Güzel Sanatlar ve Spor Liselerine öğrenci alınacak

Güzel Sanatlar ve Spor Liselerine öğrenci alınacak

21.09.2018 10:29:38

Güzel Sanatlar Liseleri ile Spor Liselerinin 9 ve 10. sınıflarının boş kontenjanlarına öğrenci nakil ve geçişleri yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Liseleri ile Spor Liselerinin 9 ve 10. sınıflarının boş kontenjanlarına öğrenci nakil ve geçişlerinin yapılacağını duyurdu. Nakil ve geçişlerin Eylül ve Ekim aylarının son haftasında yapılacak yetenek sınavları sonucunda gerçekleştirileceği bilgisi paylaşıldı.

GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİNE GİRMEK İSTEYENLERİN YETENEK SINAVINA BAŞVURMALARI GEREKMEKTE
Konuyla ilgili yapılan duyuru şu şekilde: “Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 39'uncu maddesi ve 2018/11 sayılı Genelge kapsamında bakanlığa bağlı Güzel Sanatlar Liseleri, Spor Liseleri ile klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerinin 9'uncu sınıflarında bulunan boş kontenjanlara diğer öğretim kurumlarının 9'uncu sınıflarından Bakanlıkça beklenen esaslara göre Eylül ve Ekim aylarının son haftasında yapılacak yetenek sınavlarıyla öğrenci nakil ve geçişleri yapılmaktadır.
Diğer ortaöğretim kurumlarının 10'uncu sınıflarından bu okullara gelmek isteyen öğrencilere de 05/09/2018 tarihli yazı gereğince 10'uncu sınıf düzeyinde boş kontenjan bulunması halinde Eylül ve Ekim aylarının son haftasında yapılacak yetenek sınavları ile nakil ve geçiş imkanı sağlanmıştır.
82 Güzel Sanatlar Lisesi'nin 9'uncu sınıflarında 1.732,74, 74 Spor Lisesinin 9'uncu sınıflarında 441 boş kontenjan bulunmaktadır. Yetenek sınavlarına girmek isteyen 9 ve 10'uncu sınıf öğrencilerinin Güzel Sanatlar Liseleri ile Spor Liselerinin okul müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.”

Renginar SALİ

YORUM YAP