Gençlik Haftası etkinlikleri başladı

Gençlik Haftası etkinlikleri başladı

16.05.2019 13:42:53

Milli Mücadele'nin 100. yıldönümü kapsamında Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın da içinde bulunduğu Gençlik Haftası'nın açılışı, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle yapıldı. 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı Silivri'de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Gençlik Haftası etkinlikleri ilk olarak Atatürk Anıtı'na Silivri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin sunulması akabinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla start aldı. Düzenlenen çelenk sunma törenine Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Can Dağaşan, daire amirleri, çok sayıda eğitimci, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi 100 öğrencisinin 100. yıl anısına sunduğu müzik dinletisiyle son buldu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlama töreni, Pazar günü, 10.00'da Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP