İlçemiz plajlarının durumu

İlçemiz plajlarının durumu

30.06.2017 10:04:43

Yüzme Suyu Takip Sistemiyle yapılan deniz suyu son analiz sonuçları açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüzme Suyu Takip Sistemi tarafından açıklanan sonuçlara göre ilçemiz plajlarındaki yüzme suyunun kalitesi iyi durumda. Plaj plaj üç farklı tarihte alınan numunelerin analiz sonuçları şu şekilde;
Selimpaşa Duruman Mevkii plajı, 16 Mayıs 2017 tarihli analiz sonuçlarına göre “Yüzme Amaçlı Kullanılamaz” durumdayken 20 Haziran 2017 tarihli sonuçlar “Çok Temiz” olarak açıklandı.
Selimpaşa Basınkent Sitesi Önündeki plaj, 16 Mayıs 2017 tarihli sonuçlara göre “Çok Temiz” durumdayken, 20 Haziran 2017 tarihli sonuçlarda “İyi Kalite, Yüzülebilir” dendi.
Bizimköy-Parkköy Sitesi Önündeki plajın durumu 16 Mayıs, 6 ve 20 Haziran 2017 tarihlerinde alınan numunelere göre “Çok Temiz” durumunu koruyor.
Silivri Kumluk Mevki plajındaki yüzme suyu, 16 Mayıs ve 20 Haziran sonuçlarında “Çok Temiz”, 6 Haziran sonuçlarına göre ise “İyi Kalite, Yüzülebilir” kalitede olduğu açıklandı.
Altınorak Site önündeki, Semizkum Çadır ve Kamp Yeri'ndeki, Semizkum Basınkent 4 Site Önünde ve Uyumkent Site Önündeki, Çanta Albayraklar Site Önündeki ve Gümüşyaka Belediye Çadır Yeri Mevkiindeki plajda yüzme suyu, üç ayrı tarihte de alınan numunelerin incelenmesi üzerine açıklanan sonuçlar durumunu “Çok temiz” olarak sabit bir şekilde koruduğunu gösteriyor.
Haber Merkezi

YORUM YAP