Felaketin yaraları sarılıyor

Felaketin yaraları sarılıyor

19.07.2017 15:50:27

İlçede felaketin yaraları sarılmaya devam ederken, bölgeyi İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da ziyaret etti.

Silivri'de sağanak yağışların ardından meydana gelen felaketin yaraları sarılıyor. Silivri Gümüşyaka Mahallesi'nde Damlıca Deresi'nin taşması sonucu bölgede bulunan yaklaşık 300 yazlık ev sular altında kalırken, bölge sakinlerinde su baskınlarından botlarla kurtarılmıştı. Silivri Belediyesi ekipleri yağış alarmı verilen andan itibaren ilçe genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, beraberinde Silivri Kaymakamı Ali Partal ile birlikte çalışmalara bizzat katılırken, sel baskınlarının yaşandığı gün bölgeyi İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ziyaret etti. Başkan Işıklar, hasar gören bölgeleri ziyaret eden protokol üyelerine çalışmalar hakkında bilgi verdi.

SEL MAĞDURLARI OTELDE MİSAFİR EDİLDİ

Sel felaketinin yaşandığı bölgede yaraların kapanması için çalışmalar gece boyunca da devam etti. Mağdur vatandaşların konaklama, giyecek, sağlık ve ilaç ihtiyaçları Silivri Belediyesi tarafından karşılandı. Otelde konaklayan vatandaşları ziyaret ederek tekrar geçmiş olsun dileklerini ileten Işıklar, mağduriyetlerin karşılanması konusunda el birliğiyle hareket edileceğini söyledi. Sel bölgesinde sabaha kadar devam eden çalışmaları, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ile birlikte inceleyen Başkan Işıklar, çalışan tüm ekiplere kolaylıklar dileyerek, sıcak yemek ikram etti.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İstanbul'da yaşanan yoğun yağışın ardından kentimizde oluşan olumsuzlukların giderilmesi için ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Selde zarar gören yolların malzeme ile onarımının yapıldığı ilçe genelinde, selden kaynaklanan balçık ve kil malzemelerin de yol üzerinden temizliği gerçekleştiriliyor.

BELEDİYE EKİPLERİ SAHADA

Silivri Belediyesi ekiplerinin 24 saat görev başında olduğu sel çalışmaları kapsamında, Temizlik İşleri Müdürlüğü; 1 çevre mühendisi, 1 tekniker, 1 bölge amiri, 2 formen, 3 iş makinesi operatörü, 4 çevre aracı şoförü, 2 tanker şoförü, 15 temizlik elemanı olmak üzere toplam 30 personel ve 4 adet çevre aracı, 2 adet kırkayak kamyon, 3 adet jcb iş makinası,1 adet yıkama tankeriyle beraber toplam 10 adet araç ile temizlik çalışmalarına devam ediyor. Sosyal İşler Müdürlüğü; 2 psikolog, 2 hemşire, 1 sosyal çalışmacı, 3 sosyal destek ekibi, 6 şoför, 2 ambulans, 2 engelli nakil aracı ile sel mağduru olan vatandaşlarımıza Sosyal Yardım Mağazası'ndan giyecek malzemeler temin ederek, otelde konaklayan tüm misafirlerimize ilaç, çocuk bezi gibi ihtiyaçları ulaştırdı. Toplam 16 personel ile çalışmayı sürdürmektedir.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü; 3 tekniker, 1 teknisyen, 1 bölge amiri, 2 iş makinesi operatörü, 2 kırkayak kamyon şoförü, 1 tanker ve 1 yardımcı ( 3 adet beklemede) şoförleri, 70 park bahçe personeli, 2 kepçe, 2 kırkayak kamyon, 3 damperli küçük kamyonet, 3 servis aracı, 3 çift kabin kamyonet, 1 yıkama tankeri ( 3 adet beklemede) olmak üzere toplam 15 araç ile su baskını yaşanan bölgelerde çalışmaya devam ediyor. Halkla İlişkiler Müdürlüğü; 15 personel, 3 araç ile selde mağdur olan halka ve çalışan tüm personele 4000 kişilik yemekle ulaştırdı. Fen İşleri Müdürlüğü; Afet Koordinasyon Merkezi ile 1 inşaat teknikeri, altyapı personeli, Gümüşyaka'da 1 vidanjör, 1 kuka ( kanal açma aracı), 1 kompresör, 1 jcb kepçe, 2 motopomp (su tahliye aracı) ile toplam 19 personel ve 6 kişiden oluşan Büyükçekmece Belediyesi altyapı personelinin de desteği ile çalışmalara katıldı. Değirmenköy, Çanta ve Çağdaşkent'in yol köprü iyileştirme ve temizlik çalışmalarında 1 harita teknikeri, yol bakım şefi, 6 yol bakım personeli, 1 pikap şoförü, 5 kamyon, 1 ekvator, 1 tır lobut, 1 bobcat, 2 Jcb, 2 loder, 2 greyder, 3 motopomp (1 Çağdaşkent Sitesine Tahliye) araçları ile toplam 22 personel, genel toplam ise 44 personel, 24 araç ve ekipmanla çalışmalar devam ediyor.

YORUM YAP