Hal komisyoncuları, Silivrili üreticileri ziyaret etti

Hal komisyoncuları, Silivrili üreticileri ziyaret etti

16.04.2019 13:27:17

Bayrampaşa Hali'nin iki büyük komisyoncusu Hüseyin Kodak ve İbrahim Köse, daha önce kendilerini ziyaret eden Silivrili kavun ve karpuz üreticilerine iadeyi ziyarette bulundular.

Troya Tohum Genel Müdürü Rıfat Mert'in organizasyonuyla Silivri'de Genç Ziraat'te gerçekleşen buluşmaya bölge üreticileri katıldı.

GENCOĞLU: YÜKSEK FİYATLAR ÇİFTÇİLERİN HATIRLANMASINA SEBEP OLDU

Genç Ziraat sahibi Süleyman Gencoğlu toplantı ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Özellikle son aylarda tarımsal ürünlerin pazar ve marketlerdeki yüksek fiyatları, çiftçilerin hatırlanmasına sebep olmuştur.

“ÇİFTÇİYE DESTEK VAATLERDE 1. SIRADAYDI”

Ülkemizdeki son yerel seçim öncesi neredeyse, tüm belediye başkan adayları, üretimi ve çiftçinin desteklenmesini vaatlerin 1. sırasına koymuştur.

“TARLADAN, SOFRAYA SÜRECİN DOĞRU KURGULANMASI BÜTÜN AKTÖRLERİN ÇIKAR SAĞLAYACAĞI BİR DURUM YARATACAK”

Bizler de yıllardır ilçemizin üretim gücünün, İstanbul'u besleyecek yeterliliğe sahip olduğunu söylüyoruz. Tarladan, sofraya uzanan bu sürecin doğru kurgulanması bütün aktörlerin çıkar sağlayacağı bir durum yaratacaktır.

Bin kilometre öteden İstanbul'a ürün getiren bir kamyonun Silivri'ye göre sekiz kat daha pahalı olduğunu, en az 10 kat daha zaman harcaması gerektiğini ve bu süre içerisinde, malın fire verdiğini bilirsek, ilçemizin önemini daha iyi anlarız.

“BAYRAMPAŞA HAL ESNAFI BÖLGEMİZE DAHA ÇOK ÖNEM VERECEK”

İlçemizde ciddi miktarlarda kavun, karpuz, balkabağı üretimi yapılıyor, bizler de hal esnafına bunları tercih etmeleri konusunda bilgi verdik, onlar da bu sezon itibariyle bu bölgeye daha çok önem vereceklerini ifade ettiler.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP