“Eksik sınav ücretleri tamamlanmalı”

“Eksik sınav ücretleri tamamlanmalı”

25.06.2022 08:11:01

Eğitim-Sen Silivri Temsilcisi Caner Erdoğan, YKS'de görev alan eğitimcilere ÖSYM tarafından eksik yatırılan ücretlerin tamamlanması gerektiği, aksi halde görev alacak kimsenin bulunamayacağı gibi sınavların güvenirliğinin de ağır darbe alacağını paylaştı.

Eğitim-Sen Silivri Temsilcisi Caner Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda görev alan eğitimcilere ÖSYM tarafından eksik ücret yatırıldığı ile ilgili üyelerinden mesaj aldıklarını paylaştı.

Erdoğan, konuya ilişkin paylaşımında şu ifadelerine yer verdi: “Çeşitli basın organlarında yer alan haberlerde ve üyelerimizden gelen mesajda, 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda çeşitli düzeylerde görev alan emekçilere eksik ödeme yapıldığı ifade edilmektedir.

“ÖSYM'NİN EKSİK ÖDEME YAPMASI KABUL EDİLİR DEĞİL”

Türkiye'nin en güvenilir kurumlarından olması gereken ÖSYM'nin, sınavlarda görev alanlara eksik ödeme yapması kabul edilebilir bir durum değildir. Kaldı ki her yıl sınavlara giriş ücretlerini arttıran ve adaylardan yüksek tutarlarda paralar alan bir kurumun, emekçilerin haklarını ödeme konusundaki yanlışları basit bir hata olarak görülmemelidir. Yaşanan bu durum, ÖSYM'nin emekçilere verdiği değeri gözler önüne sermektedir.

“EKSİK SINAV ÜCRETLERİ ENFLASYON KARŞISINDA ERİMEDEN TAMAMLANMALI”

Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki eksik yatırılan sınav ücretleri tamamlanmalı ve konuyla ilgili açıklama yapılmalıdır. Aksi halde, her geçen gün ücretlerimizin enflasyon karşısında eridiği bir dönemde sınavlarda görev alacak kimse bulunamayacağı gibi sınavların güvenilirliğinin de ağır bir darbe alacağını ÖSYM'ye hatırlatmak isteriz.”

Renginar SALİ

 

YORUM YAP