Ertuğrul Gazi öğrencileri Ata’mızın huzuruna çıktı

Ertuğrul Gazi öğrencileri Ata’mızın huzuruna çıktı

17.04.2019 10:49:18

Ertuğrul Gazi Ortaokulu Gezi Kulübü tarafından düzenlenen Ankara Gezesinde 8. sınıf öğrencileri Ata'mızın huzuruna çıktı.

Ertuğrul Gazi Ortaokulu Gezi Kulübü, Okul Müdürlüğünün katkılarıyla 8. sınıf öğrencilerine Ankara Gezisi düzenledi. Bir grup öğretmenin de yalnız bırakmadığı öğrenciler, Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahati Anıtkabir'i ziyaret etti. Okulumuz öğrencileri, Ata'mızın huzuruna çıkarak kendisini saygı ve minnetle andı. Öğrenciler, önlerinde Atatürk resimli, arkalarında ise “Ant içtik senin yolunda” yazılı siyah tişörtleriyle dikkat çekti.

ANADOLU MEDENİYETLER MÜZESİ, I. VE II. MECLİS ZİYARETİ
Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, tarihi dokusu ve mimarisiyle Ulus Meydanı'nda bulunan I. ve II. Türkiye Büyük Millet Meclisi binası ziyaret edildi.
I.Meclis içinde Riyaset divanı, Bakanlar Kurulu odası, Encümen odası, Meclis toplantı salonu, Reis odası gezildi. II. Meclis binasında Meclis toplantı salonu, Atatürk'ü özel eşyaları, Celal Bayar ve İsmet İnönü'nü ailelerinin meclise bağışladığı özel eşyalar görüldü.
Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni de görme ve inceleme fırsatı bulan okulumuz öğrencileri, tarih dolu Ankara gezisini tamamlayarak ilçemize döndü. Renginar SALİ

YORUM YAP