünkü biz o laflara doyduk!

YORUM YAP