Gençtürk: Bu davranışlar Ali Tanrıyaşükür’e yakışmıyor

Gençtürk: Bu davranışlar Ali Tanrıyaşükür’e yakışmıyor

10.10.2020 09:22:24

İstanbul ASKF eski Genel Başkan Yardımcısı ve Küçükçekmece Kulüpler Birliği Başkanı Seymen Gençtürk yaptığı açıklamada, İstanbul İl Başkanı Ali M. Tanrıyaşükür'ün açıktan seçim çalışması yürütmesinin etik olmadığını açıkladı.

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimleri muhtemelen Aralık ayında gerçekleşecek. Seçimde iki aday yarışacak, Ali Düşmez ve Fikret Sivri. Adaylar çalışmalarını hızlandırırken, İstanbul ASKF eski Genel Başkan Yardımcısı Seymen Gençtürk, seçime müdahale olduğunun ve bunun etik olmadığını ifade etti. 9 yıldır İstanbul ASKF Başkanı olan Ali Düşmez'in birçok görevinden dolayı İstanbul'a yeterince hizmet edemediğinin altını çizen Gençtürk, "Ali bey ile ASKF'te birlikte çalıştık, o zaman da yanlışları vardı, kendisine söyledik ve akabinde istifa ettik. Gelinen süreçte Ali Düşmez hem İstanbul futboluna hem de Türk futboluna bir şey veremedi ve birçok kesimin tepkisini çekti. Artık bırakması gerekiyor. İstanbul'a yeni bir yüz, yeni bir ekip ve yeni heyecanlar gelmeli" dedi.

"BU SEÇİM DİĞERLERİNDEN FARKLI OLACAK"

İstanbul İl Başkanı Ali M. Tanrıyaşükür'ün seçimde sanki Başkan adayı olacakmış gibi çalışma yürütmesinin TFF'nin statüsüne aykırı olduğuna vurgu yapan Gençtürk, "Bu seçim diğerlerinden farklı olacak. Biz iki dönem kaybettik ancak mahkemeler sürüyor. İki seçimi de haksız kaybettik. Usulsüz delegeler vardı, görüyorum ki birileri yine yeni Kulüpler kurarak İstanbul'un delege yapısını değiştirmeye çalışıyor ve seçimi farklı noktalara taşıyor. Bu seçimde ibre tamamen Fikret Sivri'nin lehine döndü. Ali Düşmez de bunu gördü tüm kozlarını oynamaya başladı. Ancak, böylesi bir seçim platformunda kimsenin taraf olmak gibi bir yanlışa düşmemesini bekliyoruz. Bunu neden söylüyorum çünkü bu konuda ipuçları var" dedi. Ali Tanrıyaşükür'e çağrıda bulunan Gençtürk, "İstanbul futbolu kötü gidiyor. Soyunma odalarının durumu ortada, sahaların durumu ortada. Amatör futbolun geldiği yer ortada. Türkiye'de amatör ligler oynanmıyor ama bazı arkadaşlar Amatörler Haftasını kutluyor… Siz, atanmış İl Temsilcisi olarak İstanbul'a yeni bir tesis kazandırmak için çaba harcayacağınız yerde seçime çaba harcıyorsunuz. Üstüne üstelik TÜFAD'ın Kongresine gidip müdahil oluyorsunuz, 500 tane Antrenör tarafından yuhalanıyorsunuz. Bu doğru olmadı" dedi.

"BU DAVRANIŞLAR ALİ TANRIYAŞÜKÜR'E HİÇ YAKIŞMIYOR"

"İstanbul'un Kulüpleri düşüncesini ve projesini beğendiği adaylara yönelir. Kulüplerimizin kendi Başkanını belirleme hakkına ve yetkisine sahiptir ve en uygun kararı da Genel Kurul'da verecektir. Dolayısıyla bu konularda taraf olma girişimi derhal son bulmalıdır. Buradaki bazı kişiler tarafından seçimlere taraf olma gayreti var" diye konuşan Gençtürk, Ali Tanrıyaşükür'ün tarafsız durması gerektiğini ya da ASKF'deki Genel Sekreterliği ile TFF İstanbul Futbol İl Temsilciliği görevleri arasında bir tercih yapıp diğerinden istifa etmesi gerektiğini ifade etti. Ellerinde bazı mesajlar olduğunu aktaran Gençtürk, "Başkan Adayımız Fikret Bey ile bir Kulübü ziyarete gideceğiz, Ali Tanrıyaşükür o kulübü ya da Kulüpler Birliği Başkanını arayıp, 'Neden geliyor, niye geliyor, ne anlatacak? Dinlemeyin, gelmesini engelleyin' gibi sözleri kullanıyor. Gittiğimiz yerde de projelerimiz sorulacağı yerde ilginç sorularla muhatap oluyoruz ve gizlice kayıt yapıldığımızı fark ediyoruz. Bizim söylediklerimiz açıktır, verilmeyecek hesabımız yok ancak bu hoş olmayan davranışlar Ali Tanrıyaşükür'e hiç yakışmıyor. Niyeti başka ise çıksın karşımıza aday olsun, böyle el altından çalışmak İl Temsilcisine uygun haller değil" dedi.

"SPOR KULÜPLERİMİZİN ORTAK AKLINA GÜVENİYORUZ"

Seymen Gençtürk son olarak, "Başkanımız Fikret Sivri Allah nasip eder ve ASKF seçimini kazandığında Futbol İl Temsilciliğinin ve tüm Kurullarının da seçimle gelmesini sağlayarak tüm alanlarda adaleti sağlamış olacağız. Bu dönem spor kulüplerimizin ortak aklına güveniyoruz, Kulüplerimiz tüm delegeleri ile kongreye sahip çıksınlar. Özlenen, amatörün hakkını arayan ve onlara üvey evlat muamelesi yaptırtmayacak, sahipsiz bırakmayacak bu dinamik ekibi desteklesinler. Dokuz yıldır tüm yetkileri elinde bulunduran mevcut başkanı teraziye koysunlar değişime onay versinler. Spor kulüplerimizden özellikle ricam bu yöndedir."

YORUM YAP