Engellilerin yaşam kaynağı müzik oldu

Engellilerin yaşam kaynağı müzik oldu

5.12.2018 10:57:12

Silivri'de yaşayan engelliler, sanatla ve müzikle hayata tutundu. Onlar müzik sayesinde hem gelişimlerinde önemli bir yol kat ediyor hem de hayatla barışarak dik durmayı öğreniyor.

Engelli çocukların ve gençlerin hayata tutunması ve engellerini aşarak normal bir vatandaş gibi yaşaması adına Silivri Belediyesi, özel çocukları ve gençleri müzik ve sanatla buluşturuyor. Silivri Belediyesi Engelsiz Sevgi ve Ritim Korosu, Silivri Rotary Kulübü desteğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için özel bir konser gerçekleştirildi. Programa Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Can Dağaşan, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Oğuz Özyaral ve Silivrililer yoğun katılım gösterdi. Özel çocuklara Koro Şefi İbrahim Orçin önderliğinde Türk Sanat Müziği Korosu da eşlik etti.

DANİŞ: İŞTE AMAÇ BUYDU, ÖZEL ÇOCUKLARIN MUTLULUKLARI
Silivri Rotary Kulübü Dönem Başkanı Nurten Daniş konuşmasında: “İşte amaç buydu, özel çocukların mutlulukları, sevinçleri ve bizler onlara tanıklık ettik. Ne mutlu bize. İstedikleri de bu; kabul edilmek, onaylanmak, beğenilmek, takdir görmek, başarabilmek, gururlanabilmek ve biz bunu başardık” dedi.

AKBULUT: BU KORO FARKLI BİREYLERLE ÇOK GÜZEL İŞLER YAPABİLECEĞİMİZİN KANITIDIR
Rotary Kulübü Engelliler Komite Başkanı Aysel Akbulut hislerini dile getirdiği konuşmasında: “Silivri Belediye Başkanım, eşi ve sevgili Oğuz Hocam, Silivri'de bir farkındalık korosu oluştu. Bu koro farklı bireylerle beraber yaşayabileceğimizin, beraber çok güzel işler yapabileceğimizin kanıtıdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde ‘Müzik Engel Tanımaz' projemizin gerçekleştirilmesinde farkındalık yarattığınız ve hep beraber ilhan kaynağı olduğunuz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

IŞIKLAR: 214 KİŞİ İLE BAŞLADIĞIMIZ PROJEDEN ŞİMDİ 3000 KARDEŞİMİZ HİZMET ALIYOR
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar özel bireyler için yapılan çalışmaları da aktardığı konuşmasında: “Bu akşam çok duygulandım. Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım dönemde bir sözüm vardı yarım kalan bu işi büyütmeli ve o zaman tespit ettiğimiz Silivri'de yaşayan 214 kardeşim için bir şeyler yapmalıyım diyerek, Meral kardeşimle bir projeye başladık. O gün 214 kişi ile başladığımız bu projede bugün 3000 dezavantajlı kardeşimiz Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi'nden hizmet alıyor.

BU KENTTE İNSANA YATIRIM VAR
Belediyeciliği betonla demirle yapılıyor sananlar bir şeyi atlıyorlar, belediyecilik insana yatırımdır. Belediye Başkanı seçilmemin hemen ardından tebrikleri kabul ediyorum, 2. Katta baktım bir gelin-damat! İçeride bir alkış kıyamet, dedim ki ne oluyor? Nikâhları kıyılacakmış ve Yazı işleri Müdürünün odasını arıyorlar. İlçede nikâh salonu yoktu, Tiyatro yoktu, Müze yoktu. Bakın çok eskiyi değil, kendi dönemimizi anlatıyorum. Bunlar tamam ama bu kentte en önemlisi insana yatırım var. 3000'den fazla engelli vatandaşımızı hayata katmak gibi büyük bir yatırımımız var. Bunları belediyeciliği mühendislik hizmeti sananlar için anlattım. Cumhurbaşkanımız diyor ya, biz binaları yaptık ama vicdanları yapamadık diye. İşte biz vicdanlara hizmet etmek istedik. Silivri'de yaşamayı güzel kılan insanların sosyal yardımlaşması, dayanışması, çocuklarımızın kaynaşacak ortamların sunulmasıdır. Her zaman derim yöneticinin iyisi hissedilmeyendir diye. Siz yapacaksınız, başkası gelip onu büyütecek, geliştirecek, belki de kimin yaptığı hatırlanmayacak bile ama o Allah ile kul arasında bir şey. Sabah kalktığınızda aynaya baktığınızda siz bileceksiniz ne yaptığınızı.

HASTANELERDE FİZYOTERAPİST YOK AMA BİZDE TAM 10 YILDIR VAR
Ufacık dokunuşlarla, tebessümle ne kadar büyük işler yaptığınızı görebiliyorsunuz. Engellilerimize, yaşlılarımıza köylerde ev temizliğine kadar, doğumundan alıp, Allah geçinden versin son nefesine kadar, belediye olarak yerel yönetim ile hep var olacağız. El birliği ile hep birlikte, siyasi rozetlerimizi bir kenara koyarak kente hizmet edeceğiz. En büyük yatırım insan. Bugün 3 Aralık Engelliler Günü ama bence engel diye bir şey yok. Artık dünya bu konuyu ayırmıyor, eğitimi birlikte veriyor. Bakın beraber olduğumuzda gözlerindeki ışığı, o sevgiyi, yaşama olan umutlarını fark ediyor musunuz? Bakın hastanelerde hala fizyoterapist yok ama bizde tam 10 yıldır var. Bir gün EYKOM ziyaretimde ilk adımını attırmak için çalıştıkları kardeşimin elini tuttum. O andaki titremesini inanın hala içimde hissediyorum.

SEVEREK YAŞAMAK EN BÜYÜK BAŞKALDIRIDIR
Bu vicdanı ilçemizin her noktasına yaymalıyız. Her noktasında var etmeliyiz. Kültürle, sanatla, sporla ama en önemlisi 5000 yıldır sürdürdüğümüz bizi bir millet yapan değerlerimizi koruyarak. Krizleri de, bu tip dalgalanmaları da ancak bu şekilde atlatırız. En önemlisi bizi aile yapacak olan değerleri yaşatmaktır. Biz hoşgörüsü değerleri çok fazla olan bir milletiz. Birçok koro çıktı buradan, İbrahim Hocam büyük bir sevgiyle yapıyor bu işi ki severek yapılan bir işe hiçbir kıymet biçemezsiniz. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Severek yaşamak en büyük başkaldırıdır. Bütün zorluklara karşı severek yaşayacağız.” dedi.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL PERFORMANS
Belediyenin Türk Sanat Müziği Korosu eşliğinde hazırlanan repertuarla sahneye çıkan özel öğrenciler “Müzik Engel Tanımaz” sloganıyla kültür ve sanatın içinde yer alarak neleri başarabileceklerini gösterdi. Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi'nde gerçekleştirilen programda özel öğrencilerin solo performansları büyük alkış topladı. Katkılarından dolayı koro şefi İbrahim Orçin'e çiçek takdim edildiği programda iki özel çocuğun annesi olan Hatice Yiğit'in de doğum günü kutlanarak kendisine çiçek hediye edildi.
Haber Merkezi

YORUM YAP