Grip mevsimi başladı ne yapmalıyız?

Grip mevsimi başladı ne yapmalıyız?

20.09.2021 10:04:42

İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilcisi Dr.Fethi Bozçalı, salgın ile mücadele sürecinde grip mevsiminin de etkili olmaya başlaması ile tedbirler konusunda azami hassasiyetin önemine işaret etti.

İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilcisi Dr.Fethi Bozçalı sağlık önlemleri konusunda şu bilgi notunu paylaştı: “Covid-19 salgının ikinci yılındayız ve maalesef vakalar giderek artıyor vefat eden vatandaşlarımızın sayısı oldukça yüksek. Covid-19 salgının yeni varyantları artık çocukları daha fazla etkiliyor… Okulların açılması ve havanın soğuması ile birlikte insanlar arası temas arttı, daha da artacak… Salgın için riskli ortamlar da artmış olacak…

“VATANDAŞLARIMIZIN HİÇ ZAMAN KAYBETMEDEN AŞILARINI OLMALARI SALGINDAN KURTULMAK İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

Salgına karşı en önemli savunmamız hiç şüphesiz aşı… Aşılama yaşı 12 olması çok sevindirici. Anacak hala hiç aşı olmamış ya da ikinci doz aşısını yaptırmamış gebeler, loğusalar dâhil vatandaşlarımızın hiç zaman kaybetmeden aşılarını olmaları salgından kurtulmak için çok değerli.

Salgına karşı maske, mesafe ve temizlik alışkanlıklarımız aşı kadar önemli hatta geçen yıl önceki yıllara göre salgın yapan grip hastalarına bile doğru dürüst rastlamadık.

Grip ve Covid-19 salgınından korunmak için tatbiki aşı çok kıymetli, ancak Covid-19 salgını bize maske takmanın mesafe koymanın, temizlik alışkanlıklarının artırılmasının çok değerli olduğunu gösterdi.

“TEDBİRLERİN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA HATIRLATIYORUZ”

Sınıfların öğrenci sayılarının 30 altında olması ve 20 dk bir havalandırılması, çalışanların aşılanması, servis araçlarında daha az öğrenciyle taşınması gibi tedbirlerin önemini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Silivri de yaşayan halkımızın, aşılarını tam yapmaları, maske, mesafe ve temizlik önlemlerini gevşetmemelerini hekimler ve sağlık çalışanları adına önemle rica ediyoruz.”

YORUM YAP