Eksen birliği

Eksen birliği

25.03.2021 11:24:35

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın talimatı ile geçtiğimiz yıl hizmet binası içinde tasarlanan toplantı salonunun kapısında yer alan Çiftbaşlı Selçuklu Kartal dikkat çekmişti. Sembol geçtiğimiz günler gerçekleştirilen Kurultay'da MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de gündemindeydi.

Göreve gelişinden sonra Silivri Belediyesi Hizmet Binası içinde toplantı salonu oluşturan Başkan Volkan Yılmaz'ın çift başlıklı sembol seçimi dikkat çekmişti.
MHP'nin son 10 yıllık politikalarında yerini koruyan Çiftbaşlı Selçuklu Kartal son Kurultay'da da gündemdeydi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kurultay'da dördüncü stratejik hedef olarak ortaya koyduğu “eksen kayması” odaklıydı ve Türkiye'nin dünya düzeninde kendine biçtiği tarihsel rolü oynaması için kışkırtıcı, etkili şekilde jeopolitiğine yönelmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Bahçeli, Türkiye'nin eksen tanımına ‘Selçuklu'yu oturtup şu açıklamalarda bulundu: “Bu jeopolitiğin ana omurgası, Çiftbaşlı Selçuklu Kartalı'yla simgeleştirilmelidir. Biz, ne doğudan vazgeçeriz ne batıdan ödün veririz. Biz ya doğu ya batı arasında sıkışıp kalmayız. Kuşkusuz ve kesinlikle hem doğu hem de batı kararındayız…”
Özetle Bahçeli son Kurultay'da MHP'nin gelecekteki yol haritasını net koydu… Çiftbaşlı kartal diplomasisi ve ekonominin yeni modelini başkanlık sistemi gibi kendine uygun bir şekilde yaratması bunların içinde en dikkat çeken yeni önerilerdi. Sevginar SALİ

YORUM YAP