Göçengil: Gün, birlik günüdür

Göçengil: Gün, birlik günüdür

6.10.2016 09:39:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'yı ağırlayan CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, “Gün, birlik günüdür” dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, 3 Ekim 2016 tarihli Silivri ziyaretinde Hürhaber Gazetesi'nden sonra Cumhuriyet Halk Partisi Silivri parti merkezinde İlçe Başkanı Suna Göçengil'le bir araya geldi. Karaca'ya Eğitim Sen Silivri Temsilcileri eşlik ederken, Göçengil'le birlikte konukları CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, CHP Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen karşıladı. CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı da Eğitim-Sen'lileri ağırlayanlar arasındaydı.

KARACA: BU TOPLUMSAL DÖNÜŞÜME TESLİM OLMAYACAĞIZ
Karaca, burada yaptığı konuşmada zor bir süreçten geçildiğini söyleyerek FETÖ soruşturması kapsamında Eğitim-Sen'li öğretmenlerin de açığa alındığından şöyle süz etti: “Eğitim-Sen'le ilgili ilk etapta sınırlı bir durumdu. Mesela 121 öğretmen, sonrasında da Barış bildirisin imzalayan veya sosyal medyada eleştiri yapan 36 akademisyen açığa alındı. Tam bunların düzeltilmesini beklerken ve Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeler devam ederken, bilimsel laik ve demokratik eğitimden yana olan ve cemaatçilerle kavga eden kadrolarımızdan çok daha büyük bir sayı görevden alındı. Bunun amacı da bir nevi bizi de susturmak ve terörize etmekti. Buna karşı mücadelemiz hem alanlarda hem de hukuki zeminde devam ediyor.
KESK ve Eğitim-Sen'in gücünün ötesine giden bir süreç var. Büyük bir toplumsal dönüşüm hedefleniyor. Biz hep beraber buna teslim olmayacağız. Bunun mücadelesini vereceğiz. Önümüzdeki süreçlerde ortaklaşa etkinliklerle, demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde “Artık Yeter” demek gerekiyor.”

GÖÇENGİL: GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR
CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, “Kesinlikle haklısınız. Diyaloglarımız arttırılmalı. Sizin de söylediğiniz gibi birçok kişi haksız yere mağdur edildi. Birtakım teknik konularla veya araştırma komisyonlarıyla tespit edilmeli ve bir şekilde çözüm bulunmalı. Maalesef iktidar şu an bunu uygulamıyor. Yönetim anlayışını değiştirmeye çalışıyorlar. Parti olarak biz bunun karşısındayız. Eylem yapılmalı. Bir birimizin siyasi görüşlerinde çeşitlilikler ve farklılıklar olabilir ama gün bir çatı altında toplanıp bu süreci atlatma günüdür. Gün, birlik günüdür. Ondan sonra yine farlılıklarımıza dönebiliriz. Her zaman yanınızdayız. Ortak paydamız demokrasi ve hukuk. Bunlar için birlikte mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Göçengil, ziyaretleri dolayısıyla Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'ya teşekkür ederek birlikte çekilen fotoğraf sonrasında kendilerini ve beraberindekileri uğurladı.
Renginar SALİ

YORUM YAP