Çöp sızıntı suyu arıtma tesisinin akıbetini sordular

Çöp sızıntı suyu arıtma tesisinin akıbetini sordular

17.06.2022 12:12:12

Cumhur İttifakı Silivri İBB Meclis Üyelerinin imzası ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına sunulan önerge ile Seymen'de yapılması planlanan çöp sızıntı suyu arıtma tesisinin akıbeti soruldu.

Filiz Güler'in okuduğu Volkan Yılmaz, Şenoğlu Türkyılmaz, Sami Barlas, Celalettin Yazıcı imzasını taşıyan önerge aynen şu şekilde: “Aşağıdaki sorularımızın 5393 sayılı Belediye Kanununun 26. Maddesi gereğince en kısa sürede yazılı olarak cevaplanmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık Makamına havalesini arz ederim. Silivri Seymen İlçesi sınırları içerisinde bulunan katı atık düzenli depolama sahası içerisinde AK Parti yönetimince projelendirilen ve 2018 yılında sözleşmesi imzalanan çöp sızıntı suyu arıtma tesisi Ekim 2020'de bitirilmesi gerekirken mevcut İBB yönetimi tarafından henüz bitirilememiştir.
Seymen katı atık sahasında oluşan çöp suları tankerlerle Kemerburgaz çöp depolama sahasına taşınmaktadır.
Ayrıca Temmuz 2020 İBB Meclisinde söz konusu Silivri Seymen'de yapılması planlanan çöp sızıntı suyu arıtma tesisinin yapımı için 10 Milyon Euro borçlanma talebi talep edildi. İBB Meclisimiz borçlanma talebini onayladığı halde tesis hala bitirilmedi.
Bu bağlamda;
1. Seymen Katı Atık Düzenli Depolama Sahasındaki çöp suyu arıtma tesisi inşaatı ne zaman tamamlanacak?
2. Tesisin bitmesi gereken Ekim 2020 tarihinden bugüne kadar ne kadar çöp suyu Kemerburgaz'a taşınmıştır. Çöp suyu arıtma tesisinin sözleşme bedeli ne kadardır ve bugüne kadar ne kadar ödeme yapılmıştır?
4. Yaklaşık 2 yıllık gecikmeden dolayı idarenin ek inşaat maliyeti ne kadardır?
5. Ekim 2020'den bugüne çöp suyu taşıma işi için ne kadar ücret ödenmiştir?
6. Kemerburgaz çöp depolama sahası dışında herhangi bir yere çöp suyu taşınmış mıdır?
7. Herhangi bir İSKİ arıtma tesisine çöp suyu götürülmüş müdür? Götürülmüş ise hangi arıtma tesislerine ve ne kadar çöp suyu götürülmüştür?”
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP