Esen: Kimse kimsenin hizmetlerine çökmesin!

Esen: Kimse kimsenin hizmetlerine çökmesin!

20.09.2021 19:22:26

CHP muhalefetini sertleştirirken, düzenlenen basın toplantısının önemli bir bölümünde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ilçemizdeki iktidar uygulamalarından ziyade İBB'deki muhalefet çıkışları hedef alındı.

CHP Silivri İlçe Merkezinde bugün akşam saatlerinde düzenlenen basın toplantısı ile İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu, İlçe Sekreteri İbrahim Kömür'ün eşliğinde, meclis üyeleri, ilçe yönetim ve partililerin katılımında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı eleştiri bombardımanına tuttu. CHP'lilerin eleştirdiği konuların önemli bir bölümü Yılmaz'ın İBB'de MHP Grup Başkan Vekili olarak İBB yönetimine yaptığı muhalefet eksenliydi.

İlk seçimde hem genelde hem de yerelde Millet İttifakı olarak iktidara yürüdüklerini belirten CHP İlçe Başkanı Berker Esen, Volkan Yılmaz'ı ‘yalancılık'la suçlarken, “Halkımıza doğruları anlatmayı sürdüreceğiz” vurgusunda bulundu.

“HİÇ BİRİMİZ ALGI YÖNETİMİ KONUSUNDA VOLKAN YILMAZ'IN ELİNE SU DÖKEMEYİZ”

Silivri Belediye Başkanına algı yöneticiliği üzerinden yüklenen Eser, “Bu konuda hiç birimiz eline su dökemeyiz. Kendisinden ders almalıyız. Yapılmayanları olmuş, yapmadıklarını yapmış gibi gösterme, başka kurumların yaptığı hizmetlere çökme konusunu adeta adet haline getirdi. Bu konuda rahatsız olan sadece biz değil AK Parti de rahatsız” şeklinde konuştu.

“İstanbul kadim bir şehir ve sadece Silivri'den ibaret değil” diyen Esen, İBB CHP Grup Sözcüsü Doğan Subaşı'nın Volkan Yılmaz konuşmalarına sıklıkla tepki gösterdiği tavrı ortaya koyarken, bu dönem İBB'den en çok destek alan üçüncü ilçe olduğumuzu ifade etti. Buna karşılık geçen dönem Silivri'nin İBB destekleri hususunda sondan üçüncü olduğunu iddia etti.

“KİMSE KİMSEDEN ROL ÇALMASIN, KİMSE KİMSENİN HİZMETLERİNE ÇÖKMESİN”

Esen, “Kimse kimseden rol çalmasın, kimse kimsenin hizmetlerine çökmesin” derken falezler, Devlet Hastanesi arkası Boğluca Deresi 1. Etabı, Sarı Taksi, İETT, İSKİ üzerinden örnekler sundu. “Algı yönetimi, hizmet çökmesi ve emek hırsızlığının CHP olarak karşısındayız” diyen CHP İlçe Başkanı, dere ıslahları, uçkunla mücadele, askıda fatura, halk süt üzerinden Yılmaz'ı vizyonsuzluk ve halkı yanıtlatmakla itham etti.

Esen, İBB'nin “Kesecek” denilen sosyal yardımlarını arttırdığını bununla CHP olarak övünmek yerine halkı bu desteğe ihtiyacı olmayacak refah seviyesine ulaştırmayı hedeflediklerini anlatırken, Yuvam İstanbul, fide, hayvancılara yem destekleri, üniversite öğrencilerine burs, engellilere, balıkçılara yardım çalışmaları hakkında özet bilgiler verdi.

“YILMAZ PLANSIZ VE VİZYONSUZ”

Volkan Yılmaz'ı plansız, vizyonsuz hareket etmekle eleştiren CHP İlçe Başkanı Berker Esen, Kentsel Dönüşüm konusu üzerinden Mis Sokakta yıkılan binaların yenilenmesi beklentisi yerine otopark yapılması ve Varnalı Konutlarına değinerek halkın belediyeye olan güvenini yitirdiğini ve belediyenin itibar kaybettiğini söyledi. Esen, kentsel dönüşümün ilçe belediyesinin tek başına altından kalkamayacak kadar güç bir iş olduğunu belirtirken İBB ile işbirliği gerekliliğine işaret etti ve Belediye Konutları Bölgesinde böyle bir girişimin sürdürüldüğünü belirtti.

“Silivri'de yollar daraltılıyor, kaldırımlar genişletiliyor. Biz de şehirlerin araçlar değil insanlar için olduğuna inanıyoruz ama bu trafik aksamadan gerçekleştirilmeli” diyen Esen, sahile giden Sanatkarlar Caddesinde trafik sorununun artarak devam edeceğine işaret etti.

Millet Bahçesi ve Hükümet Konağı yatırımı ile Silivri'nin stat konusunda ciddi bir kayıp yaşadığına değinen Esen, bu hususta da bir plansızlık ve vizyonsuzluk örneği yaşandığını söyledi.

“YILMAZ, İBB BÜROKRATLARINA AKIL VERECEK DURUMDA DEĞİL”

Volkan Yılmaz'ın, İBB'nin bürokratlarına akıl verecek durumda olmadığına değinen Esen, yangınlar konusuna da Silivri Belediye Başkanının Liderlerin hareket birliği konusundaki beklentisini hatırlatarak Cumhurbaşkanının, afete maruz kalan bölge ziyaretinde vatandaşlara çay atma görüntüleri eşliğinde “Devlet Bahçeli bu esnada neredeydi?” sorusunu yöneltti.

Genel siyaset üzerinden söylemlerini sürdüren Esen, “Tarafsız Cumhurbaşkanı yok diyen” Yılmaz'ın İBB konuşmalarına atıfta bulunarak “Biz iktidar olduğumuzda bu sistemi ortadan kaldırarak tarafsız Cumhurbaşkanı oluşumunu sağlayacağız” dedi.

“KİMİN KİMİ SIFIRLADIĞINI GÖRÜYORUZ”

İBB'deki son konuşmasında CHP'yi terör örgütleri ile yan yana getirdiği hakkında Başkan Yılmaz'a cevap veren Esen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm süreci görüntüleri ve Silivri Belediye Başkanının MHP Milletvekilliği Adaylığı zamanında AK Parti hükümetine yönelik söylemlerini izletti, “Kim kimi sıfırladı görüyoruz. Ama biz aynı noktadayız” dedi. “CHP Türkiye Cumhuriyetinden de eski bir parti” şeklinde konuşan Esen, ülkenin beka konusunun CHP güvencesinde olduğunu belirtti.

“GİDECEĞİNİN FARKINDA ONDAN YANLIŞ YAPIYOR”

“Yapılan çalışmalar hakkında halka yanlış bilgi vermeye devam ederse doğrusunu biz anlatırız” diyen Esen, “İBB Grup Sözcümüz Doğan Subaşı'nın söylediği gibi Volkan Bey gideceğinin farkında ve hata yapıyor. Çalışıyoruz, kazanacağız hiçbir şüphemiz yok” diye sözlerini bitirdi.

Basın toplantısı soru cevap şeklinde Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu'nun açıklamaları ekseninde devam etti.

ESEN: HIZIR PAŞALARIN SONU GÖRÜNDÜ!

Kapanışı CHP İlçe Başkanı Berker Esen, “ Ne diyordu Pir Sultan Abdal, "Yürü bre Hızır Paşa, senin de çarkın kırılır! Güvendiğiniz padişahınız, o da bir gün devrilir!” Hızır Paşaların sonu göründü, sıra Padişahlarına geldi. Vatandaşlarımız emin olsunlar CHP var ve dimdik ayakta. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Geldikleri gibi gidecekler” ifadeleri ile yaptı.

Sevginar SALİ

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP