
Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği tarafından alınan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kiralandığı söylenen 87 bin TL’lik lüks Volkswagen Passat marka aracı ile ilgili tepkiler sürüyor. Eğitim Sen Silivri Temsilciliği, yaptığı yazılı basın açıklamasında, derneğin kuruluş aşamasında dile getirdikleri kaygıları paylaşarak, ilk icraatla haklılıklarının ortaya çıktığını belirtti. Sendika yönetimi, konuyla ilgili derhal açıklama yapılması gerektiğini savunurken, derneğin ya isminin "Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü Geliştirme Derneği” olmasını ya da ilgili makam aracını derhal satarak, bu parayı eğitim hizmetleri için harcanma beklentilerini açıkladı. Açıklama aynen şu şekilde; 2014 yılının Mart-Nisan aylarında, "Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği”nin kurulma aşamalarında, dört sendika başkanı dernek toplantısına çağrıldı.
Eğitim Sen olarak bu toplantıda, "Eğitim- öğretimin devlet eliyle, kamusal yapılmasını, devletin maddi olarak buna muktedir olduğunu ama bu tip uygulamaların bir siyasetin, bir anlayışın sonucu olarak ortaya çıktığını belirttik. Bu tespitin ardından toplantıda, şu soruları sorduk: Derneğin harcamalarına kim karar verecek?, Derneği kim denetleyecek?, Bağışlar nasıl toplanacak? Bu bağışlar karşılığında neler verilecek?
"DERNEĞİN İLK İCRAATIYLA KAYGILARIMIZIN HAKLILIĞINI GÖRDÜK”
Bu soruları sorarken, eğitim adına duyduğumuz kaygıların ne kadar yerinde ve ne kadar haklı olduğunu, derneğin bu icraatıyla görmüş olduk. Anlaşılan o ki, derneğin eğitim alanında görmüş olduğu en acil ihtiyaç, Volkswagen Passat marka, 87 bin TL’lik bir makam aracıdır.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün zaten hali hazırda 2 tane binek oto(makam aracı) ve 1 tane minibüs olmak üzere 3 aracı mevcuttu. Kaldı ki bu araçlar zaten kişilerin özel aracıymış gibi gece gündüz demeden kullanılmaktaydı. Daha bunun hesabı verilmeden 4. ve lüks bir aracın alınmasının ne kadar gerekli ve etik olup olmadığının kararını kamuoyuna bırakıyoruz…
AÇIKLAMA BEKLİYORUZ
Durum böyle iken:
-
Alınan bu aracın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hangi şartlarda kiralandığı,
-
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün araç kiralamayla ilgili yetkisinin olup olmadığı,
-
Bu aracın sigortasının, kaskosunun, vergilerinin, yakıtının ve bakımlarının kim tarafından ve hangi kaynakla karşılanacağı,
-
Diğer araçlar gibi, özel işlerinde (farklı bir ilçeden evinden alınma ve bırakılma) kullanılıp kullanılmayacağı derhal açıklanmalıdır.
Peki bu lüks makam aracının yerine 87 bin TL’ye (Derneğin adına da daha uygun olarak) eğitimi geliştirme ve iyileştirme adına neler yapılabilirdi?
-
Silivri’deki ayağında ayakkabısı olmayan, kışlık montu olmayan, kırtasiye ihtiyaçlarını alamayan ihtiyaç sahibi 174 öğrenciye 500’er liralık burs verilebilirdi.
-
Silivri’deki tüm okullara, 1500’er liralık temizlik malzemesi alınarak, çocuklarımızın daha temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim öğretim yapması sağlanabilirdi.
-
Silivri‘deki 6 okulun bir yıl boyunca çalışacak hizmetli veya güvenlik elemanı gideri karşılanabilirdi.
-
Silivri’deki tüm okullara, spor malzemeleri alınabilir ve okulların temizlik, güvenlik, spor malzemesi vb. ihtiyaçları için veliden, öğrenciden para toplaması engellenebilirdi…
Adı "Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği” olan bu derneğin, en kısa sürede ya adını değiştirip "Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü Geliştirme Derneği” olmasını ya da ilgili makam aracını derhal satarak, bu parayı yukarıda saydığımız eğitim hizmetleri için harcamasını bekliyoruz.
Eğitim Sen olarak, bu olayın takipçisi olacağımızı, öğrencilerimizin ve velilerimizin yararına sonuçlanması için kararlılıkla çalışacağımızı bildiririz!”
Renginar SALİ