Genç Ziraat’ten Tarla Günü

Genç Ziraat’ten Tarla Günü

3.09.2018 14:49:08

Yaklaşık 2 yıllık bir projenin son ayağı olan Tarla Günü ile bölgemizde çiftçilere ciddi gelir sağlayan Azra Kavunun yerinde incelemesi yapıldı.

Antalya Troya Tohum tarafından 8 yıllık ıslah projesiyle yetiştirilen Azra isimli kavun, Bursa Kocameşe tarım ve ilçemizden Genç Ziraat'ın katkılarıyla Silivri ve Çatalca çiftçisiyle buluşturuldu. Geçen yıl deme ekimleri yapılan, sene başı çiftçi bilgilendirme ve eğitim programlarıyla 45 çiftçi tarafından geniş alanlarda ekimi yapılan kavunun son incelemeleri Gazitepe Mahallesi'nde, Mahmut Alcan ve Kurfallı Mahallesi'nde Erkan Çetingöz ve Süleyman Gencoğlu'na ait tarlada yapıldı.
Troya Tohum Genel Müdürü Rıfat Mert, Teknik Müdür Serkan bey, Kocameşe Tarım Ziraat Mühendisleri ve yine Genç Ziraat mühendisleri tarafından, çiftçilerle tarlada geniş çaplı inceleme ve bilgilendirme çalışması yapıldı.
Geçenlerde bölge çiftçilerimizden ulusal basında haber olan Azra Kavunu, tat, renk, raf ömrü ve yüksek verimiyle çiftçilerden tam not alırken, bu yıl buğday ve Ayçiçek gelirinin yaklaşık 8 katı gelir elde edilen kavunun önümüzdeki yıl daha ciddi alanlarda ekileceği görüldü. Son olarak Babaevi Sucuklarının mangalda yapılan ikramıyla Tarla Günü son buldu.
Haber Merkezi

YORUM YAP