“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışan bir nesil yetişmeli”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışan bir nesil yetişmeli”

23.04.2019 10:40:40

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili başkanlık devir-teslim töreninde öğrencilere, “Türkiye'de yaşayan tüm çocukların görevi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yakışan bir nesil olmak.” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili başkanlık devir-teslim dün gerçekleştirildi. Gazi İlkokulu 4/B sınıfı öğrencisi Melike Çimen, başkanlık makamı görevini üstlenmenin onur, gurur ve heyecanını yaşadı.
Okul Müdürü Ahmet Kahraman, Sınıf Öğretmeni Pınar Akça, veli ve öğrencileri ile basın mensuplarının katıldığı devir teslim töreninde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, çocukları sıcak ilgiyle karşıladı. Öğrenciler, Başkan Yılmaz'a çiçek sundular.

YILMAZ: TÜRK ÇOCUKLARIN GÖREVİ; GAZİ MUSTAFA KEMAL'E YAKIŞAN BİR NESİL OLMAK
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yaptığı konuşmada bayramın anlam ve önemine ilişkin şu açıklamada bulundu: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurarak tüm dünyaya şunu haykırdı; “Türkiye bağımsız bir devlettir ve öyle de kalacak. Bunun önüne geçilemez.” Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurduğu 23 Nisan'ı dünyada başka örneği olmayan tek Çocuk Bayramı olarak ilan ederek dünyadaki tüm çocuklara armağan etti. 23 Nisan zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanır, şenlikler yapılır.
Gazi Mustafa Kemal, “Çocuklar bizim geleceğimiz, geleceğimizi inşa edecek yegâne varlıklar.” Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ülkemizin bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin manevi huzurunda minnetle eğilmek ve onları yad etmek istiyorum.
Türkiye'de yaşayan tüm çocukların görevi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yakışan bir nesil olmak. Öncelikle sizlerden derslerinize çok çalışmanızın yanı sıra sanat, kültür, tarih ve sporla ilgilenmenizi, onlara önem vermenizi istiyorum. Her şeyden önemlisi anne ve babalarınızı, okulda öğretmenlerinizi hiç üzmemenizi istiyorum.

“GELECEĞİN SİLİVRİ'SİNİ VE TÜRKİYE'SİNİ SİZLER İNŞA EDECEKSİNİZ”
Türkiye tarihine baktığınızda çok değerli devlet adamları var. Bugün Belediye Başkanlığı koltuğunda ben oturuyorum, ama yarın sizler oturacaksınız. Bunun bilincinde olup çok çalışmanız gerekiyor. Ülkemizin değerlerine sahip, tarihimizi iyi bilen, devletimizin mirasına sahip çıkacak bir nesil yetişmeli. Belediye Başkanı olarak hep çocuklar ve gençlerle bir arada olacağım, çünkü geleceğin Silivri'sini ve Türkiye'sini sizler inşa edeceksiniz. Bu bilinçle yapacağım tüm hizmetler sizlere yönelik olacak.
Cumhuriyet değerleri sizlerin omuzlarında yükselecek. Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı gençleri yetiştirmek için siz öğretmenlerimizin önemi çok büyük.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hediye ettiği bayramda gelenek haline gelen görev devir teslimimiz kapsamında ben de Belediye Başkanlığı görevimi Gazi İlkokulu öğrencisi sevgili Melike Çimen'e teslim ediyorum.”
Melike Çimen, görevi teslim alır almak yaz tatilinde okulunun eksiklerinin tamamlanmasıyla ilgili talepte bulundu. Taleplerden biri de okul bahçesinin asfaltlanmasıydı. Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak'ı telefonla arayan Melike Çimen, bu isteğini kendisiyle paylaştı. Ardından diğer okullarla ilgili de destek istedi.
Çimen, tüm çocukların Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Gazi İlkokulu öğrencilerine hediyeler sunarak uğurladı.
Öğrenciler daha sonra öğretmenleriyle birlikte Silivri Belediye Meclis Salonu'na gitti. Burada temsili meclis oturumu gerçekleştirdiler.
Renginar SALİ

YORUM YAP