Silivri Belediyesi'nin 2012 yılı Şubat ayı meclisinden geçen, oto galerilerinin ilçe merkezinden çıkartılmasını ön gören karar kapsamında, esnafa tanınan sürenin bitimine çok az bir süre kala tartışmalar devam ediyor.
UMUÇ: BÜYÜKŞEHİR, SELİMPAŞA'YA ZATEN İZİN VERMİYOR
Umuç Otomotiv'in sahibi Latif Umuç Aralık ayının sonunda kendilerine verilen sürenin biteceğiyle ilgili Hürhaber Gazetesi'ne konuşarak süreci değerlendirdi. Belediyenin işin içinden sıyrılma çabasında olduğunu iddia eden Umuç, yılsonuna kadar yer sorunun çözülemeyeceğini, belediyenin esneklik göstereceğini ifade ettiği konuşmasında şunları kaydetti: "İçimizde CHP'li biri olsaydı belediye bunu yapmazdı. Galericilerin çoğu AK Partili. Bize Selimpaşa'daki yeri gösteriyorlar. Büyükşehir Belediyesi oraya dere yatağı olduğu gerekçesiyle zaten izin vermiyor. Bizim belediye de gitsin bir baksın gösterdiği yere.
"KARS'TA BİLE BELEDİYE GALERİCİLER SİTESİ YAPIYOR”
Altyapısını belediye yapsın üstünü de biz yaparız kirasını da veririz. Çorlu'da yapılan uygulamaya Belediye Başkanı gidip bir baksın, orada belediye alt yapısını yapmış vermiş şimdi de güzel güzel kirasını alıyor. Bırakın buraları Kars Sarıkamış'ta bile belediye galericiler sitesi yapmaya çalışıyor. Bizim belediye neden yapmıyor? Keşan'ın geliri bile yok ona rağmen galericiler sitesi var. Belediye yapıp devredecek biz de işleteceğiz.
"ARAÇLARI EN SONUNDA BELEDİYENİN BAHÇESİNE KOYACAĞIZ”
‘Çıkın' diyorlar. Çıkıp nereye gidelim? Kaç insan çalışıp evine ekmek götürüyor. 40-50 kişi aç mı kalsın? İnsanların borçları var, geçinmeye çalışıyorlar. Başkan Selimpaşa'yı gösterip ‘ben yer gösterdim' diyerek kendini haklı çıkarmaya çalışıyor. Olmazsa Kavaklı'da yerim var. Evimin bahçesine koyacağım araçları. Ya da belediyenin bahçesine koyacağız.
"BAŞKAN'A DOĞRU BİLGİ VERİLMİYOR”
Başkanın yanında çalışanlar da ona yanlış bilgi veriyorlar. Eğer düzgün bir proje yapılsaydı başkan bu işi yapardı. Başkan Koordinatörü Mehmet Has burada yanlış yapıyor, işini yapmıyor.”
BAŞKAN IŞIKLAR NE DEMİŞTİ?
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konuya ilişkin açıklamalarında "Silivri halkının desteğini yanımızda göreceğimizden zerre kadar şüphem yok. 5-6 esnafı karşımıza alabiliriz ama büyük Silivri halkının da sempatisini kazanacağımızı düşüyorum. Kaldı ki, siyaseten bir hesap içinde değiliz. Seçimlere giden süreçte alınmış radikal bir karardır” dedi.
Esra TATAR






