Hayvan severler ayaklandı

Hayvan severler ayaklandı

19.11.2019 14:56:04

KİPTAŞ 2 sitesinde yaşanan kedi katliamı hayvan severleri ayağa kaldırdı. Suçluların bulunması için Pazar günü Atatürk Meydanı'nda geniş katılımlı eylem düzenlendi.

17 Kasım Pazar günü saat 14.00'da Silivri Sahili Atatürk Anıtı çevresinde, hayvan severler ve dernek temsilcileri KİPTAŞ 2'de katledilen canlar için çeşitli sivil toplum kuruluşları, hayvan severler, ulusal ve yerel medya kuruluşlarının da katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.
Basın açıklamasında KİPTAŞ 2 sitesinde bir süredir yaşanan sistematik kedi cinayetleri başta Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği, Silivri Hayvan Haklarını Koruma Derneği, Silivri Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı olmak üzere çok sayıda yaşam hakkı savunucusu kuruluş tarafından protesto edildi.
Hayvan severlerin bazıları eyleme can dostlarıyla birlikte katılırken etkinlikte Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erman Paçalı, Silivri Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Şükran Sunç Çakır, MHP'li Silivri Belediye Meclis Üyesi Av. Sultan Aşkın, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, CHP Silivri İlçe Başkan Adayı Mümün Koçoğlu, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Bedel, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Eğitim İş Sendikası temsilcileri, geçmiş dönem Meclis üyeleri İnci Aydar, İlknur Sönmez de hazır bulundu.


AŞKIN: FAİLLERİN YAKALANMASI İÇİN BELEDİYE OLARAK KONUYU TAKİP EDECEĞİZ

Eylemde Silivri Belediyesi'ni temsilen konuşan Av. Sultan Aşkın, katliamı kınadıklarını ve sorumlular açığa çıkarılana kadar bu olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Aşkın, “Hepimiz can dostlarımızı koruyup kollamalıyız. Bizlerin olduğu kadar onların da özgürce yaşama hakları vardır. Hayvanlara yönelik saldırıları kınıyor, faillerin yakalanması için belediye olarak konuyu takip edeceğimizi belirtmek istiyorum. Yeniden aynı olayların gerçekleşmemesi adına gerek güvenlik önlemleri alınması gerekse mobese kameralarının konulması için ilgili kamu kurumlarına başvuruların yapıldığını da kamuoyunun bilgisine sunuyorum" dedi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP