Engin Akın

Hak ederek kazanılmış bir zafer

Geçtiğimiz hafta sonu Türkiye ligi süper final şampiyonu belli oldu. Şampiyonluk belki de aşırı dozda kutlandı lakin bu zamana kadar yaşanan süreçten de hiç kimse memnun olmadı sanırım…

 

Böyle bir futbol sezonunda hepimizin mutlu memnun olduğu tek konu Silivrispor’un alın teriyle kazandığı şampiyonluktur…

 

Silivrispor Amatör Ligde küme düştüğü sezon hükümet kararıyla 3. Lige alınmıştı, hatırlayanlar bilir hatırlamayanlar da diğer hatırlayanlardan öğrenebilirler konunun esaslı özünü. Bu kez öyle olmadı. Çok zorlu ve uzun bir maraton sonunda hak ederek profesyonel lige geri döndü. Dolayısıyla son derece önemli ve anlamlı bir şampiyonluk aynen 1986 şampiyonluğu gibi. Gerçi şimdilerde var olanlar 1986 tarihinde ne olduğu pek bilmezler onun için bir bilene danışırlar da öğrenirler.

 

Önümüzde profesyonelliğe geçişte ise prosedürleriyle, statüleriyle ve maliyetiyle sıkıntılı bir süreç ve şampiyonluk primleriyle bir de üstüne üstlük kongre sancısı var. Sıkıntılı bir geçiş süreci bizleri kapı aralığında beklemekte.

 

Açık çek mi?

Açık destek mi?

Çekin bedeli mi?

Altınların adedi mi?

Buradan çıkacak mesaj kongreyi mini halkoylamasına dönüştürürse bu süreç 2014 hesaplarını aşındırır mı, güçlendirir mi?

 

Görüşme odalarından nasıl bir karar çıkar bilemem ama Başkan Saral’ın yerinde olsam "18 yılda yapılamayanı yaptık sıramızı savdık” derim ve çekilirim. Akgün Silivrili gibi efsane başkan olarak sonsuza kadar gönüllerde ve kalplerde yerimi alırım.

Saral, sessiz sakin yapısının altında mücadeleyi seven biri olduğundan devam kararını açıkladı. Başkanlık ettiği dönemde kulübün imza attığı başarının tadını doyasıya çıkarmak adına zor olanı seçti ve daha iyisini yapma beklentisini gönüllü olarak sırtladı bir anlamda yeniden aday olacağını açıklayarak.

Silivrispor için ise belediye desteğinin önemi daha da arttı.

Mümkünse bu kongrede bir tüzük tadilatı yapılarak Silivri Belediyespor olarak devam edilmesinde fayda olur gibi geliyor bana… Aksi halde önceki profesyonellik yıllarından kalan sigorta, vergi gibi borçların 18 yıllık gecikmeli faturalarıyla karşılaşmak söz konusu bile olabilir. Emeklilik için gün hesabı yapan eski futbolcuların çoğu bu nedenle şampiyonluğa hepimizden daha çok seviniyor olmalarının asli nedenini siz ne sanıyordunuz yoksa altyapılara hoca olmak mı? Asla… Düşünün 18 yıllık bir amatörlük serüveni var hayatımızda. Bu 18 yıllık beklentinin öncesinde o dönemde oynayan oyuncuların da 20 ila 30 yaş aralığında olduğunu var sayınız etti mi size 38 ila 48 yaş aralığındaki Veteranlar anlayan anlamıştır daha fazla uzatmayalım…

 

Önceden kulüp başkanlığı, yöneticiliği yapanlar hatırı sayılır prim yapar ve akabinde de siyasete atılırlardı fark ediyor musunuz bilmem ama şimdilerde artık cezaevine atılıyorlar. Onun için hassas bir konudur spor ve özellikle de Türk Futbolu. 1211 ve 6222 sayılı yasaları dikkate alarak ince eleyip sık dokumak lazım gelir benden söylemesi…

Saral, "Silivrispor ile devam” dedi. Haziran ayında yapılması beklenen kongrede Silivrispor’un kararı beklenmeye başlandı. Onlar da "Saral ile devam” dedikten sonra 3. Lig’te zorlu bir süreç başlamış olacak Silivri için. Güzel şeyler hep zor olur zaten. Bu konudaki durum da istisna oluşturmayacak. Saral, takımın 3. Lig başarısıyla kuşkusuz Kulüp Başkanı olarak pozisyonunu yükseltti. Muhaliflerini çok önemli bir kozdan etti. Siyasi ve yerel iktidar iradelerini de kulüp başkanlık kariyerinin devamı konusunda ikna etti. Oluşturacağı yönetim son derece önemli olmakla birlikte, Başkanın bundan sonraki tutumu da daha yakın gözetim altında tutulacak.

Silivrispor’un yolu açık olsun!

YORUM YAP