“Eksik terkten kazandırdığımız yerleri satıyoruz”

“Eksik terkten kazandırdığımız yerleri satıyoruz”

7.09.2023 11:56:13

Silivri Belediyesi 2023 yılı sonuna kadar ihtiyaç duyduğu 550 Milyon TL'lik ek bütçe giderlerini karşılamak amacıyla 18 taşınmazını satışa çıkarmayla ilgili yetki talebini meclise getirdi. Başkan Yılmaz, “18 taşınmazın 17'si bizim yönetimimiz zamanında eksik terklerden ilave yapılarak, Silivri Belediye envanterine kazandırdığımız yerler” açıklamasını yaptı.

Başkan Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi'nin 2023 yılı ek bütçe ihtiyacını karşılamak amacıyla taşınmaz satışı konusunda yetki talebini Eylül oturumunda meclis gündemine getirdi.
YILMAZ: BİZİM ORTAYA ÇIKARARAK BELEDİYE ENVANTERİNE KAZANDIRDIĞIMIZ ARSALAR
Satış kararı alınan taşınmazlar ile ilgili yetki talebini Başkan Yılmaz meclise şöyle anlattı: “Toplam 18 taşınmazımızı satışa çıkarmak konusunda yetki istiyoruz. Bunlardan 17'si arsa, 1'i de tarla. İhaleyle herkese açık. Şunu düşünüyor olabilirsiniz. ‘Başkan bütçe ile ilgili her defasında çıkıyor ‘(İlk yılını benim yapmadığım, ilk 4 ayını da benim harcamadığım bütçe) ilk yılı denk, üç yılı da Türkiye'ye örnek olacak şekilde bütçe fazlası veren bir belediyeyiz' diyor. Geçtiğimiz yıl da bir ek bütçe yapmak durumunda kaldık. Yılbaşında yapmış olduğumuz bütçe öngörüleri tutmadı, tutamadı. Yaşanan enflasyon, maaş zamları, emtia fiyatlarındaki anormal artış, döviz artışları vs. etkili oldu. Bugün de ek bütçe gündemimiz olacak. Ek bütçe nedir? Yetmeyen bütçenize ilave bütçe ile işleri tamamlarsınız. Ne yaparsınız? Maaşları ödemek için bir yıl önce yaptığınız bütçede para bittiyse maaş ödemek için ek bütçeye ihtiyaç var. Devam eden yatırımları yapmak için ek bütçeye ihtiyacınız vardır. Ek bütçeyi yapmak kolay ama bunu yaparken gider kalemini, gelir kalemi ile doldurmanız gerekiyor. Belediyenin iş işlemlerinin devamı için 550 Milyon TL'lik bir ek bütçe talep edeceğiz. Ama bununla ilgili altının dolması gerekiyor. Nasıl dolacak? İller Bankası payımızın artması gerekiyor mesela. Vergi gelirlerimizin artması da. Bunlar da yetmediği zaman 550 Milyona ulaşmamız için belediyenin elindeki arsa veya arazileri satarak bütçeye gelir kalemine bunu koyması gerekiyor.
Ekranda gördüğünüz 18 taşınmazın 17'si Silivri Belediyesine bizim yönetimimiz zamanında yapılan imar uygulamalarında, daha önce yapılan eksik terklerden ilaveyle, ortadan olmadan, bizim ortaya çıkardığımız ve yarattığımız, belediye envanterine kazandırdığımız arsalar.
18.sırada Melih (Yıldız, CHP Grup Sözcüsü) Beyin de merak ettiği, Silivri Belediyesinde daha önce var mı yok mu bilmiyorum bu boyutta, 10 bin m2 alanda, Değirmenköy'ün tam kalbinde bulunan bir arsayı 15 Milyon TL parayı nakit ödeyerek Maliye Hazinesinden satın aldığımız bir arsa oluşturuyor. Biz Ocak 2023 tarihinde bu arsayı 15 Milyona almıştık şimdi bu süreçte de, darboğazdan geçerken değerlendirmeyi düşünüyoruz.Ekran Alıntısı
“YAKLAŞIK OLARAK 30 MİLYON TL EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEMİŞİZ”
Şu an Türkiye'de EYT ile ilgili çok ciddi bir emeklilik sıkıntısı var kurumlar açısından. Silivri Belediyesi'nden 121 kişi bu yıl içinde emekli olmuş. Yaklaşık olarak 30 Milyon TL emekli ikramiyesi ödemişiz. Yılsonuna kadar bu kadar olmasa da yarısı kadar emeklilik beklentisi var. Buradan çıkan sonuç; Silivri Belediyesi, 2023 yılının sonuna kadar 50 Milyon TL işçisine emekli ikramiyesi ödeyecek.
“HERKESİN ALIN TERİ GÜNÜNDE ÖDENİYOR”
Şunun da altını çizeyim; göreve geldiğimizde Silivri Belediyesi'nin işçiye kıdem, denge, tazminat vs maaş hariç 1 Milyon Dolar borcu vardı. Bunu ödediğimiz gibi çok şükür Silivri Belediyesinden bir kişi emekli olduğunda emekli işlemleri akabinde 700 – 800 - 1 Milyonu bulan emekli ikramiyesi tek seferde hesabına yatırılmakta. Daha önce, bugün emekten yana dem vuranlar iki yılda, 5-7 Bin TL tutarlarında ödeme yapıyordu emeklilerine.
11 ay işçi ikramiyesini alamaz mı arkadaşlar!? Kredi kartına faiz ödeyen işçinin belediyeden alacağı var! “Emekçinin yanındayız” diyorsunuz. Nasıl yanındasınız arkadaşlar? İşçinin Belediyeden alacağı olabilir mi? Bizim dönemimizde belediye yönetiminden 40 para alacağı yok! Herkesin alın teri gününde ödeniyor. İkramiyeleri bir ay gecikmeden aynı ay maaşların arasına ilave edilerek ödeniyor. Emekli olan 15 gün içinde ikramiyesini alıyor. Geçen bir personel geldi “Başkanım ne olur ne olmaz 7 ay sonra seçim var siz giderseniz ben emekli ikramiyemi alamam. Siz varken emekli olayım…” diyor. Bu intibaı oluşturanlar kalkmışlar bize emek, işçinin hakkı gibi içi boş, altını dolduramadığınız söylemleri mikrofon karşısında belagatte söylüyor. İkramiyelerin tamamını ödedik ödemeye devam edeceğiz, kimse endişe etmesin.
“ARKADAŞLARIMIZIN HAKKINI, HUKUKUNU SİZDEN FAZLA KORUMAYA DİKKAT EDECEĞİZ”
Bu yıl 7 ayda, Temmuz sonuna kadar Silivri Belediyesinin personel gideri 334 Milyon 640 Bin TL. İller Bankasından gelen para 153 Milyon 800 TL. Yani 7 ayda 180 Milyon eksik para gelmiş maaşlarda tek, başka bir iş yok. Buna rağmen bir gün işçisinin maaşını geciktirmeyen belediye yönetimiyiz. CHP'li belediyelerde EYT'den emekli olan arkadaşların haline bir bakın. Bakırköy örneği basına yansıdı. Biz ödemeye devam edeceğiz. Mesai arkadaşlarımızın hakkını, hukukunu sizden fazla korumaya dikkat edeceğiz.”
Gündem maddesi Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına oybirliği ile havale edilerek, Cuma günü karara bağlanması bekleniyor.

Sevginar Sali

  1. Hasan Arsan Hasan Arsan

    Bu sene bunları satarak idare ettiniz, ya önümüzde ki sene ne olacak? Satarak elde edilen de bittiğinde ne olacak. Size bırakılanlardan şikayet ediyorsunuz ama siz sizden sonrakilere ne bırakacaksınız? Elinde ki mülkleri satmış, geriye hiç bir şey bırakmamış bir başkan. O zaman sizin sizden evvelkilerden ne farkınız kalır. Bunları satınca ne yapacaksınız, belediyeye gelir getirecek ne gibi yatırımlar yapacaksınız ki bir daha seçilirseniz satacak yerinizde olmayacağına göre ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bu kadar.

  2. Kemalettin Kemalettin

    Satıyorsunuz tamamdaSatılacaklar bittiğinde ne yapacaksınız?Satıp iş yapmaya ben hep karşı çıkmışımdırEn kolaydır milletin varlığı satmak.Ayağınızı yorgana göre uzatmayı öğrenmeğimiz için devamlı ek bütçe ile telafi yolları arıyoruz.Buda üretmeden tüketmek olur.Satın efendiler,satın.Çocuklarınızın karşısına nasıl çıkacaksınız ileride.Zaten Türkiye'mizin herşeyimi sattınız,kendinizin sanki.Birde bunu gurur abidesi gibi ...

  3. Gülbahar Çakır Gülbahar Çakır

    Volkan başkan çok güzel görevini yerine getiryo.Hakkı ödenmez

YORUM YAP