Gül: Hayal ettiklerimizi Volkan Yılmaz gerçekleştirmiş

Gül: Hayal ettiklerimizi Volkan Yılmaz gerçekleştirmiş

20.07.2023 16:41:06

İlçemiz ile tanışma ziyaretinde çalışma alanlarını Kaymakam Tolga Toğan ve Başkan Volkan Yılmaz ile beraber inceleyen İstanbul Valisi Davut Gül, Barış Manço Çocuk Kütüphanesi açılışında Silivri'nin şantiyeye döndüğü izlenimini paylaşarak, İstanbul için hayal ettikleri çalışmaların burada gerçekleştirildiğinden takdir ile söz etti.348865781_841884557299545_3051372787770134857_n

Barış Manço Çocuk Kütüphanesi'nin açılış töreni 20 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Davut Gül, İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri, meclis üyeleri, siyasi partilerin diğer temsilcileri, hayırseverler Gülsen –Ökkeş ve Hilmi Nakipoğlu, Hasan Yılmaz, sivil örgüt temsilcileri, öğrenci, öğretmen ve veliler katılanlar arasındaydı.
Program, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
YILMAZ: SİLİVRİ'MİZİ DAHA GÜZEL VE YAŞANABİLİR HALE GETİRİYORUZ
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Hizmetlerimiz kimseler için değil, herkes içindir” diyerek Silivri'de yaşayan 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın eğitimi, sağlığı, huzuru ve güvenliği için çalışıyor; tarihiyle, doğasıyla,kültürüyleİstanbul'un en güzel ilçesi olan Silivri'mizi daha güzel, daha yaşanabilir hale getiriyoruz.
“BARIŞ MANÇO'YU SAYGIYLA ANIYORUM”
Bugün de 450 m2 alan üzerine inşa ettiğimiz Barış Manço Çocuk Kütüphanesi ve etkinlik alanımızın açılış töreninde bir aradayız. Bu vesileyle Türk müziğinin efsanevi ismi, Anadolu rock müzik kültürünün kurucularından büyük usta Barış Manço'yusaygıyla anıyor, Yüce Allah'ta rahmetler diliyorum. Kendisi, ‘Adam Olacak Çocuklar'ımızınBarış abisiydi. Televizyon programlarında “Arabada arka koltukta otur”,“dişleri fırçala, “tabağını tek pirinç tanesi bırakmadan bitir”, gibi öğütleri vardı. Çocuklara şarkılar söyletir, sorular sorardı. Hayatında Barış Manço'yu görmemiş ama onun şarkılarıyla büyümüş nesiller var burada.356440062_841884710632863_2381435738784945818_n
MANÇO AİLESİNE TEŞEKKÜR
Bir diğer anlamda Barış severlerlebirlikte olduğumuzu düşünüyorum. Çocuk Kütüphanemize isminin çok yakıştığının altını çizerek, değerli Ailesine teşekkürlerimizi sunuyorum.
“GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZA ÖNCELİK VERİYORUZ”
Biz,bütün proje ve yatırımlarımızda geleceğimizin teminatı çocuklarımıza öncelik veriyoruz. İşte bugünkü eserimizin çıkış noktası da budur.
Çocuk kütüphanemiz, içerisinde;Okuma Alanları, Oyun Odaları, Sinema Odası, Resim Odası, Müzik Odası, Masal Köşesi, Atölyeler ve Çocuk Oyun Parkları ile haftanın 6 günü 256 çocuğumuzahizmet verecek kapasitede hazırlandı.
Anaokulundan üniversiteye kadar eğitim hayatlarının her yaşında çocuklarımızın yanlarında oluyoruz.
Onların en iyi şekilde eğitim almaları için yeni okullar inşa ediyor, hasarlı okullarımızı yeniliyor, ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni okullar yapılması için elimizi taşın altına uzatmaktan geri durmuyoruz.
Hükümetimizle iş birliği yaparak bu yatırımları gerçekleştiriyoruz.
Spor eğitimi, sanat eğitimi, yabancı dil eğitimi, lise ve üniversiteye hazırlık kurs eğitimleri için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.
Bu kapsamda, Elginkan Vakfı işbirliğiyle Ümmehan Elginkan Anaokulumuzu hizmete açtık.
Hayırsever Nakipoğlu ailesi işbirliğiyle Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezimizi tamamladık. Engelli bireyler, aileleri, yaşlılar ve tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza konforlu ve kaliteli bir eğitim sunulacak.
Kütüphanesi, Bilgisayar Odası, Tiyatro Salonu olmayan köy okulumuz kalmayacak dedik ve 12 köy okulumuzda bu projeyi uyguladık. Köy okullarımızın tuvaletlerini baştan sona yenileyerek çocuklarımızın kullanımına uygun bir hale getirdik.
Hasarlı olan Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu ve Çeltik İlköğretim Okulumuzun yerine yenisini kazandırdık.
İlkokul 1. sınıfa başlayan her öğrenciye okul çantası ve içerisinde temel kırtasiye malzemelerinin olduğu “Okula Hoş Geldin” paketi hediye ediyoruz.
Her yıl BizdenSize Sosyal Marketten faydalanan ailelerimizin ilkokul, ortaokul ve lise 1. sınıfa başlayan öğrencilerine okul forması hediye ediyoruz.
BizdenSize Sosyal Marketten faydalanan ailelerimizin 1.2.3. ve 4. sınıfa giden öğrencilerine, içerisinde bir aylık beslenme ihtiyaçlarını karşılayan “Beslenmem Sosyal Marketten” gıda paketini hediye ediyoruz.
Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile kurduğumuz eğitim akademisinde LGS ve YKS sınavına hazırlanan öğrencilerimize ücretsiz kurslar veriyoruz.
Ayrıca yaz tatilini boş geçirmek istemeyen öğrencilerimiz için de ücretsiz İngilizce kursu düzenliyor, kurslarımızda çorba, çay ve kahve ikramları yapıyoruz.
Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerimize 500 TL teşvik desteği veriyoruz.
Yine belli bir başarıyı yakalamış üniversite öğrencilerimize her ay 500 TL başarı bursu veriyoruz.
Üniversite sınavlarına ve Milli Savunma Üniversitesi sınavlarına giren öğrencilerin sınav giriş ücretleri Silivri Belediyesi olarak biz karşılıyoruz.
Liselere Geçiş Sistemi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında dereceye giren öğrencileri her yıl cumhuriyet altını ile ödüllendiriyoruz.
7'den 70'e herkesin sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine imkân sağlamak amacıyla Silivri Belediyesi ve Nişantaşı Üniversitesi işbirliği ile kurulan Güzel Sanatlar Akademimizde; Yaratıcı Drama, Şan, Piyano, Bağlama ve Oyunculuk eğitimi alan kursiyerlerimize, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı sertifika veriyoruz.
Yaz Spor Okullarının yanı sıraYüzme ve Futbol Akademimizde geleceğin şampiyonlarınıyetiştiriyoruz.
Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri ve Kapalı Yüzme Havuzumuzda 7'den 70'e herkesi sporla buluşturuyoruz.
“ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK”
Görev süremizde geride bıraktığımız 4 yılda “Kültür, sanat ve sporla bezenmiş bir kent” vizyonumuz doğrultusunda çok önemli hizmetler yaptık.
Silivri'deki kültür-sanat hayatına büyük katkılar sunan projeleri hayata geçirdik.Yetişkin ve çocuklara eğitimler verdik, kendilerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine fırsatlar sunduk.
Gezi, tiyatro, sergi, söyleşi başta olmak üzere yıl boyunca 500 etkinlikle 140.000 hemşerimizi kültür ve sanatla buluşturmanın, 50'ye yakın branşta kurslar düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Elbette hizmetlerimiz sadece kütüphaneler, spor salonları, kurslar açmak değil; tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle hayat var dediğimiz Silivri'mizi her yönüyle geliştirerek geleceğe taşımaktır.
Geçmişini unutan ve kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktaramayan toplumlar, başka kültürlerin etkisine girmeye mahkûmdur.
Biz kendi kültürümüze, kendi tarihimize, kendi değerlerimize ve kültürel varlığımıza sahip çıktıkça daha güçlü olacağız.
“ŞEHRİMİZİN TARİHİ EMANETLERİNE SAHİP ÇIKIYOR, KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZİ KORUYORUZ”
Bu düşünceden hareketle; şehrimizin tarihi emanetlerine sahip çıkıyor, kültürel zenginliğini koruyoruz.
Mübadele Müzesi, Kalepark, Mimar Sinan Köprüsü ve Kısa Köprü gibi kültürel yapıları yeniden gün yüzüne çıkarmanın gururunu yaşıyoruz.
İstanbul Valiliğimizin destekleri ile Hünkar-ı Şerif Cami, Sarnıç Restorasyonu, 24 tarihi çeşmenin ihyası, yeni kütüphane ve müze projelerimizle birlikte, yine Kültür Bakanlığımız ve İstanbul Valiliğimizle yapacağımız değerli iş birlikleri neticesinde ilçemizi yeni hizmetlerle buluşturmaya kararlıyız.
7 bin yıllık geçmişe sahip olan ilçemizdeki tarihi eserlere ‘Miras değil emanet' anlayışıyla sahip çıkmaya; tarihsel ve kültürel zenginliklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz.
“TÜRK GENÇLERİ İÇİN GENÇLİK MERKEZİ DE İNŞA EDİYORUZ”
Silivri'de benden önceki tüm belediye başkanlarımızın, başkan adaylarımızın ve bu göreve talip olan herkesin seçim beyannamesine koyduğu bir kültür merkezi vaadi vardı. Allah'a çok şükür ki o kültür merkezinin temelini atmak bize nasip oluyor.
Biz bununla da yetinmedik ve kültür merkezinin yanına bir de Silivri'nin gençleri için, Türk gençleri için bir gençlik merkezi de inşa ediyoruz.
Gençlik ve Kültür Merkezi, hem Silivri'nin kültürüne ve sanatına katkı sağlayacak hem de Silivri'nin gençlerine hizmet verecek.”
BAŞKAN YILMAZ, TEŞEKKÜR ETTİ
BaşkanYılmaz , geniş bir teşekkür paragrafı açarak konuşmasına şöyle devam etti: “Öncelikle Manço ailesine teşekkür ediyorum. Geçmiş dönem İç İşleri Bakanımıza, geçmiş dönem Valimiz olan İç İşleri Bakanımız Ali Yerlikaya'ya teşekkür ediyorum. Ne zaman Silivri'miz için kapılarını çalmaya gittiysem, o kapıların ardına kadar bize açık olduğunu gördük. Bizi devletin şefkatiyle karşıladılar ve ayakları yere basan bütün yatırımlarda bizimle ortaklık ettiler.
Yine bugün tanışmaktan büyük bahtiyarlık duyduğum İstanbul Valimizle yapmış olduğumuz istişarelerde bu birlikteliklerin, icraatların, yapıların ve hizmetlerin artarak devam edeceğinin müjdesini vermek istiyor, kendisine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.
“HAYIR HASENAT ÇOK ÖNEMLİ”
Hayır hasenat çok önemli. Banka hesaplarındaki sıfırlar gelip geçiyor ve bir an geliyor buradaki defter kapanıyor, öbür dünyadaki defter açılıyor. İşte o an geldiğinde sizin hayır hasenatlarınız, iyilikleriniz öbür defterde yazılıyor ve size o tarafta fayda sağlıyor. En azından biz buna böyle inanıyoruz. Onun için hayır hasenat yapan herkesten Allah razı olsun.
Nakipoğlu ailesine şükranlarımı sunuyorum.
“HAYIRSEVERLERLE İŞ İNSANLARIYLA SİLİVRİ'YE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Bazılarının gücüne gidiyor. Hayırseverlerimizle yatırım yaptığımızda çok rahatsız olanlar var. Rahatsız olmaya devam etsinler. Bu kardeşiniz bu yoğurdu böyle yemeye devam edecek. Hayırseverlerle iş insanlarıyla Silivri'ye hizmet etmeye devam edeceğiz.
Hayırseverimiz Hasan Yılmaz'ın çok önemli katkıları ve Belediyemizin de desteğiyle Barış Manço Çocuk Kütüphanemizi hizmete açacağız.”
Başkan Bey sözlerini şöyle tamamladı: “Barış Manço Çocuk Kütüphanesi ve Etkinlik Alanımızın, her şeyin en güzeline layık olan kıymetli çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Sağ olun… Var olun… Allah'a emanet olun.”350343383_841884613966206_5035355099425853252_n

MANÇO: SPOR LİSANSI, YABANCI LİSAN VE MÜZİK ALETİ KADAR GÜZEL BİR VİZYON YOK
Manço ailesi adına törene katılan, annesi ve kardeşinin sevgi ve selamlarını Silivrililere ileten Doğukan Manço, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Belediye Başkanımızın konuşmasını pür dikkat dinledim. Yapmış ve yapacak olduğu tüm projeler kuşkusuz ki çok büyük keyif ve mutluluk verecek. İçlerinden bir tanesi tüylerimi diken diken etti. Çocuklar için lisanslı sporcu, en az bir yabancı lisan ve bir müzik aleti çalıyor olması kadar güzel bir vizyon yok. Manço ailesi adına kendilerine takdirlerimi iletiyorum.350109106_841884403966227_8329542354969215145_n
DOĞUKAN MANÇO, TEŞEKKÜR ETTİ
Buraya büyük bir mutlulukla geldim çünkü Barış Manço ismi, aradan geçen 24 yıla rağmen hala anılıyor. Bu yaştaki çocuklarınıza onun şarkılarını aktardıkları ve sevdirdikleri için ailelere teşekkür ediyorum. Barış Manço'nun 160-170 bestesi var. Bu parçaların hepsi çocuklara farklı, yetişkinlere farklı mesajlar veriyor. Bugün bu çocuk kütüphanesine Barış Manço'nun ismi veriliyorsa demek ki sadece şarkıcı ve sanatçı olarak değil, çok büyük bir kültür elçisi ve iletişimci olarak görüldüğünden dolayıdır. Buradaki vizyondan dolayı Başkanımıza ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Sizi tanımasam da burada olduğunuz ve değer verdiğiniz için sizleri seviyorum.”352390743_841884277299573_8644034522338402855_n
GÜL: BARIŞ MANÇO, MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE GÜZEL BİR YERİ OLAN SANATÇI”
İstanbul Valisi Davut Gül, yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi: “Barış Manço, 7'den 70'e hepimizin sevgisini kazanmış, milletimizin gönlünde çok güzel bir yeri olan bir sanatçı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Evlatları, milletimizin gönlünde Barış Manço'nun bir emaneti ve hatırası olarak yeri var. Doğukan kardeşimiz duruşu ve davranışlarıyla babasına layık olan bir delikanlı. Burada olduğu için kendisine teşekkür ediyorum.”
“SİLİVRİ, ADETA BİR ŞANTİYEYE DÖNMÜŞ”
“Marifet iltifata tabi” diyen Gül, “Bugün saat 06.30'dan beri Silivri'de yapılan yatırımların bazıları bize gezdirildi. Silivri, adeta bir şantiyeye dönmüş.
“SİLİVRİ'DE BİRLİKTE İŞ YAPMA KÜLTÜRÜ VAR”
Silivri'de birlikte iş yapma kültürü var. Hayırseveriyle, yerel ve merkezi yönetimiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, vatandaşlarıyla, kimin ne imkânı varsa ve nasıl bir katkı sunabiliyorsa adeta bir orkestra gibi Silivrililerin memnuniyetini, yaşam kalitesini artırmak için bir çalışma var.
“HAYAL ETTİKLERİMİZİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ HAYATA GEÇİRMİŞ”
Milli Eğitim Müdürlüğünde toplantı yaptık. Birkaç konuyu konuştuğumuzda memnuniyetle gördüm ki bizim hayal ettiklerimizi aslında Belediye Başkanımız, Kaymakamımızla birlikte Silivri'de hayata geçirmiş.”
MİLLİ EĞİTİM TARAFINDAN UYGULANACAK ÜÇ ANA PROJE
“Milli Eğitim'de üç tane ana proje uygulansın istedik; bir tanesi bütün okullarımızda Spor Kulübü kuracağız, yazılı ve sözlü olarak arkadaşlarımızı söyledik. Yetenek taraması yapacağız. Her çocuğumuzu yeteneğine göre bir dalda lisanslı sporcu olmasını sağlayacağız” diyen Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Bir diğeri, müzik öğretmenlerimizin desteğiyle Müzik Sınıfları oluşturacağız. Her çocuğumuzun mutlaka bir enstrüman çalmasını istiyoruz. Kendi çocuklarımızın da spor yapmasını, müzik aleti çalmasını, kitap okumasını istediğimiz için toplumun geneli için de bunu istemimiz lazım.”
“HAYIRSEVERLERE İHTİYACIMIZ VAR”
“Öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 40'ı ikili eğitim yapıyor” diyen Gül, “Sabah erken okula gelme ve akşam geç gitme gibi bir durum ortaya çıkıyor. Teneffüs saatleri kısa oluyor, çocuklar yeterli eğitim alamayabiliyor. Bunu ortadan kaldırmak için Milli Eğitim Bakanlığımız olağanüstü bir güç harcıyor. Ne kadar harcarsa harcasın genç nüfusumuz çok fazla. Her gün artıyor. Bizim hayırseverlere ihtiyacımız var. Dolayısıyla hayırseverlerin yapacakları okullar, kültür ve sanat tesisleri, spor tesisleri bu yükümüzü bir nebze olsun alacak.
“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA, TÜRKİYE YÜZYILININ BAŞLANGICINDA HAYIRSEVERLERİMİZLE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ”
Bu sene de Cumhuriyetimizin 100. yılında, hayırseverlerimizle birlikte Türkiye Yüzyılının başlangıcında daha güçlü olacağız. Bu vesileyle hayırseverleri sisteme katan Belediye Başkanımıza, ona destek veren Kaymakamımıza, Silivri'nin kalkınmasına destek veren her bir hayırseverimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Hayırseverlerimizin kıymetini bilen ve bugün bu açılışta bulunan sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyor hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.348998132_841884290632905_410578409014611240_n
HAYIRSEVER HASAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Konuşmaların ardından hayırsever Hasan Yılmaz'a Silivri Belediyesi adına Teşekkür Plaketi, Doğukan Manço tarafından takdim edildi.

İlçe Müftüsü İsa Sağlam tarafından okunan dua ile protokol üyeleri ve çocuklar, Barış Manço Çocuk Kütüphanesi'nin açılış kurdelasını kesti.
Ardından konuklar, kütüphaneyi gezip inceledi.

 

Sevginar SALİ

YORUM YAP