İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Silivri'de tarımsal üretimi desteklemeye devam ediyor. Değirmenköy'de düzenlenen programda 100 bini aşkın marul ve lahana fidesi üreticilere ücretsiz olarak dağıtıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Silivri'de üreticilere yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor. Değirmenköy Mahallesi ve Müjdat Gürsu Stadı yanında gerçekleştirilen fide dağıtım töreninde, Silivri'nin dört bir yanından gelen çiftçilere 95 bin 100 adet kıvırcık marul ve 5 bin 700 adet kara lahana fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı.
Törene katılan Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Doruk Bulut, üreticilere destek olmanın önemine dikkat çekerek, “Tarımın ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimizin emeğini desteklemek, üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak ve yerel kalkınmaya katkı sunmak bizim önceliğimizdir.” dedi.
Bulut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Silivrili üreticilere yönelik bu tür destek projelerinin, bölge tarımının gelişmesine ve çiftçilerin üretim gücünün artmasına büyük katkı sağladığını vurguladı.
Ayrıca, Silivri Belediyesi'nin de tarımsal üretimi teşvik eden projeler ve destek programlarıyla üreticilerin yanında olmaya devam ettiğini belirterek, “Hem İstanbul Büyükşehir Belediyemiz hem de Silivri Belediyemiz, üreticilerimizin emeğini koruyan, toprağa değer katan çalışmalarla Silivri tarımına güç veriyor.” ifadelerini kullandı.
Sevginar SALİ






