İcra restleşmesi

İcra restleşmesi

15.11.2016 14:40:58

Şampiyonluk yolunda emin adamlarla ilçesinin de desteğini arkasına alarak adeta koşarcasına ilerleyen Silivrispor'a icra şoku.

Tarihinde ilklere imza atarak grubunda en az gol yiyen ve şampiyonlukta en güçlü adaylardan olan Silivrispor yönetimi bir önceki yönetimin borçlarını ödemekte güçlük çekiyor. Eski döneminde kulübün yemek tedarikçiliğini yapan Soyaslan Köfte'nin sahibi Burhan Soyaslan alacaklarından dolayı kulübü icraya verdi. Konu hakkında Silivrispor Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada tepkisini şöyle ifade ettiler: “Silivrispor olarak sadece futbolda değil girdiğimiz her branşta yetiştirdiğimiz gençlerle övünürken karşılaştığımız bazı olaylar hizmet etme şevkimizi kırmakta. Geçtiğimiz dönem yönetimde bulunan isimlerin bizlere bıraktığı borç yükü altında ezilirken şimdi de icra takipleriyle karşı karşıya kalmak bizleri üzmekte. Bu sezon ilçe tarihinde ilkleri yaşayarak kurulan takımımız şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemesinin baltalanmasıdır. Bizler göreve geldiğimizde borçlarımızın durumunu biliyorduk. Borçlu olduğumuz isimlerle de gerekli görüşmelerimizi yaptığımızı sanıyorduk. Şimdi ise ilçemizin en köklü müesseselerinden biri tarafından kulübümüzün icralık olması düşündürücüdür.

İlçemizde şampiyonluk şarkıları söylenip birlik ve beraberliğimizin had safhada olduğu bir dönemde kulübü alacaklarından dolayı icraya vermesi bizleri üzdü. İlçemizin ismi ile anılan bir kulübün hafta içi hayati değerde bir maça çıkacak olması da bu duruma tuz biber ekmekte. Yönetime gelirken de söyledik borçlarımızı ödeyeceğiz. Hiçbir kuruma, kuruluşa, oyuncumuza borcumuz kalmayacak. Burhan Soyaslan'ın sahibi olduğu işletmenin kulübümüzü icraya vermesi talihsiz bir davranış olarak Silivrispor tarihinde yer alacaktır.”

SOYASLAN'DAN CEVAP

Silivrispor Yönetimi tarafından kulübü alacağıyla ilgili icraya verdiği gerekçesiyle yapılan açıklamaya Burhan Soyaslan'dan cevap gecikmedi.

Soyaslan süreç hakkında şunları söyledi: “Senetlerin ödeme tarihi Ağustos 2016'tıydı. Kulüp yönetimiyle alacağımızı defalarca görüştük ciddi bir karşılık göremedik. Kulüp Başkanı Ümit Kalko'nun geçmiş döneme ait senetlerin icra yoluyla tahsil edilmesi yönünde bir düşünce ve yaklaşım içinde olduğunu öğrendim. Alacağımızın bir kısmını sildik (yaklaşık 2-2,5 Bin TL misafir ağırlama giderleri). Kalan 17 bin 500 TL'lik kısmı ile ilgili de yasal takip başlattık.

Olaya bir de şu açıdan bakalım; Ümit Kalko Mektebim Okullarını Silivri'de eğitim öğretime açtığından beri kızım öğrencisi. Okul ücretini bir gün bile geciktirdiğim olmamıştır. Bir yıl ödeme yapmasam kızım o okulda muhtemelen okuyamaz, okul yönetimi de alacağını tahsil edemezse yasal takibe başvurur kuşkusuz.

Onlar hakkını arayınca sorun olmuyor, başkaları arayınca mı oluyor?! Ticaretin, ticaret yapan herkesin uyması gereken kuralları vardır; bunu tartıştığımıza inanamıyorum. Demagoji ile iş yürümez, adalet de sağlanmaz.

Avukatıma icra takibi talimatı verdim bundan sonra alacağımı son kuruşuna kadar tahsil edeceğim.”

 

"SİLİVRİ SPOR SADECE FUTBOL KULÜBÜ MÜDÜR?"

Soyaslan günün ilerleyen saatlerinde konu hakkında sosyal medya hesabından da şu açıklamayı yatı: “Değerli arkadaşlarım, kıymetli dostlarım;Bugün Silivrispor Resmi İnternet Sitesinde hakkımda yazılan çizilenler ile ilgili bir kez konuşacağım ve bir daha yorum yapmayacağım.

Başlıkta da dediğim gibi, Silivrispor sadece bir Futbol Kulübünün başarılarından mı ibarettir. Silivrispor bir duruşun, bir ilkenin ve aynı zamanda bir ahlakın temsilcisidir. Silivri medeniyetler beşiğidir. Silivrispor bu medeniyet olgusunun en önemli temsilcisi, markası ve yüzüdür. Sportif başarıları perdeleyerek, ilkeleri ve erdemi yani Silivrisporun en önemli misyonunu yok sayamazsınız. Silivrispor kimsenin malı değildir, Silivrispor hiçbir kulüp yöneticisinin kiralık dükkânı da değildir. Silivrispor'un misyonunu taşıyamayanlar, resmi sitelerini günah çıkarma yeri olarak kullanamazlar. Çünkü Silivrispor'un her şeyi Silivrililerindir. O resmi site benimde sitemdir aynı zamanda. Silivrispor geçmişiyle geleceğiyle birbirinden ayrılamaz, yönetimler gelir geçer asıl olan Silivrispor'dur. “Önceki yönetim” sözü bir acizliğin ifadesidir. Sanırsınız ki kulüp yöneticileriyle hiç görüşmedim, uzlaşma zemini aramadım, fedakârlık yapmadım, birden kulübü icraya verdim. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi? Kulübün internet sitesinden açıklama yapanlar, uzlaşmak için çaba sarf ettiğimi ama umursamadıklarını neden yazmıyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

Ben Burhan Soyaslan, yedi göbek bu kentte doğdum. Dedem bu kentin ilk seçilmiş Belediye Başkanıdır. Ailemle birlikte Bu kentte yıllardır esnaflık yapıyoruz. Her bir metrekaresinde adımız izimiz vardır. Silivrispor bu kentin bir değeri de Soyaslan bir değeri değil mi? Sadece Soyaslan değil , bu kente emek veren, ter döken, istihdam sağlayan herkes en az Silivrispor kadar değerlidir. Ben Silivrispor hakkında alacaklarımı tahsil etmek adına yaptığım bu eylemin sonuna kadar arkasındayım, bu eylemi sadece kendim için değil, Silivispor adına da yapıyorum. Silivrispor'un yöneticileri küçük esnafın üzerine basarak yükseleceklerini sanıyorlarsa aldanıyorlar. Mesele sportif başarı değildir. Mesele Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, “zeki çevik ve ahlaklı” olma meselesidir.”

 

YORUM YAP