Haydar Şahin

Gıda İsrafını Önleyebileceğiniz 8 Önemli Püf Noktası

1-İhtiyacınız kadar ekmek alın. Tüketmeden önce dilimlerseniz, kalan ekmek dilimlerini dondurup tost ekmeği olarak kullanabilirsiniz.
2-Bayatlamış ekmeği değerlendirebileceğiniz basit ve bir o kadar da lezzetli birçok tarif var. Bunlardan en çok bilinenleri ekmek tatlısı, dilim ekmek pizzası ve bayat ekmek kanepesidir. Ayrıca bayat ekmeği mutfak robotunda en ince şekilde parçaladıktan sonra galeta unu olarak da kullanabilirsiniz.
3-Yumuşayan meyve ve sebzeleri sakın çöpe atmayın. Yumuşayan meyvelerden komposto veya meyve suyu yapabilir, sebzelerden ise çorba yapımında yararlanabilirsiniz.
4-Aldığınız ürünleri yapacağınız yemeklere göre planlı bir şekilde bölüp dondurun. Bu sayede çok porsiyonlu yemek yapmamış olacak ve yorgun olduğunuz günlerde yemekleri daha pratik bir şekilde yapabileceksiniz.
5-Sebzelerinizi uzun süre korumak istiyorsanız, sebzeleri sirkeli su ile yıkayıp kurulayınız ardından vakumlu kap ya da vakumlu poşet içerisine koyup buzdolabınızda saklayınız.
6-İhtiyacınızdan fazla alışveriş yapmayın. Böylelikle her defasında daha taze ürünler tüketir ve gıda israfını önlemiş olursunuz.
7-Yemeğinizi küçük porsiyonlar halinde tüketin. Bu sayede çöpe atılacak yemek olmayacaktır.
8-Almış olduğunuz ürünlerde öncelikle son kullanma tarihi yakın olan ürünleri tüketmeye özen gösterin. Buzdolabınıza ilk giren ürünün ilk çıkması, aldığınız ürünlerin atık duruma gelmemesini sağlayacaktır.

YORUM YAP