İBB’den spora tesis ve ekipman desteği

İBB’den spora tesis ve ekipman desteği

16.10.2020 08:58:57

İBB, Yenikapı'da yeni futbol sahasının açılışını yaptı, amatör spor branşlarında sağlanan spor ekipman desteğini kulüplere teslim etti. Törende konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İstanbul'un 13 ilçesinde toplam 15 spor tesisin daha kente kazandırılacağı müjdesini verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türk sporuna önemli bir altyapı desteği sunmak için 1000'e yakın kulübe müsabakalarda kullanacakları ekipmanları temin ediyor. İstanbul'un 39 ilçede faaliyet gösteren tüm amatör spor kulüplerini kapsayan destek, bugün Yenikapı Spor Tesisi'nde düzenlenen törenle ulaştırılmaya başlandı. Futbol, voleybol, basketbol, hentbol, karate, judo, tekvando, kickboks, muay thai, wushu,  kort tenisi, satranç, masa tenisi, badminton, jimnastik, atletizm, okçuluk, futsal, yüzme ve güreş branşlarında kullanılacak malzeme dağıtım törenine İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB Gençlik Spor Müdürü İlker Öztürk, Spor İstanbul Genel Müdürü İzzet Renay Onur, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mansur Güneş, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, ile spor kulübü temsilcileri ve çok sayıda sporcu katıldı. Amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı nedeniyle düzenlenen törende konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB'nin amatör sporlara katkısının sadece futbol ile sınırlı kalmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Her yıl yaklaşık 1000 amatör spor kulübüne spor malzemesi desteği sağlıyoruz. 20 branşta yaptığımız bu malzeme desteği ile 39 ilçede amatör sporun ve spor kulüplerinin güçlenmesine ve sporda İstanbul'un elde ettiği başarıların artmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”

273 BİN 121 ADET SPOR MALZEMESİ

Genel Sekreter Yardımcısı Yazıcı, 2020 yılında amatör spor kulüplerine yapılan yardımın yaklaşık 8 milyon TL tutarında olduğunun altını çizdi ve 2021 yılında da bu desteği sürdürmeği hedeflidekilerini aktardı. Yazıcı, kulüplere yapılan yardım miktarının, futboldan hentbola, karateden güreşe kadar 20 branşta, 115 farklı kalemde 273 bin 121 adet spor malzemesi olduğu bilgisin paylaştı.

“OLİMPİYAT HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Başkan İmamoğlu'nun sıklıkla dile getirdiği İstanbul'un bir olimpiyat şehri olma hayalini anımsatan Yazıcı, İstanbullularla bu hayali gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Yazıcı, “İcraatlarımızla İstanbul'un bir spor kenti olması özelliğini doldurmaya çalışıyoruz; ama bunu bir Olimpiyat şehri olma etiketiyle taçlandırmak istiyoruz. 2032 yılına kadar Olimpiyatlarına adaylığımız için hazır olmak istiyoruz” dedi.

13 İLÇEDE 15 SPOR TESİSİ

Tesisleşme konusunda İBB'nin çalışmalarını sürdüreceği bilgisini paylaşan Yazıcı, önümüzdeki süreçte, İstanbul'un 13 ilçesinde toplam 15 spor tesisin daha kentliye kazandıracağı müjdesini verdi. İBB'ye ait 143 spor tesisinin 23'nun futbola ayrıldığı notunu düşen Yazıcı, sahaların, spor alanlarının en yaygın şekilde halkın ve sporcuların kullanımında olmasını istediklerini belirterek, bir kulübe tahsis etmektense, İBB'ye ait spor tesislerinin tüm kulüplerin hizmetinde olması prensibini benimsediklerini söyledi.  Konuşmasının ardından, kamera karşısına geçen Yazıcı, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez ve Amatör Spor Kulüpleri temsilcileri ile kurdele kesti. Yeni yapılan sahada incelemelerde bulunan Yazıcı, törene katılım gösteren amatör spor kulüplerinin genç sporcuları ile sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAP